Adem Karademir

Wat is je rol binnen Magnus?

Ik ben partner en verantwoordelijk voor het Digital Foundation team binnen Magnus Digital. Met dit team dragen we bij aan het realiseren van een solide basis voor de Digitale Transformatie door onder andere het implementeren van moderne SaaS oplossingen, zoals SAP S/4HANA Public Cloud. Deze toepassingen schrijven een standaard manier van werken voor, de kunst is om vanuit die standaarden maximaal gebruik te maken van de voordelen die dergelijke oplossingen bieden.

Aan wat voor projecten werk je zoal?

Door de steeds sneller veranderende markt, is het voor onze klanten essentieel dat ze wendbaarder, flexibeler en schaalbaar worden. Dit kan door slimme inzet van moderne technologieën.

Binnen Magnus Digital hebben we een eigen visie en aanpak ontwikkeld om klanten te helpen in deze Digitale Transformatie: Magnus’ Digital Journey die dit gehele transitieproces van A-Z ondersteunt. Van een plan, de realisatie tot verdere innovatie zoals RPA, Process mining en Artifical Intelligence! Wat je ziet is dat veel organisaties aan onderdelen van Digitale Transformatie werken, maar niet vanuit één integrale visie. Bij Magnus hebben wij dit samengebracht in één integraal plan! Wij helpen klanten keuzes te maken in hun business architectuur om enerzijds hun strategische doelstellingen te verwezenlijken en anderzijds verbeterpunten op tactisch- en operationeel niveau te realiseren.

Dat klinkt allemaal heel abstract als je dit zo leest, maar met onze Digital Journey hebben we de Digitale Transformatie heel praktisch en concreet weten te maken voor organisaties. Onze klanten helpen wij slimme keuzes te maken in de inzet van moderne technologieën, waardoor zij succesvol(ler) worden om te sturen op waardecreatie en kostenoptimalisatie.

Binnen Magnus ben ik verantwoordelijk voor de grotere (en veelal) complexere projecten en trajecten.  Vaak werk ik dan ook actief mee als programma-manager en dan niet enkel op bestuurlijk vlak. Ik ben nog steeds zeer hands-on en aarzel niet om me in de inhoud te verdiepen en zij-aan-zij met het team te werken. En vanuit die kern ben ik beschikbaar en bereid om dienend te zijn naar anderen. Daar haal ik ook mijn voldoening uit – andersmans groei faciliteren.

Wat is je achtergrond?

Na mijn studie Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit, ben ik in 2001 als SAP Finance consultant bij Magnus begonnen. Vanaf 2010 ben ik mij gaan focussen op projecten met de nadruk op standaardisatie en harmonisatie van processen en systemen, zowel nationaal- als internationaal. Sinds 2019 houd ik mij voornamelijk bezig met onze eigen ‘Digital Journey’ visie en aanpak en hebben wij dit inmiddels ook succesvol toegepast bij een groot aantal klanten van ons. 

Waar ben je goed in?

Ik ben iemand die altijd veel aandacht heeft voor de mensen die uiteindelijk de resultaten moeten behalen, dit kunnen onze eigen consultants zijn, maar ook mensen bij de klant. Ik geef mensen graag de ruimte.

Tijdens mijn studietijd heb ik geleerd dat je dingen samendoet, in harmonie. En dat er ook omstandigheden zijn waarin dat niet kan, op die momenten moet je je verantwoordelijkheid nemen. Aan transparantie en directe feedback hecht ik veel belang. In een omgeving waar het gaat om het uitwisselen van meningen en ideeën, ook van tegendraadse meningen en out-of-the box ideeën, zijn vrijheid, toegankelijkheid en autonomie essentieel. 

Wat moeten we verder nog van je weten?

Wanneer ik ergens van overtuigd ben, kan ik heel vasthoudend en veeleisend zijn en ben ik erg gericht op het hebben van controle. De controle kwijtraken voelt bloot, kwetsbaar en in relatie daarmee ook als een mogelijke zwakte. Vroeger vond ik zwaktes vreselijk, ik dacht: wat als ze zien dat ik het niet kan? Ik geloof dat deze gedachte inherent was aan mijn Turkse roots waardoor ik continu het gevoel had harder te moeten rennen dan de rest. Nu realiseer ik dat dit juist geen zwakte is, maar een verrijking. Ik heb mijn multiculturele achtergrond volledig omarmd en zie dit nu juist als een energie- en inspiratiebron die mij als persoon hebben gevormd, zowel op het persoonlijk- als op het zakelijk vlak.

Tegenwoordig besef ik mij ook dat ik een veel completer mens ben op het moment dat ik mijn zwaktes durf te tonen. Dat begint allereerst met je kwetsbaar durven op te stellen, ongeacht de persoon tegenover je.

Mijn visie is dat je pas echt leiding kunt geven aan anderen als je leiding kunt geven aan jezelf. Wanneer je volledig accepteert waar je vandaan komt, wie je bent, je zwaktes kunt accepteren en tonen – pas dan kun je zuiver leidinggeven.

Neem contact op met Adem

4 + 1 =