Al jaren geniet menig Magniaan en klant van de Magnus Mini. De oldtimer is ooit aangeschaft om, jawel, mini-interviews te houden met opdrachtgevers in deze iconische wagen. Maar zoals in het blog Avonturen met de Magnus mini al werd aangekondigd, was het tijd voor verandering.

Tijd voor een nieuwe route

Duurzaamheid is bij Magnus een belangrijk onderwerp. Zo werkt een interne commissie aan vraagstukken over hoe we bij Magnus duurzamer kunnen werken, werkt Magnus Energy aan projecten in de energietransitie en rijdt een deel van de collega’s al elektrisch. Aanleiding genoeg dus om de oude, rokende, Mini oldtimer ook te verduurzamen. Hiermee was het e-Mini (elektrificeren van de Mini) project geboren. Hoe dit project tot stand kwam en verliep was te lezen in het blog De Magnus Mini: Tijd voor een nieuwe route. Toen zonder beeld, dit keer met! Bekijk de mini docu met commentaar van Magnus oprichter Hans hieronder.

Agile scrum sleutelen aan een Mini

Bij Magnus voeren we veel projecten Agile uit volgens de Scrum methode en implementeren we tevens veel agile scrum bij onze klanten (onder andere middels leuke online en offline workshops). Deze manier van werken, denken en organiseren zorgt ervoor dat organisaties flexibel en wendbaar worden en continu waarde kunnen toevoegen. De agile mindset en bijbehorende doelgerichte aanpak passen niet alleen bij onze klanten, maar ook bij Magnus zelf. Daarom hebben we óók het e-Mini project volgens de scrum methode toegepast.

Met een globale handleiding als basis, werden door het ontwikkelteam, dat enkel bestond uit Magnus consultants, taken aangemaakt voor op de product backlog. Elke sprint planning werd een selectie van deze items op de sprint backlog gezet in de vorm van een fysiek Kanban bord in de ‘Magnus garage’. De consultants pakten vervolgens deze taken op wanneer zij voor of na werk aan de MINI gingen sleutelen, de meesten van hen zonder ervaring. Gelukkig maakten collega’s Marc van Reeden en Jan de Geus dat gebrek aan ervaring goed!

Mede mogelijk gemaakt door: Frank Balder, Hans Hoogsteen, Willem Hulshof, Marc van Reeden, Jan de Geus, Rik van der Vossen, Florent Beau, Shafiek Ramdin, Jeroen Roset, Cliff Bleeker, Han Raaijmakers, Maaike Visser, Stephan van den Berg, Simon Reitsma, en Corine Beerepoot.

Meer weten over de Magnus e-Mini. Neem dan contact op met Axel Groothuis

3 + 10 =