SAP HANA Proof-of-Value

Magnus is vanaf haar oprichting in 1989 koploper op het gebied van nieuwe SAP technologieën. In 1989 voerde Magnus de eerste SAP R/3 installatie in Nederland uit, in 2011 faciliteerde Magnus één van de eerste SAP HANA implementaties in Europa.

De HANA technologie van SAP doet behoorlijk wat stof opwaaien in IT land. HANA levert in-memory database technologie die supersnel toegang geeft tot real-time informatie, ook als het om grote hoeveelheden data gaat. Met HANA heeft SAP een visie neergezet die verder gaat dan alleen business intelligence toepassingen, HANA vormt het hart van het SAP platform van de toekomst.

Vanuit haar partnership met SAP en haar rol als innovator heeft Magnus de HANA ontwikkelingen op de voet gevolgd en haar SAP Netweaver, Business Intelligence en Business Process expertise gebundeld in een SAP HANA Competence groep. Deze groep verdiept zich gezamenlijk in de in-memory-technology van SAP en levert niet alleen technisch specialisme, maar houdt zich vooral ook bezig met de business voordelen die te behalen zijn door het gebruik van realtime data. Effectief gebruik van HANA in een organisatie vraagt om nieuwe denkwijzen van de technisch SAP consultant, maar daagt ook de SAP Business analyst uit om na te denken hoe deze technologie effectief kan worden ingezet in de diverse processen. Een uitstekend voorbeeld van de Business Smart en User Centric strategie van Magnus!

Wat levert SAP HANA u op?

SAP HANA leidt tot grote doorbraken op drie gebieden:

 • Snelheid: De SAP in-memory computing engine heeft een ongekende snelheid: de engine kan 2 miljoen records per milliseconde per core verwerken met meer dan 10 miljoen samenvoegingen per seconde per core. Deze resultaten zijn verkregen met reële klantdata op standaard Intel processoren. Willekeurige, complexe query’s op meer dan 450 miljard records kunnen in slechts enkele seconden worden uitgevoerd;
 • Schaalbaarheid: De core engine van SAP HANA is ontworpen rond een multi-core architectuur en past adaptieve, cache-bewuste algoritmes toe. Het resultaat daarvan is dat de prestaties lineair worden geschaald over cores, CPU’s en servers. Huidige analyses laten een parallellisatie van 1000 cores en meer zien;
 • Compressie: De SAP in-memory computing engine gebruikt geavanceerde compressie-algoritmes en datastructuren waardoor het geheugen minimaal wordt belast. De verwerking van de 450 miljard records (zie snelheid) gebruikte minder dan 3 Terrabyte aan fysiek geheugen.

Tijdens het co-innovatieprogramma met klanten en partners behaalde SAP HANA geweldige resultaten. Deze resultaten vormen de basis voor een nieuwe generatie applicaties die de bedrijfsvoering van organisaties significant kunnen verbeteren. Een paar voorbeelden:

 • Een run van complexe rapporten en query’s van 500 miljard point-of-sale records werd in minder dan een minuut doorlopen. Dit was mogelijk dankzij de unieke multi-core processing algoritmes. Het resultaat werd bereikt op een systeem met elk 10 blades en 32 cores;
 • De prestaties van SAP HANA groeien evenredig met de hardwareverbeteringen. In de toekomst zullen klanten in staat zijn om systemen met 1.000 of meer cores te laten werken, waarmee zij razendsnel zeer complexe real-time analyses kunnen uitvoeren.

SAP HANA proof-of-value

Wilt u de voordelen van SAP HANA zelf ervaren, maar heeft u nog geen eigen infrastructuur beschikbaar? Dan bieden wij u graag onze proof-of-value omgeving aan. Scenario’s waar u aan kunt denken om te toetsen zijn:

 • Uw huidige rapporten kunnen maar met een beperkte  set aan data gegenereerd worden om een acceptabele performance te hebben: met SAP HANA kan dit met alle beschikbare data wel;
 • Met SAP HANA kunt u de maandafsluitingrapportage met real-time data realiseren;
 • Dashboards kunnen eenvoudig met real-time data gevuld worden;
 • Analyse van real time call center data, verrijkt met andere data wordt mogelijk.

Heeft u een ander scenario in gedachten? We denken graag met u mee.

Afhankelijk van de toepassing van SAP HANA kunt u bovenstaande resultaten behalen.  Met onze proof-of-value aanpak werken we het beste scenario in zes stappen voor u uit:

 1. Initiate
 2. Install & Connect
 3. Create BI Solution
 4. Demo & Test
 5. Evaluate Plan
 6. Decide

Na deze proof-of-value heeft u alle informatie voorhanden om een weloverwogen besluit te nemen over het toepassen van deze veelbelovende nieuwe technologie.

Voor meer informatie over onze SAP HANA proof-of-value kunt u contact opnemen met Peter-Jan Simons via +31 88 696 60 00.