De Mandemakers Groep (DMG) is met meer dan 25 retailformules en 5500 medewerkers actief in het verkopen en plaatsen van keukens, sanitair en meubelen. In 1978 startte Ben Mandemakers zijn keukenzaak met één belangrijke drijfveer: hij moest en zou bewijzen dat het beter kon in de keukenbranche, vooral op het punt van klantvriendelijkheid en kwaliteit voor een goede prijs.

Verbeteren van verkoop- en serviceprocessen met CRM

Klantvriendelijkheid en kwaliteit staan nog altijd op de eerste plaats bij DMG. Uiteraard op de voet gevolgd door scherpe prijzen en een uitstekende service. Om de verwachtingen van klanten ook in de toekomst te kunnen waarmaken, werkt DMG continu aan het verbeteren van haar verkoop- en serviceprocessen. In het licht hiervan is DMG samen met Magnus aan de slag gegaan met een CRM-programma en de implementatie van een nieuwe CRM-systeem.

Agile way of working

Binnen dit programma, dat ondertussen live is gegaan voor de serviceafdeling van de keukenformules, wordt gewerkt volgens de Scrum aanpak, een agile werkwijze. De Scrum aanpak vraagt andere rollen en werkwijzen dan voorheen. Maar niet alleen van de dagelijkse projectmedewerkers, óók van de directie en managers van een bedrijf. En ook al hoeft niet elk directielid een volwaardig scrum master of product owner te zijn, het is wel heel waardevol als zij de grondbeginselen van de werkwijze leren kennen en gaan begrijpen wat dit voor hun rol ten opzichte van het project betekent. Om op een pakkende en leuke wijze kennis te maken met agile en scrum, heeft Magnus de agile cooking workshop ontwikkeld. Deze workshop hebben we ook gedaan met het managementteam van DMG en de video hieronder geeft een impressie van die middag en avond en hoe de mensen van het DMG het ervaren hebben. 

Over De Mandemakers Groep (DMG)

De Mandemakers Groep is met meer dan 25 retailformules en 5500 medewerkers actief in het verkopen en plaatsen van keukens, sanitair en meubelen. Bekende formules zijn Brugman, Keukenconcurrent, Mandemakers, Keukenkampioen en Piet Klerkx. DMG is daarmee marktleider op het gebied van keukens, meubelen en sanitair. In 1978 startte Ben Mandemakers zijn keukenzaak in een klein schuurtje achter het huis van zijn ouders met één belangrijke drijfveer: hij moest en zou bewijzen dat het beter kon in de keukenbranche, vooral op het punt van klantvriendelijkheid en kwaliteit voor een goede prijs.

Verder sparren over dit onderwerp kan ook! Neem dan contact op met Corine Beerepoot.

2 + 8 =