Akzo Nobel

Akzo Nobel is wereldleider in verven en lakken. De Coatings-groep heeft vestigingen in 60 landen en telt ongeveer 30.000 medewerkers.

De business unit Akzo Nobel Decorative Coatings Europe verzorgt de productie en distributie van verf en lakken voor zowel de industriële markt en de transportsector, als voor de doe-het-zelfsector en de professionele schilders.

Decorative Coatings verbetert Europese bedrijfsprocessen

“In dit ambitieuze project bleek de ervaring van Magnus met grensoverschrijdende SAP-projecten zeer waardevol. Mede dankzij de door Magnus ingebrachte vaardigheden is het ons gelukt om al succesvolle operaties te gaan ondersteunen en verbeteren.” Jan Reeuwijk, Business Unit Information Manager, Akzo Nobel Decorative Coatings Europe

Akzo Nobel Decorative Coatings Europe (AN-DCE) streefde naar uniforme, centraal ondersteunde bedrijfsprocessen in heel Europa. Om de veranderingen in het zakendoen in Europa te ondersteunen, werd besloten tot invoering van SAP R/3 als centraal ERP systeem. Door de lokale bedrijven samen te brengen in één grotere structuur werd het mogelijk om zowel de informatieuitwisseling tussen als de ondersteuning van de lokale en grensoverschrijdende operaties te verbeteren.

De SAP implementaties bij de al zeer professioneel opererende Europese operaties zouden bijdragen aan de realisatie van AN-DCE’s strategische doelstelling om zijn medewerkers, bedrijfsprocessen, informatie en IT-systemen te verenigen.

Download onze projectreferentiesheet voor meer details.