Nieuwe inzichten met SAP HANA, Design Studio en Predictive Analysis

Data, big data en nog meer data. Er wordt steeds meer gemeten en opgeslagen, al worden deze meetwaarden nog niet altijd optimaal gebruikt. Privé weten we precies wie van onze vrienden, wanneer, welk rondje heeft hard gelopen en hoe snel hij dat heeft gedaan. Leuk om te weten, maar wat kunnen we hier zakelijk gezien van leren?

Op dit moment hebben de meeste bedrijven hun interne informatievoorziening vrij goed op orde en hebben ze de belangrijkste rapportages beschikbaar. Toch kan het vooruitstrevender. Met de snelle opkomst van sensoren en wearables wordt het ook steeds eenvoudiger om binnen bedrijven tot interessante inzichten te komen.

Van wearable data naar accurate voorspelling

Vanuit sensoren op voertuigen, machines, bewegende voorwerpen of met wearables zoals de Nike Fuelband, Google Glass of de Apple Watch (jan 2015) ontstaat automatisch data. Inspelend op de trends van toenemende data en wearables ontwikkelde Magnus een demonstratie, waarbij gegenereerde bewegingsgegevens vanuit de M7 processor van de Apple iPhone ontsloten worden naar SAP HANA. Deze worden vervolgens gepresenteerd in een overzichtelijk SAP Design Studio dashboard. Daarmee is in een oogopslag te zien wat de bewegingsfrequentie, het calorieverbruik, en de locaties van de testgroep zijn die aan deze demo-case meededen. Met SAP Predictive Analytics is vervolgens een nauwkeurige trend te destilleren en een accurate voorspelling te doen.

Een klein voorbeeld waarbij de inzet van SAP Analytics modules wordt gecombineerd met grote hoeveelheden data en wearables. Iets waar we binnen Magnus Analytics zeker toekomst in zien. Nu is het moment om te bedenken waar de kansen voor uw organisatie liggen. Het resultaat? Nog betere informatie en nieuwe inzichten.

Over Magnus Analytics

Magnus Analytics ondersteunt bedrijven op het gebied van Business Intelligence en Enterprise Performance Management vraagstukken. Door het combineren van de juiste data worden inzichten verschaft die antwoord geven op belangrijke business vragen.