Het begon als een PAAS oplossing voor eigen interne applicaties. Maar door de nodige doorontwikkeling en introductie van het dual datacenter concept is de Magnus Cloud nu ook extern beschikbaar voor bedrijfskritische applicaties, zoals SAP. Een mooi moment om Peter van den Steen (Hosted Services) en Christian Onderstal (Managed Services) deze stippen aan de horizon te laten uitleggen. Want een betrouwbare cloud oplossing die volledig ontzorgt op het gebied van infrastructuur, technisch- en applicatiebeheer, klinkt als een onbewolkte lucht voor elke IT-manager.

Om maar gelijk de kaders te schetsen; bij wat voor uitdagingen is de Magnus Cloud interessant? 

Christian: “Er zijn verschillende scenario’s te bedenken waarom je de overstap naar de Magnus Cloud zou willen maken. Een mooi moment is als je systemen outdated zijn, of je huidige support loopt af. Maar het zou ook kunnen dat je net als veel van onze opdrachtgevers een cloud first strategie hanteert.” 
Peter: “Of als je op zoek bent naar een betere, slimmere oplossing dan je huidige ‘on premise’ omgeving.”

Wat is de Magnus Cloud dan precies? Is het alleen een oplossing die geïmplementeerd wordt, of ook blijvende support? 

Peter: “De Magnus Cloud staat voor ontzorgen, dus het uitbesteden van je applicaties. Daarbij zorgen wij ervoor dat de applicaties altijd beschikbaar zijn tegen de afgesproken condities. Wij regelen de server, expertise, het beheer en onderhoud. En je hoeft geen investeringen in hardware te doen.”
Christian: “Denk aan applicaties als ODOO, SAP, BI, en BPC. Naast Microsoft partner, zijn we ook gecertificeerd voor de SAP Partner Managed Cloud (PMC). Dat is kostentechnisch een hele interessante oplossing als je SAP hebt draaien. Geen zorgen over de hoeveel cpu’s en disken die je nodig hebt, dat neem je online af en wij zorgen dat alles netjes draait.” 

Om het een beetje technisch te houden, wat zijn de functionaliteiten? 

Christian: “We werken met een dual datacenter oplossing, dit houdt in dat we alles dubbel uitgevoerd hebben, op twee locaties, waardoor we een hele hoge beschikbaarheid kunnen garanderen als de klantcase dit vereist. Dat maakt de Magnus Cloud ook heel geschikt voor bedrijfskritische applicaties die 24/7 beschikbaar dienen te zijn. 
Peter: “We werken met snapshots, waardoor we heel snel terug kunnen naar een moment eerder. En we kunnen onze infrastructuur zowel virtueel als fysiek koppelen.
Christian: “En we voldoen aan de hoogste ISO normen.”

Wat zijn de voordelen van de Magnus Cloud? 

Christian: “De Magnus Cloud is kostentechnisch heel interessant, niet alleen ten opzichte van ‘on premise’ (Red: in house hosten), maar ook van andere aanbieders van cloud oplossingen. We zijn heel flexibel en kunnen maatwerk leveren, wat dat betreft zijn we precies groot genoeg.” 
Peter: “Als ik dan nog een belangrijk punt mag noemen zijn het betrouwbaarheid en veiligheid. De servers draaien in Nederland en alle data blijft ook gegarandeerd hier. Het datacenter voldoet aan de hoogste normen en ons team zorgt altijd voor de laatste patches en security maatregelen.” 
Christian: “En natuurlijk het ontzorgen, doordat wij de verantwoordelijkheden van onze klant overnemen. We hebben de kennis en expertise van zowel de techniek als de applicaties in huis. Onze mensen ‘zitten’ erop. Het is onze focus en we zijn niet alleen altijd van de laatste updates en veiligheidsrisico’s op de hoogte, maar staan ook altijd standby. Dat scheelt enorm.”

Dat klinkt allemaal goed, maar de kritische lezer wil natuurlijk weten of er ook nadelen zijn? 

