Nieuws

Joost de Ruyter van Steveninck

13/02/2018

Tot onze grote schrik en verslagenheid hebben wij zaterdag vernomen dat onze geliefde collega Joost de Ruyter van Steveninck plotseling is overleden. Lees verder »

Nummer 1 voor Magnus in MT1000

21/12/2017

Magnus heeft een prachtige positie behaald in de MT1000, de jaarlijkse ranglijst van beste zakelijke dienstverleners. Respondenten van het MT-onderzoek waardeerden Magnus op nummer 17 in de categorie Business Intelligence & Data. Daarbinnen behaalt Magnus op ‘excellente uitvoering’ de nummer-1 positie. Lees verder »

Magnus on tour met presentaties over S/4HANA en Mendix

23/11/2017

Magnus en YASH kijken terug op een week waarin we samen een zeer informatieve ronde tafel bijeenkomst organiseerden waarin de weg naar S/4HANA en de rol die Mendix daarin kan spelen centraal stonden. Lees verder »

Rondetafel best practices s/4HANA implementaties

19/10/2017

Welke vragen en twijfels heeft u als het gaat om een migratie naar S/4HANA?

Veel bedrijven hebben nog veel vragen over de (mogelijke) transitie naar S/4 HANA. Daarom organiseren we op dinsdag 14 november een Ronde Tafel met als thema “Best practices met S/4 HANA implementaties”. Lees verder »

De Sanoma case: al 10 jaar innovatief met SAP & Mendix

05/10/2017

Eind september kondigden Mendix en SAP een wereldwijd partnership aan. Als zowel SAP- als Mendix-partner hebben wij bij onze klanten al met succes de voordelen van deze combinatie benut. Lees verder »

Mendix en SAP kondigen wereldwijd partnership aan tijdens SAP TechEd in Las Vegas

26/09/2017

Na vijf intensieve maanden voorbereiding op het gebied van sales, marketing en productontwikkeling is zojuist op de TechEd in Las Vegas het SAP Cloud Platform Rapid Application Development by Mendix gelanceerd. Lees verder »

Magnus en YASH delen internationale S/4 HANA kennis tijdens connect to innovate

19/09/2017

Op dinsdag 3 en woensdag 4 oktober vindt in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein connect to innovate plaats. In dit nieuwe tweedaagse kennisevent worden het VNSG Congres, het SAP Innovation Forum en de SAP Inspiration Days volledig met elkaar geïntegreerd. Lees verder »

Boeiend magazine 2017 gaat over Industry 4.0

07/07/2017

Magnus Red’s nieuwste editie van Boeiend magazine gaat over Industry 4.0, ook wel de vierde industriële revolutie genoemd. Zullen technologische innovaties zoals internet of things, artificial intelligence en robotica tot een economische aardverschuiving leiden? Of is er niets nieuws onder de zon? Onze consultants schijnen hier graag hun licht op en schreven dit magazine vol met interviews, artikelen en columns. Lees verder »

Magnus team Runs Like Never Before tijdens SAP estafetteloop

20/06/2017

Op vrijdag 9 juni hebben we met twee teams meegelopen in de SAP Run Like Never Before estafetteloop in Den Bosch. Van de 57 teams en de ruim 300 deelnemers zijn we met 1 team zelfs derde geworden. Voor de statistieken; Gerwin, Stephan, Vincent, en Alain hebben de 25 km in 1.52.10 afgerond, een gemiddelde van 13,4 kilometer per uur. Een geweldig resultaat! Lees verder »

Succesvolle Masterclass Preventief Onderhoud

20/06/2017

Op 13 juni hebben Maintenance- & Reliability Engineers van negen organisaties bij Magnus met succes een Masterclass Preventief Onderhoud gevolgd. Tijdens de Masterclass hebben SAP Asset management experts van Magnus SAP Preventief Onderhoud grondig behandeld. Lees verder »

Mooie presentaties van ABN AMRO Lease en Trespa tijdens VNSG BI event

23/05/2017

Op donderdag 18 mei was het Postillion hotel in Bunnik het toneel voor de VNSG BI Themadag. Met zo’n 250 deelnemers, een breed scala aan presentaties, en een goede sfeer op de informatiemarkt, een mooi event om deel van uit te maken. Lees verder »

Emerce eGuide: mooie cases met onze opdrachtgevers

22/05/2017

De Emerce eGuide van 2017 is uit! Een prachtig boekwerk met de mooiste cases van online projecten. Magnus staat er dit jaar in en wel met twee mooie opdrachtgevers: WE Fashion en Coolcat. Twee retailers die hun omnichannel strategie in praktijk brachten met Magnus’ Omnichannel Integration Layer. Daar zijn we trots op! Lees verder »

Masterclass Preventief onderhoud dinsdagmiddag 13 juni 2017

22/05/2017

Op dinsdag 13 juni staat bij Magnus Preventief Onderhoud centraal. Tijdens deze masterclass behandelen we de wijze waarop u de verschillende typen onderhoudsplannen in SAP kunt gebruiken en lichten we de nieuwe features van SAP Preventief Onderhoud toe. Lees verder »

