Bas Bonekamp

Wat is je rol binnen Magnus?

Ik ben consultant in het Analytics team van Magnus Digital Insights.

Wat is je achtergrond?

Ik heb een bachelor in Economie & Bedrijfseconomie en een master in Operations Management & Logistics. Bovendien heb ik een half jaar gestudeerd aan een business school in Canada. Tijdens mijn afstuderen aan de TU Eindhoven, heb ik voor de grootste online retailer van Nederland een wiskundig model in Python ontworpen om haar voorraadallocatie te optimaliseren. Gedurende mijn studies is niet alleen mijn interesse voor data science, analytics en business intelligence ontstaan maar vooral ook om deze passie te delen met anderen en kennis over te brengen. Bij Magnus krijg ik de mogelijkheid om zowel deze technische als soft skills verder te ontwikkelen.  

Aan wat voor opdrachten werk je zoal?

De laatste maanden heeft het grootste deel van mijn werkzaamheden betrekking op het ontwikkelen van integraties in SAP Cloud Platform Integration voor een Nederlandse universiteit. In hedendaagse cloud IT-structuren met daarin vele (SAP) applicaties, zijn interfaces essentieel om berichten tussen applicaties uit te kunnen wisselen. In de rol van integratie consultant is het niet alleen belangrijk dat ik ervoor zorg dat de software op technische vlak zijn werk doet maar ook dat de functionele afstemming tussen alle betrokken partijen soepel verloopt.

Daarnaast werk ik ook aan projecten op het gebied van Business Intelligence, waarbij we o.a. via een agile werkwijze waarde en inzichten halen uit een breed scala aan bedrijfsprocessen. Van het werken met tools als Microsoft Azure en Power BI word ik zeer enthousiast. Vooral het visualiseren van data is een van mijn favoriete werkgerelateerde bezigheden.

Waar ben je goed in en wat zijn je sterke punten?

Energie haal ik vooral uit het samenwerken in teams en het samen oplossen van complexe (wiskundige) vraagstukken. Hierbij pas ik graag de nieuwste technieken op het gebied van BI en ERP toe. Daarnaast ben ik leergierig, een doorzetter en deel ik graag opgedane kennis.

Wat moeten we nog meer over je weten?

Mijn grootste passie is voetbal! Al probeer ik me de laatste tijd ook steeds meer te verdiepen in andere sporten zoals squash en hardlopen. Verder ben ik afkomstig uit het smalste stukje van Nederland, waardoor ik vooral in de weekenden de Limburgse gezelligheid nog vaak op zoek.

Neem contact op met Bas

12 + 11 =