Peter: “We richten ons met de Magnus Cloud op middelgrote tot grote organisaties. Voor deze typische Magnus klant zijn we een goed alternatief voor Amazon en Microsoft Azure. Qua capaciteit kunnen we minder snel schakelen. Dat is bij een SAP of ODOO omgeving niet erg, omdat die stabiel zijn qua capaciteit. Bij projecten kunnen we tijdig opschalen. Maar als je een nadeel zou moeten noemen dan is dat elasticiteit. Ineens mega uitbreiden is mogelijk, maar daar hebben we even tijd voor nodig.”

Wat is het verschil tussen de Magnus Cloud en oplossingen van andere aanbieders?

Peter: “Om nog maar even door te bouwen op Amazon (AWS) en Azure, het grootste verschil is dat zij de gereedschapskist leveren, daar ga je zelf mee aan de slag, dus heb je zelf slimme mensen nodig. Dan kun je waanzinnige dingen maken. Wij leveren het geheel als dienst, als service in 1 keer, met daarbij de expertise. Dat is handig als je al die kennis niet in huis of beschikbaar hebt.”
Christian: “Wanneer je systemen hebt die extreem schaalbaar moeten zijn kunnen we ook een hybride oplossing bieden. Daarbij maken we voor die schaalbare delen gebruik van AWS of Azure en voor de andere onderdelen van de Magnus Cloud. Daarmee combineren we elasticiteit met een kosten efficiënte oplossing en ligt de expertise nog steeds bij ons.”

Christian: “Binnen het SAP domein bestaat ook SAP HEC (HANA enterprise cloud). Een customized deployment van de benodigde software met een Cloud schil. Een interessante en solide oplossing, maar wij zijn flexibeler en goedkoper, en kunnen beter aansluiten bij de specifieke klantwensen.” 
Peter: “In de meeste gevallen is er bij andere aanbieders vaak meer sprake van standaardisatie, omdat ze groter zijn. Wij hebben precies de juiste grootte om het persoonlijk te houden. Dat hebben we in onze algehele dienstverlening ook hoog in het vaandel staan. We kijken graag specifiek naar jouw organisatie en gaan in gesprek over wat jullie nodig hebben. Daar stemmen we alles op af.”

En hebben jullie al tevreden opdrachtgevers? 

Christian: “Onlangs hebben we een logistiek dienstverlener mogen migreren naar de Magnus Cloud. De vele logistieke bewegingen in het SAP systeem van deze opdrachtgever maakt dit een zeer mission critical systeem waarbij er minimaal dataverlies en downtime is toegestaan. Met de introductie van de dual datacenter oplossing kunnen we dit soort eisen prima invullen in de Magnus Cloud. Door de nauwe samenwerking van de verschillende Magnus practices (infra, hardware, virtualisatie en SAP) ging het tunen tijdens de testfase aanzienlijk sneller en eenvoudiger. En uiteraard binnen budget live.”

Nog even in een notendop, wat levert de Magnus Cloud je als organisatie op? 

De Magnus Cloud is een betaalbare PAAS oplossing die je voor al je gewenste applicaties ontzorgt met expertise, beheer en onderhoud, zonder investeringen in hardware.

 • Meer voorspelbaarheid, je weet waar je aan toe bent
 • De kosten zijn duidelijk, geen verborgen kosten
 • Kennis die je niet zelf in dienst hoeft te hebben 
 • Geen eigen datacenter nodig 
 • De rol van de IT afdeling verandert, meer tijd over voor service level management en in control houden 
 • Meer tijd om bezig te zijn met innovatie en verbeteringen voor je bedrijf 
 • Standby support en posten dubbel uitgevoerd, zodat je dat niet zelf hoeft te doen 
 • Geen omkijken meer naar dagelijks beheer en infrastructuur 
 • De servers draaien in Nederland en data blijft gegarandeerd in NL 
 • Een datacenter in Nederland dat voldoet aan de hoogste normen 
 • Technisch- en applicatiebeheer door ervaren Magnus consultants 
 • Door onze projectorganisatie kunnen we ook snel schakelen bij een upgrade, uitbreiding of een extra dienst 
 • Shoulder-to-shoulder benadering, we werken altijd in nauwe samenwerking met onze opdrachtgever
 • Voortdurend laatste patches en security maatregelen door ons team van specialisten.

Meer weten over Magnus Cloud oplossingen? Neem contact op met Christian Onderstal.

14 + 12 =