BI Event: Simple Analytics?! 18 mei Bunnik

25/04/2017

Op donderdag 18 mei rijden we met onze Magnus Mini bij het Postillion hotel in Bunnik naar binnen. Want wie wil er nu niet zo af en toe eens in de driver’s seat zitten? We laten je dit gevoel graag zelf ervaren. Op het marktplein en in de presentaties. Lees verder »

Trespa finance afdeling zelf in control met SAP BPC

24/04/2017

Onlangs is bij Trespa, fabrikant van hoogwaardige gevelbekleding, SAP BPC geïmplementeerd. Het project is als een schoolvoorbeeld opgepakt, zoals je in het interview met het projectteam van Trespa in het VNSG Magazine kunt lezen.   Lees verder »

Heeft GDPR wetgeving voor u ook gevolgen? Lees deze vier belangrijke punten en u weet er alles van

20/04/2017

U heeft de afkorting GDPR het afgelopen jaar vast al eens voorbij horen komen. Maar wat betekent het voor u en uw organisatie? Werkt u met persoonsgegevens? Dan is het zaak u goed te informeren en tijdig in actie te komen. Lees verder »

RET spreekt 6 april op VNSG EAM themadag

03/04/2017

Magnus heeft Rob van der Werf (Manager Vloot Services RET) bereid gevonden om tijdens de VNSG EAM themadag een praktijk case te presenteren met als thema “Verhogen inzetbaarheid en betrouwbaarheid van de voertuigen door het optimaal gebruik maken van Voertuig Technische Data.” Lees verder »

Interview met Young Professional Milou Zandvliet

28/03/2017

Er gaat niets boven Groningen en toch besloot Milou voor haar Master Econometrie terug te verhuizen naar de Randstad, het bruisende Amsterdam. Daar is ze met haar snelheid het geheime wapen van haar waterpolo team. Lees verder »

Bezoek de VNSG Themadag EAM op 6 april

20/03/2017

Op donderdag 6 april organiseert de VNSG focusgroep Enterprise Asset Management (EAM) de themadag en natuurlijk is het EAM team van Magnus aanwezig. Lees verder »

Interview met Mendix consultant Peter Zonneveld

01/03/2017

Vroeger wilde hij astronaut worden, maar al die natuurkunde paste uiteindelijk toch niet bij zijn hang naar afwisseling. Al treinend in de Trans Mongolië Express kwam hij op het spoor van consultant, maar dan wel met een technische component. Lees verder »

2 Maart: Magnus bij Helix career event in Utrecht

09/02/2017

Nieuwsgierig naar het werk als consultant? En studeer je aan de Innovation Management faculteit in Utrecht? Kom dan naar de opening van de Helix Carrièremaand 2017 op donderdagavond 2 maart. Lees verder »

SAP Recognized Expertise Partnership EAM en PLM geprolongeerd

19/12/2016

SAP houdt zijn partners graag scherp, daarom worden de SAP Recognized Expertise Partnerships jaarlijks opnieuw geijkt. Alleen bij voldoende gecertificeerde consultants en positieve klantreferenties wordt de benoeming opnieuw toegewezen. We zijn dan ook trots te kunnen melden dat we onze benoeming mogen prolongeren. Lees verder »

CED Repair: Een agile business model op een toekomstbestendig platform

12/12/2016

Schadespecialist CED zit volop in de digitale transformatie. Een recente ontwikkeling waarop wordt ingespeeld is dat herstel in natura kan concurreren met het uitbetalen van schades. Nieuwe multi-device technologie en slimme digitale claimsprocessen worden gecombineerd. Een innovatief insurance businessmodel dat CED – onder de naam CED Repair- samen met Magnus in drie maanden vorm heeft gegeven. André van Vuuren, operationeel manager, vertelt hoe CED Repair van ambitieus idee is gekomen tot een succesvolle nieuwe dienstverlening. Lees verder »

De leercurve van Big Data: Vier vragen aan Big Data infrastructuur manager Vincent Verheul

01/12/2016

Vincent Verheul heeft meer dan twintig jaar (internationale) ervaring als adviseur op het gebied van informatie technologie en procesoptimalisatie, met name in de supply chain. Momenteel werkt hij als infrastructuur manager aan een Big Data project.
Lees verder »

Greetje Gompelman-Kooima benoemd tot secretaris VNSG focusgroep Financieel

30/11/2016

Na zo’n vijf jaar als bestuurslid mee te hebben gedraaid bij de VNSG focusgroep financieel is Greetje begin deze maand benoemd tot secretaris. Greetje heeft het stokje overgenomen van Erik van den Berg. Lees verder »

Big Data & Amazon Web Services: Vier vragen voor onze Big Data man Ben Hattem

28/11/2016

Na jarenlang projecten met ERP systemen te hebben uitgevoerd, werkt Ben nu aan een Big Data Amazon Web Services (AWS) project. Eigenlijk was Ben al langer geïnteresseerd in de mogelijkheden van AWS, maar na dit project is hij echt fan. We stellen Ben vier vragen over zijn ervaringen.
Lees verder »

Magnus Green Day

16/11/2016

magnus-greenday-petop-petafNaast alle mooie projecten die wij voor onze klanten realiseren, is er ook tijd om samen leuke dingen te ondernemen!

