Nieuws

De Sanoma case: al 10 jaar innovatief met SAP & Mendix

05/10/2017

Eind september kondigden Mendix en SAP een wereldwijd partnership aan. Als zowel SAP- als Mendix-partner hebben wij bij onze klanten al met succes de voordelen van deze combinatie benut. Lees meer »

Mendix en SAP kondigen wereldwijd partnership aan tijdens SAP TechEd in Las Vegas

26/09/2017

Na vijf intensieve maanden voorbereiding op het gebied van sales, marketing en productontwikkeling is zojuist op de TechEd in Las Vegas het SAP Cloud Platform Rapid Application Development by Mendix gelanceerd. Lees meer »

Conversational Commerce demo op tijdens Shopping Today

25/09/2017

De combinatie van voice en kunstmatige intelligentie is een ontwikkeling binnen e-commerce die het aankoopproces radicaal kan gaan veranderen. Deze ontwikkeling,  Conversational Commerce genoemd, heeft grote invloed op de manier waarop consumenten winkelen. Lees meer »

Presentatie conversational commerce op Shopping Today

11/08/2017

De combinatie van voice en kunstmatige intelligentie is een recente ontwikkeling binnen e-commerce die een significant effect gaat hebben op het aankoopproces. De opmars van voice en chat beïnvloedt de manier waarop consumenten winkelen. Wat zijn de bijbehorende kansen en beperkingen? Axel Groothuis geeft hier alvast een kijkje in zijn presentatie Lees meer »

Boeiend magazine 2017 gaat over Industry 4.0

07/07/2017

Magnus Red’s nieuwste editie van Boeiend magazine gaat over Industry 4.0, ook wel de vierde industriële revolutie genoemd. Zullen technologische innovaties zoals internet of things, artificial intelligence en robotica tot een economische aardverschuiving leiden? Of is er niets nieuws onder de zon? Onze consultants schijnen hier graag hun licht op en schreven dit magazine vol met interviews, artikelen en columns. Lees meer »

Magnus team Runs Like Never Before tijdens SAP estafetteloop

20/06/2017

Op vrijdag 9 juni hebben we met twee teams meegelopen in de SAP Run Like Never Before estafetteloop in Den Bosch. Van de 57 teams en de ruim 300 deelnemers zijn we met 1 team zelfs derde geworden. Voor de statistieken; Gerwin, Stephan, Vincent, en Alain hebben de 25 km in 1.52.10 afgerond, een gemiddelde van 13,4 kilometer per uur. Een geweldig resultaat! Lees meer »

Succesvolle Masterclass Preventief Onderhoud

20/06/2017

Op 13 juni hebben Maintenance- & Reliability Engineers van negen organisaties bij Magnus met succes een Masterclass Preventief Onderhoud gevolgd. Tijdens de Masterclass hebben SAP Asset management experts van Magnus SAP Preventief Onderhoud grondig behandeld. Lees meer »

Mooie presentaties van ABN AMRO Lease en Trespa tijdens VNSG BI event

23/05/2017

Op donderdag 18 mei was het Postillion hotel in Bunnik het toneel voor de VNSG BI Themadag. Met zo’n 250 deelnemers, een breed scala aan presentaties, en een goede sfeer op de informatiemarkt, een mooi event om deel van uit te maken. Lees meer »

Emerce eGuide: mooie cases met onze opdrachtgevers

22/05/2017

De Emerce eGuide van 2017 is uit! Een prachtig boekwerk met de mooiste cases van online projecten. Magnus staat er dit jaar in en wel met twee mooie opdrachtgevers: WE Fashion en Coolcat. Twee retailers die hun omnichannel strategie in praktijk brachten met Magnus’ Omnichannel Integration Layer. Daar zijn we trots op! Lees meer »

Augmented Retail: drie rollen voor AR in de retail

04/05/2017

Consultant Timo Meurs schrijft op Twinkle Magazine over de Augmented Retail: de mogelijkheden van augmented reality in de retail. Hij ziet drie goede opties Lees meer »

BI Event: Simple Analytics?! 18 mei Bunnik

25/04/2017

Op donderdag 18 mei rijden we met onze Magnus Mini bij het Postillion hotel in Bunnik naar binnen. Want wie wil er nu niet zo af en toe eens in de driver’s seat zitten? We laten je dit gevoel graag zelf ervaren. Op het marktplein en in de presentaties. Lees meer »

Hoe benut je het enorme potentieel van IoT – webinar 2 mei

25/04/2017

Welke mogelijkheden ontstaan er voor jouw organisatie wanneer fysieke objecten en de virtuele wereld samenkomen? Webinar (Engels), dinsdagmiddag 2 mei van 16:00 tot 17:00 uur. Lees meer »

Trespa finance afdeling zelf in control met SAP BPC

24/04/2017

Onlangs is bij Trespa, fabrikant van hoogwaardige gevelbekleding, SAP BPC geïmplementeerd. Het project is als een schoolvoorbeeld opgepakt, zoals je in het interview met het projectteam van Trespa in het VNSG Magazine kunt lezen.   Lees meer »

