• Studie naar het startup ecosysteem van de Nederlandse energiemarkt
    Energy Insight
  • CONSORTIUM MANAGEMENT VOOR INTEGRATIE VAN EUROPESE ELEKTRICITEITSNETWERKEN
    Case CWE
  • Digital Transformation van customer service
    Case story

Energy

European market integration

De integratie van de Europese energiemarkt krijgt nu vorm. De verschillende initiatieven van netbeheerders (TSOs) en energiebeurzen (PXs) bewegen richting één Interne Europese Markt. In dit stadium raken de verschillende projecten elkaar, wat tot nog meer complexiteit leidt in het aansturen van de organisatie- en grensoverschrijdende projecten.

Onze diensten

Magnus Red heeft meer dan 8 jaar ervaring in het leiden internationale projecten voor marktintegratie en -harmonisatie. Waaronder het prominente CWE project. We werken dagelijks met 26 TSOs en energiebeurzen samen aan gemeenschappelijke doelen. Magnus Red is hierbij de neutrale partij. We houden rekening met de belangen van alle betrokken partijen en brengen tegelijkertijd projecten en activiteiten binnen Europa op één lijn. Wij voegen een unieke senioriteit toe in het managen van internationale consortia.

Magnus Red’s team van experts heeft uitgebreide kennis van de Europese elektriciteitsmarkt, specifiek van TSOs. Onze expertise? Capacity Calculation methodes en processen (zowel expliciet als impliciet, zowel ATC als Flow-Based), maar ook de IT software, hardware en infrastructuur, zoals gebruikt in Europees verband. We hebben uitgebreide ervaring met methodologie, financiën, wet- en regelgeving, ook met marktacceptatie. Bovendien brengen we onze Business Diplomacy aanpak in: we creëren consensus en werken toe naar gezamenlijke oplossingen. Zo vermindert Magnus Red projectrisico’s en leiden we projecten richting succes.

Cases

Nederlandse energiemarkt

Leveranciers en netbeheerders zijn niet langer de enige spelers van belang in de Nederlandse energiemarkt. Veel startups treden toe tot de energiesector en introduceren technologische innovaties die gericht zijn op consumentengemak en duurzaamheid.

Onze diensten

In de afgelopen 7 jaar heeft Magnus Red verschillende Nederlandse energiebedrijven geholpen hun strategische doelen te behalen. Onze experts begrijpen de uitdagingen van het digitale tijdperk en weten hoe klanten te bedienen en te behouden via alle relevante nieuwe communicatiekanalen. Zo geven we onze energiepartners, zowel gevestigde energieleveranciers als veelbelovende startups, een voorsprong. Magnus Red ondersteunt daarnaast ook nieuwe initiatieven via het Rockstart Smart Energy Accelerator Program.

Cases

Neem contact op met Alexander van der Mark.