Zo is er woensdag 9 november afgetrapt met de eerste editie van de ‘Magnus Green Day’. Dit evenement met alle collega’s van Magnus Green stond volledig in het teken van teambuilding activiteiten en het leren kennen van elkaar. Lees verder »

SAP BW/4HANA is gereleased! Wat is er veranderd?

10/10/2016

Steven Groot | In september is SAP BW/4HANA general available gekomen voor klanten van SAP. Hoog tijd voor mij als BI Consultant eens te kijken naar deze nieuwe release. In deze blog geef ik mijn eerste inzichten aan de hand van het maken van een eenvoudig datamodel. Lees verder »

Magnus’ new hires bootcamp

10/10/2016

Lucie Bolt en Corine Beerepoot doen verslag van Magnus’ new hires bootcamp: een driedaags trainingskamp voor alle nieuwe consultants van dit jaar. Voor Lucie en Corine meteen hun allereerste dagen in dienst bij Magnus. Lees verder »

Tips & Tricks: Decompositie op orde en onderhoudsplan conform FMECA structuur

05/10/2016

Het verhogen van de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van assets en het verlagen van de onderhouds- en operationele kosten zijn key elementen van asset management. Lees verder »

America Today klaar voor morgen met omnichannel oplossing van Magnus

04/10/2016

Studenten anytime, anyplace, anywhere fantastisch uit laten zien, dat is het streven van America Today. Maar deze ‘altijd en overal’ ambitie geldt natuurlijk ook voor de beschikbaarheid van de collectie. En daar heeft het bekende fashion merk achter de schermen hard aan gewerkt. Afgelopen week zijn dan ook de Omnichannel Integratie Layer (OIL) en de vernieuwde Magento webshop live gegaan. Lees verder »

De Magnus Mini on tour @SAP

29/09/2016

Bij Magnus gaan we graag op pad met onze Mini. Je vindt ons bij mooie events en we rijden natuurlijk langs bij onze klanten en relaties. Lees verder »

Magtalks 2016: verhalen vol innovatie

22/09/2016

tom-magtalksDit jaar staan de MagTalks in het teken van Amerika en de aanstaande verkiezingen. Buiten voor het pand staat een traditionele Airstream klaar met coffee-to-go en een healthy American lunch voor de gasten. Eenmaal binnen kijken Hillary Clinton en Donald Trump streng de zaal in … Gelukkig, het zijn maar posters. Lees verder »

Het kan dus wel! Frank Balder’s boek over business & ICT alignment

20/09/2016

Veel directieleden zullen dit herkennen: de werelden van organisatiestrategie en ICT liggen vaak mijlenver uiteen, waardoor steeds dezelfde vraagstukken op tafel belanden. Ofwel het systeem is niet op tijd en binnen budget klaar, ofwel het systeem is klaar maar doet niet wat het zou moeten doen. Hoe kunnen de werelden van ICT en business elkaar versterken in plaats van frustreren? En wat kun je daar als directielid aan doen? Daarover schreef partner Frank Balder, samen met Marc Konings, een helder boek: ‘Het kan dus wel! Business & ICT alignment aan de directietafel.’ Lees verder »

Verslag van de nextcontinent challenge – Design the Ultimate Company

25/07/2016

De afgelopen maanden daagden Magnus Red en haar collega-consultants van nextcontinent studenten en consultants uit om het ultieme bedrijf te ontwerpen. Hoe ziet de perfecte werkplek en werkgever eruit? Lees verder »

Operationeel onderhoud at the next level bij RET

07/07/2016

RET verzorgt het openbaar vervoer (via metro, tram, bus en fast ferry) in de stad en regio Rotterdam. De beschikbaarheid van voertuigen is daarbij van het grootste belang. Lees verder »

Tips & Tricks: SAP Management of Change – Feature Pack 1

30/06/2016

De vervanging van een essentiële pomp of het inregelen van een innovatief stuk software, allebei zijn het voorbeelden van veranderingen waarbij er veel op het spel kan staan. Het is van essentieel belang dat belangrijke beslissingen door de juiste functionarissen worden genomen én dat ontwerpkeuzes niet ongedocumenteerd worden uitgevoerd. Lees verder »

Mendix consultant Carolien Leutscher over omnichannel sales en operations management

22/06/2016

In het rapid developer profile van Mendix staat steeds een Mendix consultant centraal. Ditmaal is onze collega Carolien Leutscher-Steyn geïnterviewd.  Lees verder »