Heeft GDPR wetgeving voor u ook gevolgen? Lees deze vier belangrijke punten en u weet er alles van

20/04/2017

U heeft de afkorting GDPR het afgelopen jaar vast al eens voorbij horen komen. Maar wat betekent het voor u en uw organisatie? Werkt u met persoonsgegevens? Dan is het zaak u goed te informeren en tijdig in actie te komen. Lees meer »

Magnus Red biedt verrassende Agile workshop

01/04/2017

Agile en Scrum zijn razend populair onder innoverende organisaties. Voor de meeste organisaties betekent dit echter een fundamentele verandering in samenwerking en aansturing. Magnus Red organiseert workshops Agile & Scrum waarin deelnemers deze filosofie en manier van werken aan den lijve ondervinden. Handen uit de mouwen dus!

Lees meer »

Interview met Young Professional Milou Zandvliet

28/03/2017

Er gaat niets boven Groningen en toch besloot Milou voor haar Master Econometrie terug te verhuizen naar de Randstad, het bruisende Amsterdam. Daar is ze met haar snelheid het geheime wapen van haar waterpolo team. Lees meer »

Bezoek de VNSG Themadag EAM op 6 april

20/03/2017

Op donderdag 6 april organiseert de VNSG focusgroep Enterprise Asset Management (EAM) de themadag en natuurlijk is het EAM team van Magnus aanwezig. Lees meer »

Consultancy Tour @Magnus Red

14/03/2017

Vrijdag 3 maart stopten 30 Groningse bedrijfskunde studenten bij Magnus Red op kantoor. Wij waren op vrijdagmiddag de laatste stop van een 3-daagse Consultancy Tour van studievereniging EBF.

Lees meer »

Interview over Agile: Samen verantwoordelijk voor eindresultaat

14/03/2017

Magnus Red’s Wesley Geurts werd geinterviewd over Agile. Wat betekent het voor een organisatie om op deze populaire manier van werken over te stappen? Nou, veel!
Lees meer »

3 maart: EBF Consultancy Tour stopt bij Magnus Red

02/03/2017

Vrijdag 3 maart komen 30 Groningse Bedrijfskunde studenten bij Magnus Red op bezoek. De studenten doen mee aan een 3-daagse reis langs verschillende consultancybureaus, de EBF Consultancy Tour. Magnus Red is de laatste stop. Last-but-not-least, hopen we Lees meer »

Interview met Mendix consultant Peter Zonneveld

01/03/2017

Vroeger wilde hij astronaut worden, maar al die natuurkunde paste uiteindelijk toch niet bij zijn hang naar afwisseling. Al treinend in de Trans Mongolië Express kwam hij op het spoor van consultant, maar dan wel met een technische component. Lees meer »

Magnus Red’s Florent racet in de 4L Trophy

16/02/2017

Florent Beau, Magnus Red consultant, doet me aan een van de belangrijkste humanitaire races: de 4L Trophy! Lees meer »

2 Maart: Magnus bij Helix career event in Utrecht

09/02/2017

Nieuwsgierig naar het werk als consultant? En studeer je aan de Innovation Management faculteit in Utrecht? Kom dan naar de opening van de Helix Carrièremaand 2017 op donderdagavond 2 maart. Lees meer »

Inzichten expertgroep Omnichannel Architectuur in handboek

03/02/2017

Ook dit jaar deelde Magnus haar expertise met deelnemers van Shopping Tomorrow. Partner Axel Groothuis schreef, samen met experts uit de retailsector, een hoofdstuk van het ShoppingTomorrow boek over Omnichannel Architectuur. Een belangrijk onderwerp binnen de retail, want de technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Lees meer »

Sawan Bruins in NRC Live debat over energietransitie

20/01/2017

NRC organiseert een serie interessante debatavonden over de energietransitie. Managing consultant Sawan Bruins is panellid tijdens de aftrap op 21 februari Lees meer »

SAP Recognized Expertise Partnership EAM en PLM geprolongeerd

19/12/2016

SAP houdt zijn partners graag scherp, daarom worden de SAP Recognized Expertise Partnerships jaarlijks opnieuw geijkt. Alleen bij voldoende gecertificeerde consultants en positieve klantreferenties wordt de benoeming opnieuw toegewezen. We zijn dan ook trots te kunnen melden dat we onze benoeming mogen prolongeren. Lees meer »

De leercurve van Big Data: Vier vragen aan Big Data infrastructuur manager Vincent Verheul

01/12/2016

Vincent Verheul heeft meer dan twintig jaar (internationale) ervaring als adviseur op het gebied van informatie technologie en procesoptimalisatie, met name in de supply chain. Momenteel werkt hij als infrastructuur manager aan een Big Data project.
Lees meer »

