Nieuws

Stage Internationale Energie Consultant

18/01/2018

Ben je een (master) student in Internationale Betrekkingen, Europese Studies of Business? Wil je ervaring opdoen in een internationaal consultancy-team? En ben je geïnteresseerd in de energiesector? Kom dan stage lopen bij het internationale energieteam van organisatieadviesbureau Magnus Red Lees meer »

Stage International energy-technology consultant

18/01/2018

Ben jij een master student in een technische richting, zoals Energy Science, Sustainable Energy Technologies of Sustainable Business & Innovation? Ben je geïnteresseerd in de elektriciteitssector? En wil je ervaring opdoen in een internationaal consultancy team? Kom dan stage lopen bij het internationale energieteam van organisatieadviesbureau Magnus Red Lees meer »

24 Januari: Conversational Commerce op WWVD

05/01/2018

Het is inmmiddels een traditie: Tijdens de WebWinkelVakDagen presenteert partner Axel Groothuis de resultaten van het ShoppingTomorrow onderzoek. Dit keer leidde Magnus de expertgroep Conversational Commerce, een veelbelovend onderwerp Lees meer »

8 februari: rondetafel over Hybrid Agile

03/01/2018

Magnus Red organiseert op 8 februari een rondetafel over Hybrid Agile. Voor welke projecten is Agile werken de beste aanpak en voor welke projecten kun je beter voor de traditionele waterval methode kiezen? Of zijn er mengvormen denkbaar, een hybride vorm van Agile werken? Daarover gaan consultants Sanne Reus, Samara Minnema en Magiel Tak met de deelnemers in gesprek tijdens de rondetafel Lees meer »

Studie: de staat van digitale disruptie in Europa

11/12/2017

Magnus Red heeft, samen met andere leden van nextcontinent, een Europese studie uitgevoerd naar de disruptie van business modellen in het digitale tijdperk.

Deze studie geeft een uniek inkijkje in de belevingswereld van 16 grote Europese bedrijven Lees meer »

Conversational Commerce demo op tijdens Shopping Today

25/09/2017

De combinatie van voice en kunstmatige intelligentie is een ontwikkeling binnen e-commerce die het aankoopproces radicaal kan gaan veranderen. Deze ontwikkeling,  Conversational Commerce genoemd, heeft grote invloed op de manier waarop consumenten winkelen. Lees meer »

Presentatie conversational commerce op Shopping Today

11/08/2017

De combinatie van voice en kunstmatige intelligentie is een recente ontwikkeling binnen e-commerce die een significant effect gaat hebben op het aankoopproces. De opmars van voice en chat beïnvloedt de manier waarop consumenten winkelen. Wat zijn de bijbehorende kansen en beperkingen? Axel Groothuis geeft hier alvast een kijkje in zijn presentatie Lees meer »

Boeiend magazine 2017 gaat over Industry 4.0

07/07/2017

Magnus Red’s nieuwste editie van Boeiend magazine gaat over Industry 4.0, ook wel de vierde industriële revolutie genoemd. Zullen technologische innovaties zoals internet of things, artificial intelligence en robotica tot een economische aardverschuiving leiden? Of is er niets nieuws onder de zon? Onze consultants schijnen hier graag hun licht op en schreven dit magazine vol met interviews, artikelen en columns. Lees meer »

Emerce eGuide: mooie cases met onze opdrachtgevers

22/05/2017

De Emerce eGuide van 2017 is uit! Een prachtig boekwerk met de mooiste cases van online projecten. Magnus staat er dit jaar in en wel met twee mooie opdrachtgevers: WE Fashion en Coolcat. Twee retailers die hun omnichannel strategie in praktijk brachten met Magnus’ Omnichannel Integration Layer. Daar zijn we trots op! Lees meer »

Augmented Retail: drie rollen voor AR in de retail

04/05/2017

Consultant Timo Meurs schrijft op Twinkle Magazine over de Augmented Retail: de mogelijkheden van augmented reality in de retail. Hij ziet drie goede opties Lees meer »

Magnus Red biedt verrassende Agile workshop

01/04/2017

Agile en Scrum zijn razend populair onder innoverende organisaties. Voor de meeste organisaties betekent dit echter een fundamentele verandering in samenwerking en aansturing. Magnus Red organiseert workshops Agile & Scrum waarin deelnemers deze filosofie en manier van werken aan den lijve ondervinden. Handen uit de mouwen dus!

Lees meer »

Consultancy Tour @Magnus Red

14/03/2017

Vrijdag 3 maart stopten 30 Groningse bedrijfskunde studenten bij Magnus Red op kantoor. Wij waren op vrijdagmiddag de laatste stop van een 3-daagse Consultancy Tour van studievereniging EBF.