Magnus voegt Enterprise Performance Management toe aan SAP Recognized Expertise Partnerships

14/06/2016

De ervaring was er al, maar nu is het officieel, Magnus is vanaf heden SAP Recognized Expertise Partner voor Enterprise Performance Management (EPM). Onder EPM vallen onder andere projecten op het gebied van Business Planning & Consolidation, Financial Information Management, en Disclosure Management. Lees verder »

Magnus Mini Interview met Jan Rubingh van CED

13/06/2016

In het eerste Magnus Mini Interview rijden Jan Rubingh, IT director bij CED Group, en Michiel samen langs de dijkjes in de omgeving van Capelle om het betere bochtenwerk te testen. Tijdens de rit bespreken Jan en Michiel de samenwerking tussen Magnus en CED. Lees verder »

Insurance Cycle Tour haalt 11.400 euro op voor Stichting KiKa

06/06/2016

Normaal gesproken zijn ze hard aan het werk op mooie projecten bij CED, maar vrijdag 3 juni stond alles in het teken van fietsen voor het goede doel. Het Magnus team bestaande uit Arjen, Bart, Frank, Gerwin, Michiel en Milan reisden af naar de Achterhoek voor de Insurance Cycle Tour. Lees verder »

Meet Magnus at Mendix World, 7 en 8 juni 2016

05/06/2016

Dinsdag 7 en woensdag 8 juni is Magnus aanwezig op Mendix World 2016. We nodigen je van harte uit om de toekomst van digitale innovatie met ons te ervaren bij de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Beide dagen of één dag. Lees verder »

Interview met Alain Streppel: van ramenwasbedrijf tot Analytics consultant

31/05/2016

Hoe gek kan het lopen, tijdens zijn studententijd had hij een eigen ramenwasbedrijf in Maarheeze en nu is Alain alweer twee jaar Business Intelligence consultant bij Magnus. Daar wil ik het fijne van weten. Tijd voor een interview met Alain Streppel.
Lees verder »

Lunchlezing over Google Glass bij W.I.S.V. Christiaan Huygens

11/05/2016

Op dinsdag 10 mei gaven Gerwin de Groot en Henk-Jan van Henten van Magnus een lunchlezing met de titel “Who watches the watchmen” op de TU Delft. Lees verder »

The making of … werkenbijmagnus.nl

05/04/2016

Hoe zorgen we ervoor dat de beste studenten Magnus leren kennen? Dat is de vraag waar Bas Dijt (Magnus Green) en Daan Goudswaard (Magnus Blue) zich over bogen op een mooie zomeravond in Naarden. Zij waren zelf net begonnen als consultant en misten wel wat gerichte informatie. Een aparte website, dat zou al helpen. Samen met Thomas Swennenhuis (Magnus Green) en Bart van Boven (Magnus Red) zetten ze razendsnel een aantrekkelijke site op. Tijd voor een interview over ‘the making of’ werkenbijmagnus.nl.

Lees verder »

Magnus sponsort Insurance Cycle Tour

30/03/2016

Op vrijdag 3 juni 2016 organiseren CED-group, Ard Korevaar Personenschade en TotaalSupport de derde editie van de Insurance Cycle Tour. Dit jaar vindt hét sportieve wielrenevenement voor de verzekeringsbranche plaats in de mooie omgeving van Vorden. Van geoefende tourrijders tot fietsrecreanten en handbikers: iedereen kan meedoen! Lees verder »

Inspirerend bedrijvendiner met studenten wiskunde en informatica

25/03/2016

Dat ze slim zijn dat wisten we al, en dat ze nieuwsgierig en ambitieus zijn dat werd woensdagavond in Delft nog eens bevestigd! Lees verder »

ShoppingTomorrow: Bluepaper Omnichannel Architectuur

25/02/2016

Magnus is vanaf de start betrokken bij het onderzoeksprogramma ShoppingTomorrow. Wij vinden het belangrijk – en erg leuk – om onze jarenlange kennis en ervaring in de Retail te delen. Zo hebben we al verschillende thema’s onderzocht, zoals Inkoop & Supply Chain, Online Handelsplatformen en Omnichannel Architectuur Lees verder »

Geslaagde SAP MoC implementatie bij Gasunie

11/02/2016

Gasunie heeft als eerste organisatie in Nederland SAP Management of Change ingezet om haar wijzigingenproces gecontroleerd te kunnen uitvoeren. En wat is het resultaat? Lees verder »

Bezoek de VNSG Themamiddag EAM & PS op 15 maart

09/02/2016

Op dinsdag 15 maart organiseren de VNSG focusgroepen Enterprise Asset Management (EAM) en Project Systems (PS) de themamiddag “Projectmatig onderhoud” en natuurlijk is het EAM team van Magnus aanwezig. Nathan Snoei zal tijdens deze middag een power pitch geven over MRS Resourceplanning op projecten. Lees verder »

