ASML

ASML, specialist in hoogtechnologische machines voor het lithografische produceren van halfgeleiders, behoort tot de top drie in een zeer gespecialiseerde, mondiale markt.

ASML’s wafer steppers en step & scan systemen zijn onmisbaar voor de fabricage van chips, die gebruikt worden voor onder andere mobiele telefoons en computers.

Maakt logistieke knelpunten en prioriteiten helder

“Met de BMA-software kunnen onze medewerkers betere keuzes maken en efficiënter te werk gaan. Bovendien ontdekken we gaandeweg steeds meer toepassingsmogelijkheden.” Ruud Defesche, Groepsleider Logistic Engineering, ASML

ASML’s klanten, waaronder vooraanstaande telecom- en IT-bedrijven, willen steeds sneller kunnen beschikken over steeds kleinere chips. Vanwege de complexiteit en de grote hoeveelheid onderdelen is naast Research & Development ook beheersing van goederenstromen voor ASML van groot belang.

Het gebruikte SAP R/3 systeem voldeed prima voor het registreren en plannen van transacties. Het bleek echter moeilijk om met het systeem een integraal beeld te vormen van de status van de bestellingen van een specifieke machine, waardoor het ook moeilijk was om prioriteiten te stellen.

Magnus hielp de afdeling goods flow van ASML Veldhoven met het inventariseren van de knelpunten in de logistieke keten. Hiertoe werd een softwarepakket ingezet dat inmiddels is uitgegroeid tot een belangrijk logistiek hulpmiddel voor ASML: de Business Moneytor Analyzer.

Download onze projectreferentiesheet voor meer details.