Lees meer »

Interview over Agile: Samen verantwoordelijk voor eindresultaat

14/03/2017

Magnus Red’s Wesley Geurts werd geinterviewd over Agile. Wat betekent het voor een organisatie om op deze populaire manier van werken over te stappen? Nou, veel!
Lees meer »

3 maart: EBF Consultancy Tour stopt bij Magnus Red

02/03/2017

Vrijdag 3 maart komen 30 Groningse Bedrijfskunde studenten bij Magnus Red op bezoek. De studenten doen mee aan een 3-daagse reis langs verschillende consultancybureaus, de EBF Consultancy Tour. Magnus Red is de laatste stop. Last-but-not-least, hopen we Lees meer »

Magnus Red’s Florent racet in de 4L Trophy

16/02/2017

Florent Beau, Magnus Red consultant, doet me aan een van de belangrijkste humanitaire races: de 4L Trophy! Lees meer »

2 Maart: Magnus bij Helix career event in Utrecht

09/02/2017

Nieuwsgierig naar het werk als consultant? En studeer je aan de Innovation Management faculteit in Utrecht? Kom dan naar de opening van de Helix Carrièremaand 2017 op donderdagavond 2 maart. Lees meer »

Inzichten expertgroep Omnichannel Architectuur in handboek

03/02/2017

Ook dit jaar deelde Magnus haar expertise met deelnemers van Shopping Tomorrow. Partner Axel Groothuis schreef, samen met experts uit de retailsector, een hoofdstuk van het ShoppingTomorrow boek over Omnichannel Architectuur. Een belangrijk onderwerp binnen de retail, want de technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Lees meer »

Sawan Bruins in NRC Live debat over energietransitie

20/01/2017

NRC organiseert een serie interessante debatavonden over de energietransitie. Managing consultant Sawan Bruins is panellid tijdens de aftrap op 21 februari Lees meer »

Resultaten Programmatic Advertising Survey

18/11/2016

Lees meer »

Inhouse-dag voor Groningse studenten: sfeerproeven bij Magnus Red

27/10/2016

Volg jij de Master Change Management in Groningen en ben je geïnteresseerd in management consultancy? Kom dan naar de inhouse-dag bij Magnus Red in Naarden. Lees meer »

Column Energeia: kunnen we de integratie van Europese elektriciteitsmarkten versnellen?

11/10/2016

Consultant Line van Kesteren schrijft op Energeia over de integratie van de Europese elektriciteitsmarkten. In haar derde column geeft ze in een inkijkje in de realiteit van Europese samenwerking in de energiesector Lees meer »

Magnus’ new hires bootcamp

10/10/2016

Lucie Bolt en Corine Beerepoot doen verslag van Magnus’ new hires bootcamp: een driedaags trainingskamp voor alle nieuwe consultants van dit jaar. Voor Lucie en Corine meteen hun allereerste dagen in dienst bij Magnus. Lees meer »

Twinkle: Zes vragen beantwoord over big data

07/10/2016

Consultant Robin Gabriner schreef op Twinkle over de toepassing van Big Data voor retailers. Want Big Data spreekt veel tot de verbeelding, maar is ook weinig concreet en daardoor een tikkeltje mysterieus. In zijn artikel lees je de antwoorden op zes vragen over Big Data.

Lees meer »

Mediafacts: Case Study Malmberg

07/10/2016

Magiel Tak creëerde samen met zijn opdrachtgever Malmberg een mooie case study naar aanleiding van zijn Customer Relationship Management project. Een inspirerend online mini-magazine geheel gewijd aan thema’s als de educatieve markt, klantactivatie en CRM Lees meer »

America Today klaar voor morgen met omnichannel oplossing van Magnus

04/10/2016

Studenten anytime, anyplace, anywhere fantastisch uit laten zien, dat is het streven van America Today. Maar deze ‘altijd en overal’ ambitie geldt natuurlijk ook voor de beschikbaarheid van de collectie. En daar heeft het bekende fashion merk achter de schermen hard aan gewerkt. Afgelopen week zijn dan ook de Omnichannel Integratie Layer (OIL) en de vernieuwde Magento webshop live gegaan. Lees meer »

15 november: Media Leadership Award

29/09/2016

Mediafacts reikt 15 november de eerste Media Leadership Award uit en Magnus Red’s eigen mediaman Magiel Tak is jurylid. De prijs beloont modern leiderschap van een bestuurder van een mediabedrijf of mediamerk; iemand die met modern leiderschap veranderingen bewerkstelligt die noodzakelijk zijn voor een levensvatbare toekomst van een mediabedrijf of -merk Lees meer »

Magtalks 2016: verhalen vol innovatie

22/09/2016

tom-magtalksDit jaar staan de MagTalks in het teken van Amerika en de aanstaande verkiezingen. Buiten voor het pand staat een traditionele Airstream klaar met coffee-to-go en een healthy American lunch voor de gasten. Eenmaal binnen kijken Hillary Clinton en Donald Trump streng de zaal in … Gelukkig, het zijn maar posters. Lees meer »