Van wetenschap naar consultancy; interview met wiskundige Simeon

28/01/2016

Je studeert nu, maar wat zijn je toekomstplannen? Blijf je in de wetenschap of ga je voor het bedrijfsleven? En waarom zou je dan kiezen voor een baan in de consultancy? We vroegen het Simeon Nieman, afgestudeerd wiskundige en sinds een aantal maanden werkzaam bij Magnus Green in Naarden. Lees verder »

Magnus start 2016 vol kleur met nieuwe naam per specialisme

04/01/2016

Nadat afgelopen zomer de naam van onze consulting organisatie veranderd is van Eurogroup Consulting naar Magnus Red is het kleurenpalet per 1 januari 2016 verder uitgebreid. Magnus Technology Consultants heet nu Magnus Blue. Magnus Technology Solutions is Magnus Green geworden. Lees verder »

Magnus Innovation Labs: een middag vol slimme oplossingen

17/12/2015

Onze mensen zijn dol op slimme oplossingen verzinnen, het liefst met nieuwe technologieën. Zij zijn niet voor niets consultants geworden. Daarom startten we Magnus  Innovation Labs, een plek waar consultants slimme ideeën voor hardnekkige problemen en toepassingen van nieuwe technologieën bedenken. Lees verder »

SAP S/4 HANA Finance: de toekomst?

08/12/2015

Blog Nicsherda Mathilda | SAP S/4 HANA Finance, voorheen bekend onder de naam SAP Simple Finance, is de eerste oplossing van SAP in de nieuwe SAP Business suite, S/4 HANA. Maar wat biedt SAP eigenlijk met deze oplossing? Lees verder »

Tips & Tricks: SAP DMS Customer Connect Program 2015

07/12/2015

SAP geeft via het Customer Connection programma klanten de mogelijkheid om input te leveren voor bestaande SAP oplossingen. Voor SAP Document Management Systeem heeft SAP in 2015 weer een aantal verzoeken gerealiseerd en opgeleverd. Lees verder »

Goede interactieve sessies tijdens SAP Management of Change event

17/11/2015

Op dinsdag 10 november vond bij SAP in Den Bosch de ‘Management of Change’ informatiemiddag plaats. Deze middag stond in het teken van klantpresentaties van Sitech Services en Gasunie en een toelichting van Pieter van Daal van SAP op de belangrijkste kenmerken van SAP Management of Change. Lees verder »

Eat & Meet lunchsessie met Magnus BPC expert tijdens VNSG congres

05/10/2015

Nieuw dit jaar bij het VNSG congres zijn de Eat & Meet lunchsessies. Netwerktafels waarbij je je kunt inschrijven voor een tafel met een interessant onderwerp. Lunchen combineren met gericht kennis uitwisselen, informatie opdoen en netwerken met gelijkgestemden, dat is nog eens efficiënt.  Lees verder »

SAP Fiori: Vaarwel GUI, Welkom UI5

05/10/2015

Blog Maarten Lok | Na jaren van wachten was het in 2012 eindelijk zover. SAP, bekend van zijn saaie, maar zeer functionele Graphical User Interface (GUI), introduceerde Fiori. Fiori, het nieuwe User Interface (UI) pakket van SAP, gaat geleidelijk de traditionele GUI geheel vervangen. Lees verder »

Magnus en SAP organiseren Management of Change Event op 10 november 2015

02/10/2015

‘Stilstand is achteruitgang.’ Om in een competitieve markt te overleven moet je als bedrijf voortdurend blijven innoveren. Daarbij zijn veranderingen aan installaties, processen, documentatie, of het personeelsbestand onvermijdelijk. En daar zijn altijd risico’s aan verbonden. Lees verder »

Gasunie spreekt op EAM congres in Düsseldorf over SAP MoC

01/10/2015

Gasunie spreekt over de implementatie van SAP Management of Change tijdens de “International SAP Conference EAM” te Düsseldorf op 5 oktober 2015. Tijdens deze presentatie deelt Gasunie haar ervaringen, gemaakte afwegingen en lessons learned. Lees verder »

Jaarbeurs wint goud bij SAP Quality Awards 2015

24/09/2015

Waar Jaarbeurs altijd zijn gasten centraal stelt, stonden ze tijdens de uitreiking van de SAP Quality Awards ditmaal eens zelf op het podium. Achter de schermen is er de afgelopen maanden namelijk heel hard gewerkt aan de centralisatie van het ERP landschap. Lees verder »

SAP prijst Jaarbeurs om snelle oplevering

22/09/2015

Organisatie van verschillende beurzen en moederbedrijf van Computable, Jaarbeurs Utrecht, is winnaar van de SAP Quality Awards 2015. Jaarbeurs behaalt goud binnen de categorie ‘Fast Delivery’. Het heeft namelijk in slechts drie maanden tijd het gefragmenteerde landschap met erp-systemen, gecentraliseerd in één SAP omgeving. Lees verder »

MagTalks, Prinsjesdag 2015, een energieke en inspirerende middag!

