Van CEO van je eigen leven tot een nieuw duurzaam product presenteren

Een jaar vliegt voorbij, zeker een jaar waarin je veel nieuwe dingen meemaakt. Ieder jaar starten en veel nieuwe mensen bij Magnus. Starten bij een (nieuwe) werkgever brengt vaak veel verschillende uitdagingen met zich mee. Bij een dynamische organisatie als Magnus kan het soms nog lastig zijn voor nieuwe collega’s om kennis te maken met de cultuur en de collega’s van de verschillende practices.

Gelukkig wordt er ieder jaar weer een mooie invulling gegeven aan het Magnus Young Professional bootcamp programma waarbij verschillende activiteiten worden georganiseerd.

De bootcamp start ieder jaar op een mooie locatie waarbij de deelnemers 3 mooie dagen vol trainingen, lezingen, activiteiten (en een klein beetje feesten) tegemoet gaan. Hoe ervaren Magnianen de bootcamp? We vroegen het een aantal nieuwe collega’s van de verschillende Magnus practices!

Met welke verwachtingen ging je naar de bootcamp?

“Ik hoopte om veel collega’s van andere practices te leren kennen, die ik nog niet eerder had gezien!”, vertelt Melin die in mei is gestart in het Energy team van Magnus. Daan die iets minder dan een jaar geleden als Mendix specialist bij Magnus Digital Solutions was gestart had al veel andere collega’s gesproken die voorgaande jaren hadden deelgenomen “Ik had al veel positieve verhalen gehoord van de jaren ervoor van collega’s, dus ik wist al dat het intensieve maar leuke dagen zouden worden.” Zoë die pas enkele weken bij Magnus Black werkt bevestigt dat “Helemaal mee eens!”

 

Wat was voor jou een training/lezing die eruit sprong?

Twee trainingen zijn Bas, die al vijf maanden aan de slag is bij Magnus Blue, zeker bijgebleven. Hij vertelt: “ik heb veel geleerd van de lessen om (1) de knop om te zetten wanneer je opeens in het diepe gegooid wordt tijdens de ‘Delivering Presentations’ workshop en (2) gestructureerd bezig te zijn met jezelf en je gevoelens tijdens de ‘CEO of your own life’ workshop. Die zestigduizend gedachtes per dag manage je namelijk niet zomaar!”. Zowel Bas, Daan, Zoë en Melin vonden allemaal de digitale hackathon erg leuk: “Op de vrijdag moesten we in 1 dag een business proposal maken, inclusief pitch voor investeerders en een financieel uitgewerkt investeringsvoorstel. Daar hoorde ook een reclame bij, waar we zelf het scenario voor moesten schrijven, ter plekke moesten filmen en vervolgens monteren op onze telefoons. Heel uitdagend en leuk om te doen!”, aldus Daan.

Zoë geeft aan dat ze niet alleen van de trainingen iets heeft geleerd: “Het klinkt misschien een beetje cheesy, maar het meest heb ik geleerd van mijn bootcampgenoten. Iedereen komt van verschillende studieachtergronden, wat leidt tot interessante vragen en invalshoeken tijdens alle trainingen.”

 Heb je dingen over Magnus zelf geleerd die je nog niet wist? Welke?

Melin vertelt dat het nuttig was om meer over de andere practices te weten te komen via het contact met andere bootcamp-genoten, maar ook via de trainingen “Ik heb meer kunnen horen over de werkzaamheden van andere teams: tot aan de bootcamp wist ik bijvoorbeeld niet wat voor interessante analytische opdrachten Magnus Digital Insights uitvoert!”.  “Ik heb nogmaals bevestigd gekregen dat er alleen maar leuke mensen werken bij Magnus!”, voegt Daan toe.

Wat vond je het leukst informele activiteit?

“De leukste informele activiteit vond ik het sporten. Na een volle dag van trainingen was het heerlijk om even energie kwijt te kunnen door te volleyballen en te kanoën.”, laat Zoë weten. De sportieve activiteiten waren ook ergens anders goed voor volgens Bas: “Op het informele vlak waren zowel het volleybal, kanoën en de (echte) bootcamp stuk voor stuk een hoogtepunt voor mij! Dat laatste stelde iedereen natuurlijk ook goed in staat om de biertjes van de gezellige avond ervoor kwijt te raken.” Naast sporten was er genoeg tijd voor ontspanning: “Chillen bij het kampvuur, dat was echt genieten en voelde net als kamp vroeger! Inclusief een sterrenhemel en marshmallows.”

Had de bootcamp extra waarde voor jou nu je extra veel thuis werkt? Op welke manier?

“Zeker!” vertelt Bas “Reeds in dienst bij Magnus Digital Insights had ik wel al een goede indruk gekregen van de mensen en werkzaamheden binnen Magnus Digital Insights, maar het contact met collega’s van andere practices was door de diverse projecten nog beperkt gebleven. De Young Professional bootcamp kwam als gelegen!”. Voor Zoë kwam de bootcamp ook op het ideale moment: “Tijdens de bootcamp heb ik mijn collega’s leren kennen op een manier die op kantoor toch wat minder snel gebeurt. Tijdens werkuren klets je natuurlijk ook wel eens gewoon voor de gezelligheid, maar toch neem je wat minder lang de tijd voor persoonlijke gesprekken. Ik denk dat de bootcamp hier juist wel de mogelijkheid toe gaf en slechts een voorproefje was van de hopelijk nog vele gezellige en leerzame activiteiten van Magnus.”

We kunnen dus wel concluderen dat het Young Professional bootcamp een groot succes is voor nieuwe Magnianen! Wil jij er volgend jaar bij zijn? Bekijk onze vacatures en kom meer te weten over werken bij Magnus op werkenbijmagnus.nl en volg ons op Instagram. Tot volgend jaar!