Het kan dus wel! Frank Balder’s boek over business & ICT alignment

20/09/2016

Veel directieleden zullen dit herkennen: de werelden van organisatiestrategie en ICT liggen vaak mijlenver uiteen, waardoor steeds dezelfde vraagstukken op tafel belanden. Ofwel het systeem is niet op tijd en binnen budget klaar, ofwel het systeem is klaar maar doet niet wat het zou moeten doen. Hoe kunnen de werelden van ICT en business elkaar versterken in plaats van frustreren? En wat kun je daar als directielid aan doen? Daarover schreef partner Frank Balder, samen met Marc Konings, een helder boek: ‘Het kan dus wel! Business & ICT alignment aan de directietafel.’ Lees meer »

Programmatic Advertising Survey gestart

16/09/2016

Programmatic Advertising is een snelgroeiende advertentievorm die door de mediasector met interesse wordt gevolgd. Het raakt online adverteren in de kern: een volledig geautomatiseerd verkoopproces met onvoorspelbare uitkomsten en een hoop kinderziektes, maar ook ultiem snel en transparant. Zal programmatic de nieuwe standaard worden? Hoe ver is de uitgeefwereld gevorderd met deze advertentievorm? Lees meer »

22 september: Startups in de energietransitie

06/09/2016

Watt Connects, een kennis- en ontwikkelplatform voor energieprofessionals, organiseert samen met Magnus Red een workshop voor startups in de energietransitie. Op donderdag 22 september presenteren startups zich aan een groep energieprofessionals en krijgen ze uitgebreid de gelegenheid om met hen te sparren en te netwerken. De volgende startups staan op het podium: Ecovat, Crownstone, Condugo en Sympower. Lees meer »

Blog op Twinkle: Consultant Sanne Reus droomt van haar leven met Internet of Things

16/08/2016

Hoe zal Internet of Things (IoT voor insiders) straks ons dagelijks leven raken? Consultant Sanne Reus droomt er alvast van in haar blog Living the disruptive age: Internet of Things, dat op Twinkle verscheen Lees meer »

Verslag van de nextcontinent challenge – Design the Ultimate Company

25/07/2016

De afgelopen maanden daagden Magnus Red en haar collega-consultants van nextcontinent studenten en consultants uit om het ultieme bedrijf te ontwerpen. Hoe ziet de perfecte werkplek en werkgever eruit? Lees meer »

Magnus Red organiseert kennissessie voor energie startups

07/07/2016

Na het onderzoek ‘Het Startup Ecosysteem van de Nederlandse energiesector’, gaat Magnus Red verder met kennisontwikkeling voor energie startups. Lees meer »

Interview Rockstart over startups vs. corporates

30/06/2016

Sawan Bruins en Marileen Kan interviewden Freerk Bisschop, program director van het Rockstart Smart Energy Accelerator Program. Het tweede innovatie-interview in een reeks. Lees meer »

Boeiend Digital Transformation magazine

28/06/2016

Magnus Red’s nieuwste magazine Boeiend gaat over Digital Transformation. Onze consultants schreven dit magazine, boordevol met interviews, inzichten en inspiratie voor je eigen organisatie. Lees meer »

Eerste interview uit reeks op MT: ‘Innoveren bij Wolters Kluwer? Lekker complex!’

17/06/2016

Het eerste interview in een reeks over Digitale Transformatie staat alvast op MT.nl! Samara Minnema en Marileen Kan interviewden Jasper Baggerman over innoveren bij Wolters Kluwer. Kun je eigenlijk wel innoveren bij een 200-jarige multinational? Lees meer »

Column op Energeia: pleidooi voor groene mindset

07/06/2016

In haar tweede column op Energeia houdt consultant Line van Kesteren een vurig pleidooi voor een groenere mindset in Nederland. Waarom wachten we nog op de overheid en het bedrijfsleven om ons te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering?

Lees meer »

Insurance Cycle Tour haalt 11.400 euro op voor Stichting KiKa

06/06/2016

Normaal gesproken zijn ze hard aan het werk op mooie projecten bij CED, maar vrijdag 3 juni stond alles in het teken van fietsen voor het goede doel. Het Magnus team bestaande uit Arjen, Bart, Frank, Gerwin, Michiel en Milan reisden af naar de Achterhoek voor de Insurance Cycle Tour. Lees meer »

Interview: hoe CED in 3 maanden een future-proof business model realiseerde

02/06/2016

Schadespecialist CED zag dat schades in dit digitale tijdperk veel simpeler kunnen worden afgehandeld. Als dat zo eenvoudig wordt, waarom zouden verzekeraars CED nog willen inschakelen om het schadeproces te overzien? Daarom zocht CED naar een onderscheidende rol in de schademarkt en startte met het concept MultiHerstel een nieuw business model. André van Vuuren, operationeel manager van MultiHerstel, vertelt hoe in drie maanden een compleet nieuwe dienst is opgezet. Met succes Lees meer »