17/09/2015

Chess-Andre-GerwinOp Prinsjesdag stond ons pand in Naarden geheel in het teken van inspiratie en nieuwe inzichten tijdens de MagTalks. Het begon beneden in de hal al met de MagTalks Chess Challenge, waarbij op een enorm groot schaakbord een zet uit de partij Levitsky – Marshall (1912) werd nagespeeld. Lees verder »

Nieuw Twitter account

26/08/2015

We hebben een nieuw Twitter account @Magnus_nl. Volg ons om op de hoogte te blijven van alle updates op het gebied van consulting, technology, solutions en operations. En natuurlijk de leuke nieuwtjes en events, Sharing the Joy! Lees verder »

Magtalks programma dinsdag 15 september 2015

20/08/2015

Het programma voor de MagTalks is bekend!

15+ Nieuwe inzichten over veranderende business modellen, retail, media en de menselijke factor. Dat is het programma voor ons jaarlijkse inspiratie event, de MagTalks. Lees verder »

Magnus sluit zich aan bij Outsourcing Hub

07/07/2015

Magnus Managed Services is als Participant Partner aangesloten op Outsourcing Hub, het eerste en enige online platform voor het slim matchen van ICT-outsourcers, ICT-providers en Third Party Advisors (TPA’s). Lees verder »

Naamswijziging: Eurogroup Consulting wordt Magnus Red

01/07/2015

Eurogroup Consulting Nederland maakt vandaag bekend dat zij haar naam heeft veranderd naar Magnus Red. Met de naamswijziging kiest het organisatieadviesbureau uit Naarden voor meer aansluiting bij haar collega’s van Magnus, met een duidelijke eigen identiteit en expertise. Lees verder »

Presentatie SAP MoC door Gasunie op EH&S congres in Amsterdam

04/06/2015

Gasunie spreekt over haar ervaringen met SAP Management of Change tijdens de “International SAP Conference on Environment, Health, and Safety Management” te Amsterdam op 25 juni 2015. Lees verder »

HELP: Mijn delta’s zijn in de verkeerde volgorde verwerkt!

02/06/2015

Ton van Velzen | Sinds de introductie van SAP NetWeaver BI 7.0 is het mogelijk om gebruik te maken van Write-Optimized DataStore Objects. Tegenwoordig wordt de Write-Optimized DSO veelal gebruikt als eerste ‘staging’ laag waarmee deze feitelijk de functie van de Persistent Staging Area (PSA) overneemt. Lees verder »

25 jaar Magnus | de reünie

22/05/2015

Geweldige reünie! zo goed iedereen te zien…

Lees verder »

Kwaliteitsaudit schaart Magnus onder 3% van Nederlandse organisaties met ISO certificering

14/04/2015

De Managed Services tak van Magnus heeft het nieuwe ISO 27001 en het ISO 9001 certificaat behaald. Deze certificeringen wordt uitgereikt aan organisaties die voldoen aan de strenge eisen voor informatiebeveiliging en kwaliteitsmanagement. Magnus ontvangt de certificeringen voor het beheer van SAP en Mendix bedrijfsinformatiesystemen en randapplicaties. Lees verder »

Eerste Nederlandse referentie SAP Management of Change bij Gasunie

08/04/2015

Het recent door SAP geïntroduceerde SAP Management of Change (MoC) is een krachtig gereedschap waarmee het wijzigingsproces optimaal beheersbaar wordt. Met deze oplossing faciliteert Magnus de onderhouds- en/of risicomanager bij het monitoren van de voortgang van de wijzigingen en het rapporteren van de belangrijkste KPI’s. Lees verder »

Waarom zouden technische studenten voor Magnus moeten kiezen?

19/02/2015

Deze maand staat director Hans Hoogsteen in de Slurf, het magazine van de werktuigbouwkundige studievereniging in Delft.

Lees verder »

Heeft Wearable Intelligence de toekomst?

19/02/2015

Tegenwoordig zien we steeds vaker intelligente wearables om ons heen, zoals de Google Glass en SmartWatches. Wearables verschaffen de consument continu inzicht over zijn sportprestaties, slaappatroon, eetgedrag of updates op social media. Lees verder »

Computer says no!