Greetje Gompelman-Kooima benoemd tot secretaris VNSG focusgroep Financieel

30/11/2016

Na zo’n vijf jaar als bestuurslid mee te hebben gedraaid bij de VNSG focusgroep financieel is Greetje begin deze maand benoemd tot secretaris. Greetje heeft het stokje overgenomen van Erik van den Berg. Lees meer »

Big Data & Amazon Web Services: Vier vragen voor onze Big Data man Ben Hattem

28/11/2016

Na jarenlang projecten met ERP systemen te hebben uitgevoerd, werkt Ben nu aan een Big Data Amazon Web Services (AWS) project. Eigenlijk was Ben al langer geïnteresseerd in de mogelijkheden van AWS, maar na dit project is hij echt fan. We stellen Ben vier vragen over zijn ervaringen.
Lees meer »

Magnus Green Day

16/11/2016

magnus-greenday-petop-petafNaast alle mooie projecten die wij voor onze klanten realiseren, is er ook tijd om samen leuke dingen te ondernemen!

Zo is er woensdag 9 november afgetrapt met de eerste editie van de ‘Magnus Green Day’. Dit evenement met alle collega’s van Magnus Green stond volledig in het teken van teambuilding activiteiten en het leren kennen van elkaar. Lees meer »

Magnus’ new hires bootcamp

10/10/2016

Lucie Bolt en Corine Beerepoot doen verslag van Magnus’ new hires bootcamp: een driedaags trainingskamp voor alle nieuwe consultants van dit jaar. Voor Lucie en Corine meteen hun allereerste dagen in dienst bij Magnus. Lees meer »

America Today klaar voor morgen met omnichannel oplossing van Magnus

04/10/2016

Studenten anytime, anyplace, anywhere fantastisch uit laten zien, dat is het streven van America Today. Maar deze ‘altijd en overal’ ambitie geldt natuurlijk ook voor de beschikbaarheid van de collectie. En daar heeft het bekende fashion merk achter de schermen hard aan gewerkt. Afgelopen week zijn dan ook de Omnichannel Integratie Layer (OIL) en de vernieuwde Magento webshop live gegaan. Lees meer »

De Magnus Mini on tour @SAP

29/09/2016

Bij Magnus gaan we graag op pad met onze Mini. Je vindt ons bij mooie events en we rijden natuurlijk langs bij onze klanten en relaties. Lees meer »

Magtalks 2016: verhalen vol innovatie

22/09/2016

tom-magtalksDit jaar staan de MagTalks in het teken van Amerika en de aanstaande verkiezingen. Buiten voor het pand staat een traditionele Airstream klaar met coffee-to-go en een healthy American lunch voor de gasten. Eenmaal binnen kijken Hillary Clinton en Donald Trump streng de zaal in … Gelukkig, het zijn maar posters. Lees meer »

Het kan dus wel! Frank Balder’s boek over business & ICT alignment

20/09/2016

Veel directieleden zullen dit herkennen: de werelden van organisatiestrategie en ICT liggen vaak mijlenver uiteen, waardoor steeds dezelfde vraagstukken op tafel belanden. Ofwel het systeem is niet op tijd en binnen budget klaar, ofwel het systeem is klaar maar doet niet wat het zou moeten doen. Hoe kunnen de werelden van ICT en business elkaar versterken in plaats van frustreren? En wat kun je daar als directielid aan doen? Daarover schreef partner Frank Balder, samen met Marc Konings, een helder boek: ‘Het kan dus wel! Business & ICT alignment aan de directietafel.’ Lees meer »

Programmatic Advertising Survey gestart

16/09/2016

Programmatic Advertising is een snelgroeiende advertentievorm die door de mediasector met interesse wordt gevolgd. Het raakt online adverteren in de kern: een volledig geautomatiseerd verkoopproces met onvoorspelbare uitkomsten en een hoop kinderziektes, maar ook ultiem snel en transparant. Zal programmatic de nieuwe standaard worden? Hoe ver is de uitgeefwereld gevorderd met deze advertentievorm? Lees meer »

22 september: Startups in de energietransitie

06/09/2016

Watt Connects, een kennis- en ontwikkelplatform voor energieprofessionals, organiseert samen met Magnus Red een workshop voor startups in de energietransitie. Op donderdag 22 september presenteren startups zich aan een groep energieprofessionals en krijgen ze uitgebreid de gelegenheid om met hen te sparren en te netwerken. De volgende startups staan op het podium: Ecovat, Crownstone, Condugo en Sympower. Lees meer »

Blog op Twinkle: Consultant Sanne Reus droomt van haar leven met Internet of Things

16/08/2016

Hoe zal Internet of Things (IoT voor insiders) straks ons dagelijks leven raken? Consultant Sanne Reus droomt er alvast van in haar blog Living the disruptive age: Internet of Things, dat op Twinkle verscheen Lees meer »