Magnus voorzitter ShoppingTomorrow expertgroep Omnichannel Architectuur

02/06/2016

Magnus is sinds de start betrokken bij het  onderzoeks- en actieprogramma ShoppingTomorrow. Dit jaar zijn we wederom voorzitter van expertgroep Omnichannel Architectuur. Experts van onder meer Coolcat, Rituals, WE Fasion, Shoeby, HEMA en Hogeschool Utrecht zullen aan de slag gaan met een nieuwe onderzoeksvraag Lees meer »

International student challenge: win een weekend Parijs

23/05/2016

Magnus Red en haar collega-consultants van nextcontinent dagen studenten uit in een internationale wedstrijd:
Ontwerp het ultieme bedrijf … en win een weekend in Parijs Lees meer »

Onderzoek naar Nederlandse energie-startups

12/04/2016

Magnus Red voerde een exploratief onderzoek uit naar het startup ecosysteem van de Nederlandse energiesector. De studie geeft inzicht in de aanwezige startups, wat hen van elkaar onderscheidt en voor welk type uitdagingen zij staan. Lees meer »

Internationale Automotive Finance Study 2016

07/04/2016

Magnus Red voerde, samen met haar partners van nextcontinent, een internationale Automotive Finance study uit. De automotive markt wordt geconfronteerd met ‘disruptors’ uit verschillende richtingen.  Lees meer »

The making of … werkenbijmagnus.nl

05/04/2016

Hoe zorgen we ervoor dat de beste studenten Magnus leren kennen? Dat is de vraag waar Bas Dijt (Magnus Green) en Daan Goudswaard (Magnus Blue) zich over bogen op een mooie zomeravond in Naarden. Zij waren zelf net begonnen als consultant en misten wel wat gerichte informatie. Een aparte website, dat zou al helpen. Samen met Thomas Swennenhuis (Magnus Green) en Bart van Boven (Magnus Red) zetten ze razendsnel een aantrekkelijke site op. Tijd voor een interview over ‘the making of’ werkenbijmagnus.nl.

Lees meer »

Twinkle: stoelendans in de winkelstraat

31/03/2016

Magnus Red’s Tjade ter Borg schreef op Twinkle over de stoelendans die hij in de winkelstraat gadeslaat. Waarom denken webwinkels wel te slagen waar traditionele retailers faalden? Lees meer »

10 vragen aan partner Alexander van der Mark

31/03/2016

Alexander van der Mark is begin dit jaar benoemd tot partner bij Magnus Red. Hij startte elf jaar geleden als junior consultant en is nu verantwoordelijk voor de Energy Practice binnen het bureau. Tijd om te vragen hoe het partner-zijn bevalt en wat zijn plannen zijn voor de toekomst. En: hoe is hij zo snel doorgegroeid? “Stiekem heb ik nog wel een wens.” Lees meer »

Column op Energeia: waarom kernenergie en groen optimisme samengaan

29/03/2016

Senior consultant Line van Kesteren is sinds kort columnist bij Energeia, het Nederlandse  online medium voor de energiesector. Zij schreef haar eerste stuk: ‘Waarom kernenergie en groen optimisme samengaan‘. Waarom kiest Line, eerder werkzaam voor het klimaatpanel van de VN en fervent aanhanger van ‘groen’, nou voor kernenergie? Lees meer »

EBF Consultancy Tour: een kijkje in onze keuken

15/03/2016

Magnus Red was de laatste stop van de EBF Consultancy Tour en zo stonden er op een druilerige vrijdagmiddag 30 studenten bedrijfskunde voor de deur. “Onwijs leuk om studenten te laten zien hoe het nou echt is om bij Magnus te beginnen en om ons motto Start Making A Difference uit te dragen Lees meer »

ShoppingTomorrow: Bluepaper Omnichannel Architectuur

25/02/2016

Magnus is vanaf de start betrokken bij het onderzoeksprogramma ShoppingTomorrow. Wij vinden het belangrijk – en erg leuk – om onze jarenlange kennis en ervaring in de Retail te delen. Zo hebben we al verschillende thema’s onderzocht, zoals Inkoop & Supply Chain, Online Handelsplatformen en Omnichannel Architectuur Lees meer »

12 mei: Axel Groothuis keynote in Stockholm

12/02/2016

Magnus Red partner Axel Groothuis zal op 12 mei 2016 in Stockholm spreken over de Supply Chain van 2020. De keynote vindt plaats tijdens het grootste e-commerce event van Scandinavië Lees meer »

Sawan Bruins mentor energy startups

11/02/2016

Sawan Bruins is door startup programma Rockstart geselecteerd om Smart Energy startups te begeleiden. “Rockstart is dé plek bedrijven van de toekomst te ontmoeten, ik vind het een eer om hierbij betrokken te zijn,” vertelt Sawan. Als mentor zal hij Lees meer »