21/01/2015

Aan het bockbier na het schaatsen, een paar weken geleden, kwam de stelling van Stephen Hawkings ter tafel dat de computers de mensheid zullen gaan domineren: The development of full artificial intelligence could spell the end of the human race, letterlijk geciteerd. Gelukkig waren we al in drie stappen op wat makkelijkere onderwerpen: de lift, Dick Maas, Willeke van Amelroooy, en kon ik het in een gedachteflits ook afdoen met: “dan trekken we toch gewoon de stekker eruit.” Lees verder »

Tips & Tricks: Klantuitbreidingen in SAP EAM

10/12/2014

Wilt u direct kunnen zien of u het juiste artikel geselecteerd hebt aan de hand van een foto? Kost het u ook veel muiskliks om bij een artikel de complete artikelomschrijving, teksten of gekoppelde documenten te bekijken? Met deze tip zullen wij toelichten hoe u de juiste instellingen kunt maken en welke klantuitbreiding u hiervoor kunt gebruiken. Lees verder »

Nieuwe inzichten met SAP HANA, Design Studio en Predictive Analysis

25/11/2014

Data, big data en nog meer data. Er wordt steeds meer gemeten en opgeslagen, al worden deze meetwaarden nog niet altijd optimaal gebruikt. Privé weten we precies wie van onze vrienden, wanneer, welk rondje heeft hard gelopen en hoe snel hij dat heeft gedaan. Leuk om te weten, maar wat kunnen we hier zakelijk gezien van leren? Lees verder »

Innovatie alom tijdens Magnutude 2DAY

18/09/2014

“U had vandaag de keuze; of afreizen naar Den Haag voor de troonrede, of bij Magnus in Naarden deelnemen aan een programma vol innovatie”. Zo opende Vincent Everts dinsdag 16 september de Magnutude 2DAY. Lees verder »

Kort verslag van het Young Professional Bootcamp 2014

06/09/2014

Magnus en Eurogroup staan voor kwaliteit, kennis en het delen daarvan met hun omgeving. Daarom organiseerden zij van 28-30 augustus een heuse bootcamp voor ons startende consultants. Lees verder »

Magnutude 2DAY, dinsdag 16 september 2014

07/08/2014

Wat hebben een Tesla, WE Fashion, RET, Kao, en Google Glass met elkaar gemeen? Op dinsdag 16 september hoort u er alles over… Lees verder »

Trendwatcher Vincent Everts verzorgt keynote tijdens jaarlijkse innovatie event van Magnus op Prinsjesdag

30/07/2014

Compleet met Google Glass in gifgroen pak komt Vincent Everts in zijn Tesla aangereden. Het summum van nieuwe technologie, hij ademt het en neemt je er vol enthousiasme in mee. Directors Peter-Jan, Hans en Andre hebben het al mogen ervaren. Riemen vast en gaan. Een inspirerende beleving. Lees verder »

Magnus ontvangt vijf certificaten voor SAP Recognized Expertise

23/07/2014

SAP heeft een nieuw programma opgezet waarmee SAP gebruikers eenvoudig betrouwbare partners kunnen selecteren: het SAP Recognized Expertise programma. Partners krijgen deze vermelding wanneer ze bewezen kennis en ervaring en voldoende certificeerde consultants hebben van een specifieke oplossing. Lees verder »

Het programma voor ons jaarlijkse innovatie event, de Magnutude, op Prinsjesdag is bijna rond.

21/07/2014

Met als thema “Magnutude 2DAY, nu al business value creëren met de tools van morgen” bieden we onze relaties een middag vol inspiratie, mooie klantcases en innovatieve onderwerpen. Lees verder »

De invloed van SAP HANA op SAP BW

16/07/2014

Steven Groot | Binnen het Magnus Analytics team houden we ons bezig met SAP Business Intelligence oplossingen. Daarbij leggen we de focus op SAP Business Planning & Consolidation, Mobile BI, Design Studio, Predictive Analyses, HANA en Datawarehousing Architectuur. In dit blog vertelt Steven meer over de invloed van SAP HANA op SAP BW. Lees verder »

Nieuw blog van het Analytics team over SAP BO upgrade

05/05/2014

Het Magnus Analytics team is hard aan de weg aan het timmeren op het gebied van SAP Business Intelligence. Onlangs hebben we bij een van onze klanten een succesvolle SAP Business Objects (BO) upgrade afgerond. Lees verder »

Magnus zoekt technische Young Professionals

23/04/2014

Ook deze zomer starten we een Young Professional Programma om universitair afgestudeerden klaar te stomen voor een consultancy carrière. Lees verder »

Tips & Tricks: Welke planningsmethode past het beste bij uw proces?

13/03/2014

Met SAP MRS beschikt u over een grafisch planbord waarin u uw monteurs, materiaal en tools in samenhang kunt inplannen. Er zijn verschillende manieren om taken uit de werkvoorraadlijst in te plannen op de resources. Vaak is men gewend aan een bepaalde manier van werken en worden de andere mogelijkheden niet meer gebruikt. In deze tip brengen we de verschillende mogelijkheden weer even onder de aandacht. Lees verder »

VNSG themamiddag Mobility voor service en onderhoud

20/02/2014

Op dinsdag 18 maart organiseert de VNSG Focusgroep EAM een themamiddag “Mobility voor service en onderhoud”. Met diverse referenties in dit speelveld en uitgebreide ervaring op het gebied van EAM/PLM en mobile is Magnus hier natuurlijk present. Lees verder »