Verslag van de nextcontinent challenge – Design the Ultimate Company

25/07/2016

De afgelopen maanden daagden Magnus Red en haar collega-consultants van nextcontinent studenten en consultants uit om het ultieme bedrijf te ontwerpen. Hoe ziet de perfecte werkplek en werkgever eruit? Lees meer »

Operationeel onderhoud at the next level bij RET

07/07/2016

RET verzorgt het openbaar vervoer (via metro, tram, bus en fast ferry) in de stad en regio Rotterdam. De beschikbaarheid van voertuigen is daarbij van het grootste belang. Lees meer »

Magnus Red organiseert kennissessie voor energie startups

07/07/2016

Na het onderzoek ‘Het Startup Ecosysteem van de Nederlandse energiesector’, gaat Magnus Red verder met kennisontwikkeling voor energie startups. Lees meer »

Interview Rockstart over startups vs. corporates

30/06/2016

Sawan Bruins en Marileen Kan interviewden Freerk Bisschop, program director van het Rockstart Smart Energy Accelerator Program. Het tweede innovatie-interview in een reeks. Lees meer »

Boeiend Digital Transformation magazine

28/06/2016

Magnus Red’s nieuwste magazine Boeiend gaat over Digital Transformation. Onze consultants schreven dit magazine, boordevol met interviews, inzichten en inspiratie voor je eigen organisatie. Lees meer »

Mendix consultant Carolien Leutscher over omnichannel sales en operations management

22/06/2016

In het rapid developer profile van Mendix staat steeds een Mendix consultant centraal. Ditmaal is onze collega Carolien Leutscher-Steyn geïnterviewd.  Lees meer »

Eerste interview uit reeks op MT: ‘Innoveren bij Wolters Kluwer? Lekker complex!’

17/06/2016

Het eerste interview in een reeks over Digitale Transformatie staat alvast op MT.nl! Samara Minnema en Marileen Kan interviewden Jasper Baggerman over innoveren bij Wolters Kluwer. Kun je eigenlijk wel innoveren bij een 200-jarige multinational? Lees meer »

Magnus voegt Enterprise Performance Management toe aan SAP Recognized Expertise Partnerships

14/06/2016

De ervaring was er al, maar nu is het officieel, Magnus is vanaf heden SAP Recognized Expertise Partner voor Enterprise Performance Management (EPM). Onder EPM vallen onder andere projecten op het gebied van Business Planning & Consolidation, Financial Information Management, en Disclosure Management. Lees meer »

Magnus Mini Interview met Jan Rubingh van CED

13/06/2016

In het eerste Magnus Mini Interview rijden Jan Rubingh, IT director bij CED Group, en Michiel samen langs de dijkjes in de omgeving van Capelle om het betere bochtenwerk te testen. Tijdens de rit bespreken Jan en Michiel de samenwerking tussen Magnus en CED. Lees meer »

Column op Energeia: pleidooi voor groene mindset

07/06/2016

In haar tweede column op Energeia houdt consultant Line van Kesteren een vurig pleidooi voor een groenere mindset in Nederland. Waarom wachten we nog op de overheid en het bedrijfsleven om ons te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering?

Lees meer »

Insurance Cycle Tour haalt 11.400 euro op voor Stichting KiKa

06/06/2016

Normaal gesproken zijn ze hard aan het werk op mooie projecten bij CED, maar vrijdag 3 juni stond alles in het teken van fietsen voor het goede doel. Het Magnus team bestaande uit Arjen, Bart, Frank, Gerwin, Michiel en Milan reisden af naar de Achterhoek voor de Insurance Cycle Tour. Lees meer »

Meet Magnus at Mendix World, 7 en 8 juni 2016

05/06/2016

Dinsdag 7 en woensdag 8 juni is Magnus aanwezig op Mendix World 2016. We nodigen je van harte uit om de toekomst van digitale innovatie met ons te ervaren bij de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Beide dagen of één dag. Lees meer »

Interview: hoe CED in 3 maanden een future-proof business model realiseerde

02/06/2016

Schadespecialist CED zag dat schades in dit digitale tijdperk veel simpeler kunnen worden afgehandeld. Als dat zo eenvoudig wordt, waarom zouden verzekeraars CED nog willen inschakelen om het schadeproces te overzien? Daarom zocht CED naar een onderscheidende rol in de schademarkt en startte met het concept MultiHerstel een nieuw business model. André van Vuuren, operationeel manager van MultiHerstel, vertelt hoe in drie maanden een compleet nieuwe dienst is opgezet. Met succes Lees meer »

Magnus voorzitter ShoppingTomorrow expertgroep Omnichannel Architectuur

02/06/2016

Magnus is sinds de start betrokken bij het  onderzoeks- en actieprogramma ShoppingTomorrow. Dit jaar zijn we wederom voorzitter van expertgroep Omnichannel Architectuur. Experts van onder meer Coolcat, Rituals, WE Fasion, Shoeby, HEMA en Hogeschool Utrecht zullen aan de slag gaan met een nieuwe onderzoeksvraag Lees meer »