Axel Groothuis in jury Thuiswinkel Awards

02/02/2016

Magnus Red partner Axel Groothuis is jurylid voor de Thuiswinkel Awards van 2016. Hij jureert in de categorie Beste Omnichannel Winkel van Nederland. Welke retailer combineert het beste clicks en bricks? Lees meer »

Magnus over Omnichannel Architectuur op WWVD

02/02/2016

Magnus doet voor het derde jaar op rij mee aan onderzoeksprogramma ShoppingTomorrow. Dit jaar zoomen we in op Omnichannel Architectuur. Samen met experts uit de Retail schreven we een Bluepaper met overzicht, inzicht en aanbevelingen bij de belangrijkste ontwerp vraagstukken geeft, dat André Damsteegt tijdens de WebWinkelVakdagen presenteerde aan het publiek. Lees meer »

4 maart: Consultancy Tour bij Magnus Red

26/01/2016

Op vrijdag 4 maart is het zover: dan bezoeken 25 Groningse studenten bedrijfskunde het kantoor van Magnus Red. Wij zijn de laatste stop in de EBF Consultancy Tour. En – oh boy – wat gaan wij ons best doen om het een onvergetelijke middag te maken. Wat gaan we doen? Lees meer »

Verminder voorraadrisico door samenwerking

21/01/2016

Consultant Robin Gabriner schrijft in vakblad Online Retailer over samenwerkingsmogelijkheden om voorraadrisico’s in de retail te beperken. Er valt een wereld te winnen als partijen gaan samenwerking, zo valt te lezen in het artikel. Lees meer »

Magnus partner kennisplatform EcommerceWiki

21/01/2016

Thuiswinkel.org heeft tijdens de Webwinkel Vakdagen haar nieuwe kennisplatform ‘EcommerceWiki’ gelanceerd op www.ecommercewiki.org. Het doel van het platform is om internationaal (e-commerce)kennis te delen. Magnus is partner van dit platform. Lees meer »

Magnus start 2016 vol kleur met nieuwe naam per specialisme

04/01/2016

Nadat afgelopen zomer de naam van onze consulting organisatie veranderd is van Eurogroup Consulting naar Magnus Red is het kleurenpalet per 1 januari 2016 verder uitgebreid. Magnus Technology Consultants heet nu Magnus Blue. Magnus Technology Solutions is Magnus Green geworden. Lees meer »

Magnus Innovation Labs: een middag vol slimme oplossingen

17/12/2015

Onze mensen zijn dol op slimme oplossingen verzinnen, het liefst met nieuwe technologieën. Zij zijn niet voor niets consultants geworden. Daarom startten we Magnus  Innovation Labs, een plek waar consultants slimme ideeën voor hardnekkige problemen en toepassingen van nieuwe technologieën bedenken. Lees meer »

Energy Insight: de Energietransitie kan in Parijs beginnen

16/12/2015

Klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen van onze tijd. We leven vandaag de dag in een wereld waar de gemiddelde temperatuur meer dan 0,85°C hoger is in vergelijking met het pre-industriële tijdperk, wat leidt klimaatproblemen wereldwijd Lees meer »

Energy Insight: netbeheerders en het toekomstige energielandschap

16/12/2015

Om verdere klimaatverandering te voorkomen is een energietransitie hoog nodig. Deze omslag naar hernieuwbare energiebronnen vraagt om enorme aanpassingen van het elektriciteitsnetwerk. Van een compact netwerk gevoed door fossiele brandstoffen naar een netwerk dat uitgestrekte windmolenparken en velden van zonnepanelen integreert, van een gecentraliseerd netwerk dat een paar fossiele energiecentrales gebruikt naar een dat de zonnepanelen van consumenten integreert Lees meer »

Wat kunnen retailers leren van innovatielabs in de VS

04/12/2015

Elke zichzelf respecterende retailer in de Verenigde Staten heeft tegenwoordig een eigen innovatielab. Het zijn startup-achtige organisatieonderdelen die koortsachtig aan nieuwe technologieën werken zoals mobile couponing en semantic search. Uit zulke labs zijn al belangrijke innovaties ontstaan: denk aan Amazon’s Kindle, het eerste device van een retailer. Lees meer »

Verassende Inspiration Day: Agile Cooking

27/11/2015

Agile & Scrum was het thema van de Inspiration Day van dit jaar, de dag waarop we bij Magnus Red nadenken over het consultancy-vak. Agile en Scrum zijn een filosofie en manier van werken die we steeds vaker toepassen bij onze online ontwikkelprojecten. Iets waar ook veel van onze opdrachtgevers enthousiast over zijn. Maar zou het bij al onze projecten passen? En hoe dan?  Lees meer »

