Interactieve fysieke en digitale agile workshops

Voor de meeste organisaties betekent Agile werken volgens de Scrum methode een fundamentele verandering in samenwerking en aansturing. Maar om deze verandering door te voeren is het belangrijk om eerst te ervaren en te begrijpen wat Agile werken op de Scrum wijze nou precies betekent. Om op een speelse manier kennis te maken met dit onderwerp, organiseert Magnus Agile workshops waarin deelnemers deze filosofie en manier van werken aan den lijve ondervinden. Deze workshops organiseren we zowel offline, in de vorm van een kookworkshop, als online, waarbij deelnemers de ideale camping zullen gaan bouwen!

Over Agile

Agile vraagt van de meeste mensen een totaal andere manier van denken en handelen. Business en IT werken namelijk direct samen en dragen gezamenlijk de verantwoordelijkheid. Hoe zorg je ervoor dat zij zich samen verantwoordelijk voelen? Hoe stuur je deze teams het beste aan?

Over Scrum

Scrum is een manier om aan Agile ontwikkelprojecten te werken. Bekend van de sprints, daily stand-ups en brown papers met post-its. Hoe werkt dat nou echt? Welke tools werken het beste? En hoe krijg je mensen zover om zich aan de regels van Scrum te houden?

De agile cooking workshop (offline)

In deze workshop wordt er na een kort stuk klassikale theorie in teams aan verschillende gerechten in een professionele keuken gewerkt. De product owner zorgt dat het product (het gerecht) aan alle requirements (de receptuur) voldoet en de scrum master zorgt ervoor dat alle teamleden (de koks) goed hun werk kunnen doen. Let’s cook!

Over de Agile Cooking Workshop

 “Er ligt een recept, je zet het om in verzoeken, en vervolgens ontstaat er heel veel energie in het team en heel veel vraag naar elkaar. Ik denk dat het heel representatief is voor wat er in een IT project gebeurd”

De agile campsite workshop (online)

Ook bij deze digitale variant wordt er gestart met een stuk theorie. Vervolgens gaan we op een Agile wijze aan de slag met het creëren van de ideale camping (waarbij het gebruik van fantasie wordt aangemoedigd!). Het concept is hetzelfde als bij de Agile Cooking Workshop, alleen vindt deze workshop volledig online plaats via Zoom of Teams. Tijdens deze workshop leren deelnemers daarnaast Miro kennen, een handige tool die bij veel organisaties wordt gebruikt om digitaal samen te werken, bijvoorbeeld bij online retrospectives. Na het formuleren van de productvisie en het creëren van de product backlog wordt in Miro in 2 sprints de plattegrond van de ideale camping ontwikkeld. Welk team creëert de mooiste camping en kan zich opgeven voor het nieuwe seizoen van Ik Vertrek?

Voor wie zijn de agile workshops?

  • Voor wie direct binnen team(s) aan de slag wil met Agile & Scrum
  •  Voor wie gelooft dat hands-on ervaringen het beste werken
  •  Voor wie een realistische zienswijze op Agile zoekt
  •  Voor wie wil vertrouwen op een team van ervaren Agile trainers
  •  Voor wie slimme manieren zoekt om Agile toe te passen
  •  Voor directies en management teams die de werkwijze en aansturing goed willen begrijpen

Voor en met wie hebben we al gekookt?

Meedoen?

We organiseren deze workshop altijd op maat. Neem contact op met Corine Beerepoot om de juiste invulling te kiezen voor jouw organisatie.

Verder sparren over dit onderwerp kan ook! Neem voor meer informatie contact op met Corine Beerepoot.

11 + 1 =