Interview met Alain Streppel: van ramenwasbedrijf tot Analytics consultant

31/05/2016

Hoe gek kan het lopen, tijdens zijn studententijd had hij een eigen ramenwasbedrijf in Maarheeze en nu is Alain alweer twee jaar Business Intelligence consultant bij Magnus. Daar wil ik het fijne van weten. Tijd voor een interview met Alain Streppel.
Lees meer »

International student challenge: win een weekend Parijs

23/05/2016

Magnus Red en haar collega-consultants van nextcontinent dagen studenten uit in een internationale wedstrijd:
Ontwerp het ultieme bedrijf … en win een weekend in Parijs Lees meer »

Lunchlezing over Google Glass bij W.I.S.V. Christiaan Huygens

11/05/2016

Op dinsdag 10 mei gaven Gerwin de Groot en Henk-Jan van Henten van Magnus een lunchlezing met de titel “Who watches the watchmen” op de TU Delft. Lees meer »

Onderzoek naar Nederlandse energie-startups

12/04/2016

Magnus Red voerde een exploratief onderzoek uit naar het startup ecosysteem van de Nederlandse energiesector. De studie geeft inzicht in de aanwezige startups, wat hen van elkaar onderscheidt en voor welk type uitdagingen zij staan. Lees meer »

Internationale Automotive Finance Study 2016

07/04/2016

Magnus Red voerde, samen met haar partners van nextcontinent, een internationale Automotive Finance study uit. De automotive markt wordt geconfronteerd met ‘disruptors’ uit verschillende richtingen.  Lees meer »

The making of … werkenbijmagnus.nl

05/04/2016

Hoe zorgen we ervoor dat de beste studenten Magnus leren kennen? Dat is de vraag waar Bas Dijt (Magnus Green) en Daan Goudswaard (Magnus Blue) zich over bogen op een mooie zomeravond in Naarden. Zij waren zelf net begonnen als consultant en misten wel wat gerichte informatie. Een aparte website, dat zou al helpen. Samen met Thomas Swennenhuis (Magnus Green) en Bart van Boven (Magnus Red) zetten ze razendsnel een aantrekkelijke site op. Tijd voor een interview over ‘the making of’ werkenbijmagnus.nl.

Lees meer »

10 vragen aan partner Alexander van der Mark

31/03/2016

Alexander van der Mark is begin dit jaar benoemd tot partner bij Magnus Red. Hij startte elf jaar geleden als junior consultant en is nu verantwoordelijk voor de Energy Practice binnen het bureau. Tijd om te vragen hoe het partner-zijn bevalt en wat zijn plannen zijn voor de toekomst. En: hoe is hij zo snel doorgegroeid? “Stiekem heb ik nog wel een wens.” Lees meer »

Magnus sponsort Insurance Cycle Tour

30/03/2016

Op vrijdag 3 juni 2016 organiseren CED-group, Ard Korevaar Personenschade en TotaalSupport de derde editie van de Insurance Cycle Tour. Dit jaar vindt hét sportieve wielrenevenement voor de verzekeringsbranche plaats in de mooie omgeving van Vorden. Van geoefende tourrijders tot fietsrecreanten en handbikers: iedereen kan meedoen! Lees meer »

Inspirerend bedrijvendiner met studenten wiskunde en informatica

25/03/2016

Dat ze slim zijn dat wisten we al, en dat ze nieuwsgierig en ambitieus zijn dat werd woensdagavond in Delft nog eens bevestigd! Lees meer »

ShoppingTomorrow: Bluepaper Omnichannel Architectuur

25/02/2016

Magnus is vanaf de start betrokken bij het onderzoeksprogramma ShoppingTomorrow. Wij vinden het belangrijk – en erg leuk – om onze jarenlange kennis en ervaring in de Retail te delen. Zo hebben we al verschillende thema’s onderzocht, zoals Inkoop & Supply Chain, Online Handelsplatformen en Omnichannel Architectuur Lees meer »

Magnus over Omnichannel Architectuur op WWVD

02/02/2016

Magnus doet voor het derde jaar op rij mee aan onderzoeksprogramma ShoppingTomorrow. Dit jaar zoomen we in op Omnichannel Architectuur. Samen met experts uit de Retail schreven we een Bluepaper met overzicht, inzicht en aanbevelingen bij de belangrijkste ontwerp vraagstukken geeft, dat André Damsteegt tijdens de WebWinkelVakdagen presenteerde aan het publiek. Lees meer »

Van wetenschap naar consultancy; interview met wiskundige Simeon

28/01/2016

Je studeert nu, maar wat zijn je toekomstplannen? Blijf je in de wetenschap of ga je voor het bedrijfsleven? En waarom zou je dan kiezen voor een baan in de consultancy? We vroegen het Simeon Nieman, afgestudeerd wiskundige en sinds een aantal maanden werkzaam bij Magnus Green in Naarden. Lees meer »