ShoppingTomorrow: consument verwacht verdubbeling online bestedingen in 2020

17/11/2015

Consumenten verwachten een verdubbeling van het online kanaal richting 2020. Waar op dit moment 19% van alle consumentenbestedingen, zoals gedefinieerd in de Thuiswinkel Markt Monitor, afkomstig is uit het online kanaal, verwacht de consument daarvan in 2020 38% online uit te geven. Dit blijkt uit cijfers van ShoppingTomorrow, het onderzoeksprogramma waarvan Magnus partner is.
Lees meer »

De Ecommerce Foundation presenteert de nieuwste facts & figures over e-commerce in fashion

06/10/2015

Vandaag lanceert de Ecommerce Foundation het Ecommerce Benchmark & Fashion Report 2015. In dit rapport staan de belangrijkste conclusies van het onderzoek dat onder zo’n 250 retailers uit zeven landen is uitgevoerd naar de 21 belangrijkste KPI’s in e-commerce. Als partner van de Ecommerce Foundation Benchmark delen we graag de belangrijkste conclusies. Lees meer »

Magnus host paneldiscussie omnichannel architectuur ShoppingToday

24/09/2015

Vandaag vindt bij DeFabrique in Utrecht ShoppingToday plaats. De jaarlijkse e-commerce update voor retailers. En Magnus is erbij. Om 14:20 hosten Axel Groothuis en Andre Damsteegt de paneldiscussie “Omnichannel architectuur: zo moeilijk kan het toch niet zijn? Lees meer »

MagTalks, Prinsjesdag 2015, een energieke en inspirerende middag!

17/09/2015

Chess-Andre-GerwinOp Prinsjesdag stond ons pand in Naarden geheel in het teken van inspiratie en nieuwe inzichten tijdens de MagTalks. Het begon beneden in de hal al met de MagTalks Chess Challenge, waarbij op een enorm groot schaakbord een zet uit de partij Levitsky – Marshall (1912) werd nagespeeld. Lees meer »

Nieuw Twitter account

26/08/2015

We hebben een nieuw Twitter account @Magnus_nl. Volg ons om op de hoogte te blijven van alle updates op het gebied van consulting, technology, solutions en operations. En natuurlijk de leuke nieuwtjes en events, Sharing the Joy! Lees meer »

Magtalks programma dinsdag 15 september 2015

20/08/2015

Het programma voor de MagTalks is bekend!

15+ Nieuwe inzichten over veranderende business modellen, retail, media en de menselijke factor. Dat is het programma voor ons jaarlijkse inspiratie event, de MagTalks. Lees meer »

Consumentenonderzoek online handelsplatformen: de belangrijkste conclusies

09/07/2015

Online handelsplatformen maken een opmars in het nieuwe retail-landschap. Neem het succes van Marktplaats en Ebay, maar ook dat van online retailers die hun site open hebben gesteld voor derden zoals Bol.com of Wehkamp of vergelijkingssites zoals Kieskeurig.nl en Beslist.nl. Lees meer »

Naamswijziging: Eurogroup Consulting wordt Magnus Red

01/07/2015

Eurogroup Consulting Nederland maakt vandaag bekend dat zij haar naam heeft veranderd naar Magnus Red. Met de naamswijziging kiest het organisatieadviesbureau uit Naarden voor meer aansluiting bij haar collega’s van Magnus, met een duidelijke eigen identiteit en expertise. Lees meer »

Personalisatie, ook met print!

08/06/2015

Magiel Tak, senior managing consultant, is vaste blogger van Mediafacts geworden, dit is zijn eerste blog.

Afgelopen week liep ik door een groot magazijn vol boeken. Rijen en rijen met grijze stalen rekken. Helemaal gevuld met allemaal kleine stapeltjes verschillende boeken. Daar tussendoor liepen vrolijk fluitende mannen hun orders te pikken. Lees meer »

Lancering van Flow-Based: compilatie uit internationale pers

29/05/2015

Vorige week lanceerden netbeheerders en energiebeurzen een nieuwe methode voor de koppeling van de energiemarkten in centraal-west Europa: Flow-Based. Eurogroup Consulting leidde het consortium van dertien organisaties Lees meer »

Supply Chain Magazine: hoe leveranciers retailers kunnen redden

27/05/2015

Het is bekend probleem: als je verwacht dat een retailer kopje onder gaat, schiet je als toeleverancier te hulp of kies je eieren voor je geld? Supply Chain Magazine interviewde Axel Groothuis over wat toeleveranciers kunnen doen om retailers te helpen Lees meer »

25 jaar Magnus | de reünie

22/05/2015

Geweldige reünie! zo goed iedereen te zien…

Lees meer »

Eurogroup Consulting helpt bij mijlpaal in Europese energiemarkt

20/05/2015

Vandaag lanceren netbeheerders en energiebeurzen een nieuwe methode voor de koppeling van de energiemarkten in centraal-west Europa. Deze nieuwe methode (Flow-Based) is een grote stap in de integratie van de Europese energiemarkten. Het verbetert grensoverschrijdende elektriciteitshandel en integreert hernieuwbare energiebronnen in Europa’s energievoorziening.  Dit complexe project Lees meer »

