Magtalks programma dinsdag 20 september 2016

Het programma (direct inschrijven)

Welke innovaties zou jij graag realiseren in je organisatie? Wat zijn je ambities?

Op Prinsjesdag vertellen Lourens Schouwink, CFO bij schadespecialist CED, Reynier van Bommel, CEO van het welbekende schoenenmerk van Bommel, en de uit Amerika overgevlogen James Lee, Head of sales Glass at Work bij Google hun verhaal. Tijdens de workshop agile cooking leren we je de beginselen van de agile filosofie en Scrum methode. En aan het eind van de middag praat Charles Groenhuijsen je bij over de stand van zaken in Amerika. Dagvoorzitter Tom van ’t Hek leidt de middag in goede banen en voorziet het publiek van scherpe analyses.

programma-preview

ReyniervanBommel

Managen van het toeval – Reynier van Bommel, CEO Schoenfabriek Wed. J.P. van Bommel

De schoenen van Van Bommel zijn een begrip in Europa. Al meer dan 3 eeuwen staat de Nederlandse schoenmaker bekend om zijn vakmanschap. Van Bommel is een echt familiebedrijf, geleid door Reynier, Floris en Pepijn van Bommel. De van vader op zoon overgedragen kennis wordt tot op de dag van vandaag toegepast bij de vervaardiging van de Van Bommel schoen. Sinds 1952 is Van Bommel bij Koninklijke beschikking Hofleverancier.

De laatste decennia is Van Bommel sterk gegroeid, tegen het slechte economische tij van de schoenenbranche in. In 2015 verkocht van Bommel het record aantal van 510.000 paar schoenen. Wat is het verhaal achter het succes van dit familiebedrijf?

Lourens-Schouwing

Digital transformation bij CED, de schadespecialist van Europa – Lourens Schouwink, CFO CED

CED is de schadespecialist van Europa. Al meer dan 45 jaar een solide partner bij het behandelen, onderzoeken, verhalen en herstellen van schades.

Momenteel maakt CED een grote verandering door. Van louter afhandeling van schade komt de nadruk steeds meer te liggen op een positieve klantbeleving.

Hoe CED deze verandering bewerkstelligt en welke rol innovaties daarbij spelen wordt ons verteld door Lourens Schouwink, CFO van CED.

James-Lee

Google Glass@Work – James Lee, Head of sales Glass at Work Google

James Lee neemt ons mee in de innovatieve wereld van Google; wat zijn de laatste ontwikkelingen voor Google Glass, wat is Glass@work en hoe gaat Google om met portfolio management?

agili-cooking

Workshop agile cooking – Wesley Geurts, Magnus Red

Innoverende organisaties zijn dol op Agile & Scrum, bekend van de borden met post-its en daily standups. Meestal vraagt dit een totaal andere manier van (samen)werken. Hoe werkt dat nou echt? En hoe gaat Agile binnen jouw organisatie werken? Tijdens deze verrassende workshop leer je de beginselen van de Agile filosofie en Scrum methode kennen.

Klaar voor een potje Agile Cooking? Stroop je mouwen op en ga met ons aan de slag!

Charles-Groenhuijsen

Amerikaanse verkiezingen 2016 – Charles Groenhuijsen

Amerika houdt de adem in…Nederland ook…Die malle Amerikanen zullen toch niet…

De titanenstrijd tussen Hillary en Donald Trump zal keihard zijn. De emoties lopen hoog op.

Charles Groenhuijsen: “Ik ben verslaafd aan ‘The Greatest Political Show on Earth’. Het is elke vier jaar weer een traktatie om er verslag van te mogen doen: De mega-ego’s, de massahysterie, de geldrace en niet te vergeten het moddergooien. En de race van 2016 is opwindender en spannender dan alle eerdere campagnes die ik heb meegemaakt.”