Magnus partner kennisplatform EcommerceWiki

21/01/2016

Thuiswinkel.org heeft tijdens de Webwinkel Vakdagen haar nieuwe kennisplatform ‘EcommerceWiki’ gelanceerd op www.ecommercewiki.org. Het doel van het platform is om internationaal (e-commerce)kennis te delen. Magnus is partner van dit platform. Lees meer »

Magnus start 2016 vol kleur met nieuwe naam per specialisme

04/01/2016

Nadat afgelopen zomer de naam van onze consulting organisatie veranderd is van Eurogroup Consulting naar Magnus Red is het kleurenpalet per 1 januari 2016 verder uitgebreid. Magnus Technology Consultants heet nu Magnus Blue. Magnus Technology Solutions is Magnus Green geworden. Lees meer »

Magnus Innovation Labs: een middag vol slimme oplossingen

17/12/2015

Onze mensen zijn dol op slimme oplossingen verzinnen, het liefst met nieuwe technologieën. Zij zijn niet voor niets consultants geworden. Daarom startten we Magnus  Innovation Labs, een plek waar consultants slimme ideeën voor hardnekkige problemen en toepassingen van nieuwe technologieën bedenken. Lees meer »

Weg met die eeuwige korting

08/12/2015

Vaste klanten voordeel, nu 25% korting, pre-sale, extra korting, exclusief aanbod, 3 halen 2 betalen, dit wilt u echt niet missen…onze mailboxen staan er elke ochtend vol mee. Maar maakt het ons nu echt loyale klanten? Of komen de marges van retailers alleen maar verder onder druk te staan en wil straks niemand meer iets voor de winkeladviesprijs kopen? Lees meer »

Wat kunnen retailers leren van innovatielabs in de VS

04/12/2015

Elke zichzelf respecterende retailer in de Verenigde Staten heeft tegenwoordig een eigen innovatielab. Het zijn startup-achtige organisatieonderdelen die koortsachtig aan nieuwe technologieën werken zoals mobile couponing en semantic search. Uit zulke labs zijn al belangrijke innovaties ontstaan: denk aan Amazon’s Kindle, het eerste device van een retailer. Lees meer »

De leukste baan ter wereld

19/11/2015

Blog Michiel Arnoldus | Maandag 5 oktober was de deadline voor de livegang van een project bij een klant van Magnus. In februari van dit jaar zijn we gestart en met een team van zo’n 10 man hebben we hier keihard aan gewerkt. Een groot project dus. Typisch zo’n project waarvan je altijd hoort dat er geen enkele deadline gehaald wordt, ieder mogelijk budget wordt overschreden en de klant uiteindelijk zit met een oplossing die niet werkt. Toch? Lees meer »

ShoppingTomorrow: consument verwacht verdubbeling online bestedingen in 2020

17/11/2015

Consumenten verwachten een verdubbeling van het online kanaal richting 2020. Waar op dit moment 19% van alle consumentenbestedingen, zoals gedefinieerd in de Thuiswinkel Markt Monitor, afkomstig is uit het online kanaal, verwacht de consument daarvan in 2020 38% online uit te geven. Dit blijkt uit cijfers van ShoppingTomorrow, het onderzoeksprogramma waarvan Magnus partner is.
Lees meer »

Goede interactieve sessies tijdens SAP Management of Change event

17/11/2015

Op dinsdag 10 november vond bij SAP in Den Bosch de ‘Management of Change’ informatiemiddag plaats. Deze middag stond in het teken van klantpresentaties van Sitech Services en Gasunie en een toelichting van Pieter van Daal van SAP op de belangrijkste kenmerken van SAP Management of Change. Lees meer »

De Ecommerce Foundation presenteert de nieuwste facts & figures over e-commerce in fashion

06/10/2015

Vandaag lanceert de Ecommerce Foundation het Ecommerce Benchmark & Fashion Report 2015. In dit rapport staan de belangrijkste conclusies van het onderzoek dat onder zo’n 250 retailers uit zeven landen is uitgevoerd naar de 21 belangrijkste KPI’s in e-commerce. Als partner van de Ecommerce Foundation Benchmark delen we graag de belangrijkste conclusies. Lees meer »

Eat & Meet lunchsessie met Magnus BPC expert tijdens VNSG congres

05/10/2015

Nieuw dit jaar bij het VNSG congres zijn de Eat & Meet lunchsessies. Netwerktafels waarbij je je kunt inschrijven voor een tafel met een interessant onderwerp. Lunchen combineren met gericht kennis uitwisselen, informatie opdoen en netwerken met gelijkgestemden, dat is nog eens efficiënt.  Lees meer »

Magnus en SAP organiseren Management of Change Event op 10 november 2015

02/10/2015

‘Stilstand is achteruitgang.’ Om in een competitieve markt te overleven moet je als bedrijf voortdurend blijven innoveren. Daarbij zijn veranderingen aan installaties, processen, documentatie, of het personeelsbestand onvermijdelijk. En daar zijn altijd risico’s aan verbonden. Lees meer »