Volkskrant: stroomrekening omlaag door betere afspraken invoer

30/04/2015

De Volkskrant besteedde afgelopen week aandacht aan een mijlpaal binnen een van onze langstlopende opdrachten, de integratie van de energiemarkten van Centraal West-Europa Lees meer »

Zes aanbevelingen voor de customer experience van handelsplatformen in Twinkle

23/04/2015

Op Twinkle geven consultants Annemarijn Schoon en Jochem Boot aanbevelingen voor een betere customer experience van handelsplatformen. Of het nu een marktplaats als Ebay, een opengestelde webshop zoals Zalando of Bol.com, een vergelijkingssite als Kieskeurig of een zoekmachine met shopfunctie zoals Google Shopping betreft; online handelsplatformen maken een razendsnelle opmars binnen de retail. Maar Lees meer »

Onderzoeksrapport Online Handelsplatformen

27/03/2015

Online Handelsplatformen zoals Amazon, Marktplaats, Wehkamp en Beslist, spelen een steeds grotere rol in het nieuwe retail-landschap. Eurogroup Consulting (nu Magnus Red) deed onderzoek Lees meer »

Emerce: Alibaba’s e-commerce expansie naar het Westen

11/02/2015

China begint gestaag een reële bedreiging te vormen voor de westerse e-commerce markt. Dat schrijft consultant Robin Gabriner op Emerce naar aanleiding van het Shopping2020 onderzoek over handelsplatformen. Lees meer »

Kijk de presentatie over online handelsplatforms terug

22/01/2015

Op de WebWinkelVakdagen presenteerde Axel Groothuis de eindresultaten van de expertgroep Handelsplatforms van onderzoeksprogramma Shopping2020. Wat voor online handelsplatforms zijn Lees meer »

21 januari: Boekpresentatie Shopping Tomorrow

21/01/2015

Vanmiddag lanceerde het onderzoeksprogramma Shopping2020 het boek Shopping Tomorrow. Het zijn de pennenvruchten van 660 experts uit de retail-, finance- & travel-industrie, die maandenlang hard hebben gewerkt. Eurogroup Consulting (nu Magnus Red)  schreef hieraan mee, samen met de expertgroep Online Handelsplatformen Lees meer »

Online retailers verdienen bij als media-exploitant

21/01/2015

Webwinkeliers zien de meeste bezoekers van hun sites zonder aankoop weer vertrekken. Door productpromoties of advertenties te tonen, kunnen ze hun bereik toch te gelde maken. Steeds meer online retailers verdienen bij als media-exploitant. E-commerce vakblad Twinkle interviewde Axel Groothuis over de convergentie Lees meer »

Eurogroup partner van E-commerce Benchmark

16/01/2015

De Ecommerce Foundation, een internationale non-profit organisatie voor onderzoek over e-commerce, heeft gisteren de internationale E-commerce Benchmark gelanceerd. Deze online tool is een gratis service waarmee bedrijven hun e-commerce-activiteiten kunnen vergelijken en verbeteren. Eurogroup Consulting (nu Magnus Red) is partner Lees meer »

21 en 22 januari: Handelsplatformen op WWVD

14/01/2015

Amazon, Bol Plaza, Marktplaats, De Negen Straatjes.nl, Ebay – steeds meer internationale giganten maar ook local heroes stellen hun webshop open voor derden. Online handelsplatformen zijn niet meer weg te denken in het nieuwe retaillandschap.

Eurogroup Consulting onderzocht Lees meer »

“Het woord omnichannel bestaat in 2020 niet meer”

19/12/2014

Retailing.nl organiseert de opleiding Omnichannel, waarin diverse retailexperts in gaan op de optimale Omnichannel strategie voor retailers. Welke kanalen zijn actueel en welke zijn al over hun piek heen? Hoe creëert u de ideale customer journey? Eén van de experts is Axel Groothuis Lees meer »

Ons internationale netwerk verandert in nextcontinent

19/12/2014

Eurogroup Consulting Nederland is sinds 2007 onderdeel van het internationale Eurogroup-netwerk, een groep onafhankelijke toonaangevende consultancybureaus. Het samenwerkingsverband is de afgelopen jaren sterk uitgebreid, met name richting het opkomende continent Azië. Het werd dus tijd voor een nieuwe naam Lees meer »

Interview: Mobile Monetization bij Sanoma

16/12/2014

Consumenten maken in toenemende mate gebruik van smartphones en tablets om content tot zich te nemen of te winkelen. Het mobiele kanaal heeft daarom voor elk mediabedrijf topprioriteit. Ook voor Sanoma. Het mobiel bereik via top-sites als NU.nl, Kieskeurig.nl en Fashionchick.nl stijgt sterk. Om dat bereik te gelde te maken, startte het mediabedrijf dit jaar een Mobile Monetization programma Lees meer »

Mediafacts: kansen in e-commerce voor uitgevers

10/12/2014

Mediafacts deed verslag van Axel Groothuis’ presentatie op de Nationale Uitgeefdag van 26 november.