Magnus met stand op Delftse Bedrijvendagen

20/02/2014

Op 18 februari stonden we met een stand op de Delftse Bedrijvendagen bij de TU Delft. Het was heel leuk om eens een dagje in een totaal andere wereld te zijn en te praten met een grote diversiteit aan veelal ambitieuze studenten. Lees verder »

Innovatie centraal tijdens succesvolle Magnutude 2020

19/09/2013

Het Magnus kantoor in Naarden stond tijdens ons jaarlijkse relatie event op Prinsjesdag geheel in het teken van innovatie, relatie en inspiratie. Lees verder »

Tips & Tricks: SAP MRS en persoonlijke instellingen

02/09/2013

Met SAP MRS beschikt u over een grafisch planbord waarin u uw monteurs, materiaal en tools in samenhang kunt inplannen. Lees verder »

Het programma voor de Magnutude op dinsdag 17 september is bekend

20/08/2013

We delen graag de agenda voor deze innovatieve middag met u. Vanaf 12:45 uur ontvangen we alle deelnemers op ons kantoor in Naarden. Om 13:15 uur starten we de middag met een inspirerende keynote sessie door Tom Coronel, bekend autocoureur en CEO Create2Fit webshops. Lees verder »

Ageing assets, ageing workforce: een verkenning

02/08/2013

In tijden van recessie en vergrijzing wordt de stijgende leeftijd van assets en medewerkers steeds nijpender. Bij Magnus gingen (ervarings) deskundigen met experts van Magnus en MaxGrip om de tafel voor een bespreking van praktische problemen en oplossingen. Lees verder »

Tom Coronel keynote spreker tijdens innovatie event Magnus op 17 september

17/07/2013

“Je wint de race niet in de eerste ronde: de prijzen worden verdeeld bij de finish.” 
(Tom Coronel)

Als succesvol internetondernemer houdt Tom zich dagelijks bezig met ‘gebalanceerd risico nemen’ en het realtime managen van zijn business. Tijdens zijn keynote presentatie op dinsdag 17 september bij Magnus in Naarden vertelt Tom over zijn race om in een snel veranderende wereld steeds de concurrentie een stapje voor te blijven. Lees verder »

Inschrijving Magnutude, The Road to 2020, geopend

08/07/2013

Op dinsdag 17 september 2013 vindt in Naarden het jaarlijkse innovatie event van Magnus plaats, de Magnutude. Dit jaar is het thema The Road to 2020. In een aantal interactieve parallelsessies en demo’s brengen we u weer helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en onze toekomstvisie op het gebied van Analytics (BI), mobility, e-commerce, Mendix, SAP en Managed Services. Bekijk het programma. Lees verder »

Magnus BI practice volledig up-to-date door SAP BI4 Elite Enablement sessies

01/07/2013

Afgelopen week vond in Duitsland de SAP BI4 Elite training plaats. Deze training had als doel een uitgebreid overzicht te bieden van de complete SAP BusinessObjects 4.0 Suite. Als Validated Expertise Partner Datawarehousing en BI specialist van het eerste uur mocht een afvaardiging van Magnus natuurlijk niet ontbreken. Lees verder »

Tips & Tricks: Werkvergunningen

27/06/2013

In elke uitgave van het VNSG magazine geven onze PLM/EAM consultants een handige tip. Voorafgaand aan het uitvoeren van onderhoud is in sommige gevallen speciale goedkeuring nodig: Niet alleen veiligheidseisen, maar ook kostenbeheersing spelen hierin een rol. Lees verder »

Magnus ronde tafel sessie SAP EAM bekroond met SAP Validated Expertise Partnership’s (VEP)

17/12/2012

“Om de maximale beschikbaarheid van uw installaties te kunnen garanderen zijn periodieke inspecties van uw Equipments essentieel.”

Op dinsdag 11 december 2012 heeft de EAM / PLM groep in Naarden een ronde tafel sessie georganiseerd met als onderwerp “Inspectiemanagement binnen de Onderhoudswereld”.   Lees verder »

Magnus benoemd tot SAP Validated Expertise Partner in vier categorieën

11/12/2012

SAP Nederland heeft Magnus officieel benoemd tot SAP Validated Expertise Partner (VEP) in de categorieën: Datawarehousing, Finance, Enterprise Asset Management (EAM) en Product Lifecycle Management (PLM). SAP erkent met deze vier kwalificaties de branchespecifieke kennis en ervaring van Magnus in de verschillende expertisegebieden. Lees verder »

Tips & Tricks: Operation Level Costing versus Suborders

10/12/2012

In elke uitgave van het VNSG magazine geven onze PLM/EAM consultants een handige tip. Met de nieuwe functionaliteit Operation Level Costing (SAP ECC6.0, EhP5) kunnen kosten per operatie verzameld worden. Hoe verhoudt zich dit tot de standaard functionaliteit betreffende suborders. Meer specifiek, wanneer is het verstandig om Operation Level Costing te hanteren en wanneer suborders? Lees verder »