Magnus host paneldiscussie omnichannel architectuur ShoppingToday

24/09/2015

Vandaag vindt bij DeFabrique in Utrecht ShoppingToday plaats. De jaarlijkse e-commerce update voor retailers. En Magnus is erbij. Om 14:20 hosten Axel Groothuis en Andre Damsteegt de paneldiscussie “Omnichannel architectuur: zo moeilijk kan het toch niet zijn? Lees meer »

Jaarbeurs wint goud bij SAP Quality Awards 2015

24/09/2015

Waar Jaarbeurs altijd zijn gasten centraal stelt, stonden ze tijdens de uitreiking van de SAP Quality Awards ditmaal eens zelf op het podium. Achter de schermen is er de afgelopen maanden namelijk heel hard gewerkt aan de centralisatie van het ERP landschap. Lees meer »

SAP prijst Jaarbeurs om snelle oplevering

22/09/2015

Organisatie van verschillende beurzen en moederbedrijf van Computable, Jaarbeurs Utrecht, is winnaar van de SAP Quality Awards 2015. Jaarbeurs behaalt goud binnen de categorie ‘Fast Delivery’. Het heeft namelijk in slechts drie maanden tijd het gefragmenteerde landschap met erp-systemen, gecentraliseerd in één SAP omgeving. Lees meer »

MagTalks, Prinsjesdag 2015, een energieke en inspirerende middag!

17/09/2015

Chess-Andre-GerwinOp Prinsjesdag stond ons pand in Naarden geheel in het teken van inspiratie en nieuwe inzichten tijdens de MagTalks. Het begon beneden in de hal al met de MagTalks Chess Challenge, waarbij op een enorm groot schaakbord een zet uit de partij Levitsky – Marshall (1912) werd nagespeeld. Lees meer »

Nieuw Twitter account

26/08/2015

We hebben een nieuw Twitter account @Magnus_nl. Volg ons om op de hoogte te blijven van alle updates op het gebied van consulting, technology, solutions en operations. En natuurlijk de leuke nieuwtjes en events, Sharing the Joy! Lees meer »

Magtalks programma dinsdag 15 september 2015

20/08/2015

Het programma voor de MagTalks is bekend!

15+ Nieuwe inzichten over veranderende business modellen, retail, media en de menselijke factor. Dat is het programma voor ons jaarlijkse inspiratie event, de MagTalks. Lees meer »

Consumentenonderzoek online handelsplatformen: de belangrijkste conclusies

09/07/2015

Online handelsplatformen maken een opmars in het nieuwe retail-landschap. Neem het succes van Marktplaats en Ebay, maar ook dat van online retailers die hun site open hebben gesteld voor derden zoals Bol.com of Wehkamp of vergelijkingssites zoals Kieskeurig.nl en Beslist.nl. Lees meer »

Naamswijziging: Eurogroup Consulting wordt Magnus Red

01/07/2015

Eurogroup Consulting Nederland maakt vandaag bekend dat zij haar naam heeft veranderd naar Magnus Red. Met de naamswijziging kiest het organisatieadviesbureau uit Naarden voor meer aansluiting bij haar collega’s van Magnus, met een duidelijke eigen identiteit en expertise. Lees meer »

Personalisatie, ook met print!

08/06/2015

Magiel Tak, senior managing consultant, is vaste blogger van Mediafacts geworden, dit is zijn eerste blog.

Afgelopen week liep ik door een groot magazijn vol boeken. Rijen en rijen met grijze stalen rekken. Helemaal gevuld met allemaal kleine stapeltjes verschillende boeken. Daar tussendoor liepen vrolijk fluitende mannen hun orders te pikken. Lees meer »

SERIS met Magnus Google Glass oplossing genomineerd voor NVSM Innovatie Award

01/06/2015

Jaarlijks reikt de Nederlandse Vereniging voor ServiceManagement (NVSM) een bijzondere prijs uit aan een bedrijf met een innovatief idee of oplossing op het gebied van Service Management. Lees meer »

Lancering van Flow-Based: compilatie uit internationale pers

29/05/2015

Vorige week lanceerden netbeheerders en energiebeurzen een nieuwe methode voor de koppeling van de energiemarkten in centraal-west Europa: Flow-Based. Eurogroup Consulting leidde het consortium van dertien organisaties Lees meer »

Supply Chain Magazine: hoe leveranciers retailers kunnen redden

27/05/2015

Het is bekend probleem: als je verwacht dat een retailer kopje onder gaat, schiet je als toeleverancier te hulp of kies je eieren voor je geld? Supply Chain Magazine interviewde Axel Groothuis over wat toeleveranciers kunnen doen om retailers te helpen Lees meer »

25 jaar Magnus | de reünie

22/05/2015

Geweldige reünie! zo goed iedereen te zien…

Lees meer »