De onstuitbare groei van e-commerce biedt grote kansen voor uitgevers. Het nationale onderzoeksprogramma ‘Shopping 2020’ heeft in kaart gebracht hoe consumenten shoppen in 2020. Hieruit blijkt dat content en communities steeds crucialer worden Lees meer »

Als retailer future proof met flexibele omnichannel integratie oplossing

02/12/2014

Loop door een willekeurige winkelstraat in een gemiddeld dorp en het kan u niet ontgaan. Het winkelgedrag van consumenten verandert snel van ‘bricks naar clicks’. Met lege winkelpanden en volop uitverkoop tot gevolg. De concurrentie voor traditionele retailers neemt op alle vlakken toe. Lees meer »

Inspiration Day: toekomstplannen tussen de start-ups

02/12/2014

Afgelopen vrijdag was Inspiration Day: een dag waarop we met alle consultants nadachten over de toekomst van ons vak. Vorig jaar verkenden we de wereld van 2020. Dit jaar lieten we ons inspireren door start-ups, op een heel toepasselijke locatie Lees meer »

Axel Groothuis presenteert e-commerce kansen voor uitgevers

01/12/2014

André Damsteegt en collega Axel Groothuis van Eurogroup Consulting houden zich niet alleen met e-commerce projecten bezig bij onze klanten. Ze vervullen ook een belangrijke rol binnen het Shopping2020 onderzoeksprogramma. André is voorzitter van de expertgroep Omnichannel Architectuur, Axel van de expertgroep Handelsplatformen. Lees meer »

Presentatie uitgeven en e-commerce

27/11/2014

Hoe shopt de consument in 2020? En hoe kunnen uitgevers hierop inspelen? Axel Groothuis presenteerde de e-commerce kansen voor uitgevers op MediaFacts’ Nationale Uitgeefdag 2014. Bekijk de presentatie Lees meer »

27 november: de toekomst van shoppen op PI2014

21/11/2014

Op donderdag 27 november zal Axel Groothuis op Packaging Innovations 2014 een presentatie geven over de toekomst van shoppen. Hoe winkelt de consument Lees meer »

In het nieuws: stroomruil bespaart 80 miljoen

09/10/2014

Door betere benutting van de capaciteit van de grensoverschrijdende stroomkabels kan er meer goedkope stroom uit Duitsland worden geïmporteerd. Dat levert Nederlandse consumenten en bedrijven mogelijk een besparing op van 80 miljoen euro per jaar. Dat was onlangs te lezen via NOS en De Telegraaf na een persbericht hierover van de Autoriteit Consument & Markt. Eurogroup Consulting leidt het Lees meer »

Energy Insight: MKB vergeten in de energietransitie

02/10/2014

Eurogroup Consulting publiceert een nieuwe Energy Insight over de voorwaarden voor deelname van het MKB aan transitie-initiatieven. Netbeheerders, leveranciers, overheidsinstellingen en gespecialiseerde adviesbureaus houden zich al jaren bezig met Lees meer »

Interview met André Damsteegt en Axel Groothuis over de RetailFabriek

01/10/2014

Na vijftien jaar samenwerken in retail en e-commerce starten 
Eurogroup Consulting en Magnus de RetailFabriek. Lees meer »

27 november: E-commerce workshop studenten

01/10/2014

Donderdag 27 november geeft Eurogroup Consulting een e-commerce workshop aan studenten van de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens het Bachelor Symposium 2014 Lees meer »

Trending topics in Handelsplatformen op Shopping Today

24/09/2014

Op 23 september sprak Axel Groothuis namens de Shopping2020 expertgroep Handelsplatformen op het Shopping Today congres. We zien dat online handelsplatforms een steeds belangrijke plek innemen in het (r)etaillandschap. Van grote (inter)nationale spelers zoals Amazon, Ebay, Zalando Lees meer »

Nieuwe editie van ons relatiemagazine Boeiend

23/09/2014

In de nieuwe editie van relatiemagazine Boeiend vieren we 15 jaar E-commerce bij Eurogroup Consulting. Hoewel terugblikken verleidelijk is, kijken we vooral voorui Lees meer »

De RetailFabriek: waar retail innovaties concreet worden

22/09/2014

Na vijftien jaar samenwerken in retail en e-commerce starten zusterbedrijven Eurogroup Consulting en Magnus de RetailFabriek. Partners Axel Groothuis en André Damsteegt pionierden voor Hunkemöller, V&D en WE Fashion met de eerste webshops – en alles Lees meer »