Een ander voorbeeld is het virtueel proberen van lippenstift bij Mac Cosmetics, een make-up merk. Of je huisinrichting bepalen door met behulp van augmented reality Ikea meubels voor je te zien, een schilderij boven je bank te toveren met Werk aan de muur of een nieuwe verfkleur van Flexa uit te proberen op je muur.

Ondanks bovenstaande redenen voor retailers om geen virtuele paskamers aan te bieden, bieden ze ook veel voordelen. Als je als ondernemer wel kiest voor het gebruik van virtuele paskamers, is het van belang om aanwezige risico’s zoveel mogelijk te mitigeren. Daarnaast is het aan te raden om eerst op kleinere schaal te experimenteren alvorens je de volledige implementatiekosten betaalt en dit aan een breder publiek aanbiedt.
Wanneer de technologie beter is doorontwikkeld, zullen de uitdagingen rondom de technologie, privacy en beveiliging en kosten verminderen en wordt de klantervaring beter. Ik verwacht dat deze innovatie dan ook breder zal worden ingezet in de toekomst. Maar of dit ook geldt voor het thuis passen van kleding op het ‘eigen lichaam’, vraag ik me af, omdat de complicaties rondom fysieke eigenschappen van producten denk ik niet zullen verdwijnen.
Ik ben benieuwd of we virtuele paskamers ook in de Metaverse zullen tegenkomen, en of we in de toekomst kleding passen op onze avatar om deze vervolgens te showen aan onze shopvrienden of -familie. Wat denk jij?
Magnus
Bij Magnus blijven we op de hoogte van de laatste trends en experimenteren we graag met nieuwe technologieën naast onze dagelijkse projectwerkzaamheden. Zo organiseren we jaarlijks de Advanced Analytics Hackathon, nemen we deel aan Shopping Tomorrow en sparren we graag over dit soort onderwerpen.
Ook met ons sparren over innovaties voor de retail sector? Neem contact op met Corine Beerepoot.