Magnus opnieuw voorzitter bij ShoppingTomorrow

21/05/2015

Het nieuwe onderzoeks- en actieprogramma van ShoppingTomorrow is van start. Ook deze editie werkt Magnus actief mee aan de toekomst van shoppen. Andre Damsteegt en Axel Groothuis leiden samen de expertgroep Omnichannel Architectuur. Lees meer »

Eurogroup Consulting helpt bij mijlpaal in Europese energiemarkt

20/05/2015

Vandaag lanceren netbeheerders en energiebeurzen een nieuwe methode voor de koppeling van de energiemarkten in centraal-west Europa. Deze nieuwe methode (Flow-Based) is een grote stap in de integratie van de Europese energiemarkten. Het verbetert grensoverschrijdende elektriciteitshandel en integreert hernieuwbare energiebronnen in Europa’s energievoorziening.  Dit complexe project Lees meer »

Tips voor een robuuste omnichannel architectuur

19/05/2015

Anticipeer op de verwachtingen van de connected consumer

Als retailer heb je er vast al mee kennisgemaakt; de connected consumer. De klant van vandaag die onderweg even snel met zijn mobiel op je webshop kijkt, relaxed zittend op de bank met zijn iPad aan het winkelen is en vanaf kantoor uiteindelijk zijn bestelling doet. Lees meer »

Succesvolle uitrol sales order entry app bij Kao

24/04/2015

Vandaag bericht het Engelse ComputerWeekly over de sales order entry app die we bij Kao aan het uitrollen zijn. Na implementatie in Amerika, West-Europa en Australië zijn nu ook de salesteams in Denemarken, Noorwegen, Zweden en Italië uitgerust met de nieuwe iPad app. Lees meer »

Zes aanbevelingen voor de customer experience van handelsplatformen in Twinkle

23/04/2015

Op Twinkle geven consultants Annemarijn Schoon en Jochem Boot aanbevelingen voor een betere customer experience van handelsplatformen. Of het nu een marktplaats als Ebay, een opengestelde webshop zoals Zalando of Bol.com, een vergelijkingssite als Kieskeurig of een zoekmachine met shopfunctie zoals Google Shopping betreft; online handelsplatformen maken een razendsnelle opmars binnen de retail. Maar Lees meer »

Kwaliteitsaudit schaart Magnus onder 3% van Nederlandse organisaties met ISO certificering

14/04/2015

De Managed Services tak van Magnus heeft het nieuwe ISO 27001 en het ISO 9001 certificaat behaald. Deze certificeringen wordt uitgereikt aan organisaties die voldoen aan de strenge eisen voor informatiebeveiliging en kwaliteitsmanagement. Magnus ontvangt de certificeringen voor het beheer van SAP en Mendix bedrijfsinformatiesystemen en randapplicaties. Lees meer »

Eerste Nederlandse referentie SAP Management of Change bij Gasunie

08/04/2015

Het recent door SAP geïntroduceerde SAP Management of Change (MoC) is een krachtig gereedschap waarmee het wijzigingsproces optimaal beheersbaar wordt. Met deze oplossing faciliteert Magnus de onderhouds- en/of risicomanager bij het monitoren van de voortgang van de wijzigingen en het rapporteren van de belangrijkste KPI’s. Lees meer »

Onderzoeksrapport Online Handelsplatformen

27/03/2015

Online Handelsplatformen zoals Amazon, Marktplaats, Wehkamp en Beslist, spelen een steeds grotere rol in het nieuwe retail-landschap. Eurogroup Consulting (nu Magnus Red) deed onderzoek Lees meer »

Kijkshop breidt test met Tomirrow binnen haar vestigingen uit

11/03/2015

Verdere uitrol digitale kassabon na succesvolle pilot in Amsterdam

In de loop van komende week kunnen de consumenten van Kijkshop ook bij vestigingen in Amstelveen, Hoofddorp, Haarlem en bij alle vestigingen in Amsterdam, hun kassabon digitaal opslaan met de gratis app van Tomirrow. Lees meer »

Waarom zouden technische studenten voor Magnus moeten kiezen?

19/02/2015

Deze maand staat director Hans Hoogsteen in de Slurf, het magazine van de werktuigbouwkundige studievereniging in Delft.

Lees meer »

Heeft Wearable Intelligence de toekomst?

19/02/2015

Tegenwoordig zien we steeds vaker intelligente wearables om ons heen, zoals de Google Glass en SmartWatches. Wearables verschaffen de consument continu inzicht over zijn sportprestaties, slaappatroon, eetgedrag of updates op social media. Lees meer »

Emerce: Alibaba’s e-commerce expansie naar het Westen

11/02/2015

China begint gestaag een reële bedreiging te vormen voor de westerse e-commerce markt. Dat schrijft consultant Robin Gabriner op Emerce naar aanleiding van het Shopping2020 onderzoek over handelsplatformen. Lees meer »