Geavanceerd magazijnbeheer met SAP EWM

In de huidige markt worden materiaalstromen steeds complexer (omni-channel, retouren) en snelheid (next and/or same day delivery) steeds belangrijker. Om concurrerend te blijven moeten de efficiency en productiviteit omhoog, terwijl voorraden en arbeidskosten omlaag moeten. Het anticiperen en reageren op veranderingen in de omgeving is voor retailers, distributeurs en leveranciers van levensbelang.

In veel gevallen voldoet de standaard magazijn software dan ook niet meer aan de wensen. Aanpassingen hieraan hebben hoge beheerskosten (TCO) tot gevolg en belemmeren nieuwe ontwikkelingen. Hoog tijd voor een nieuwe oplossing die meegaat met de tijd en zorgt dat u magazijn klaar is voor de toekomst.

SAP Extended Warehouse Management

Extended Warehouse Management (EWM) is de flexibele en krachtige SAP oplossing voor geavanceerd magazijnbeheer en voorraadbeheer. De oplossing is specifiek ontworpen om aan de behoeften van moderne magazijnen en distributiecentra te voldoen.

EWM is geen uitbreiding van Warehouse Management (WM) in SAP ERP, maar een compleet nieuwe ontwikkeling in SAP Supply Chain Management (SCM) met significante uitbreiding van functies en processen. Met de functionaliteit die EWM biedt, kunt u uw warehouse processen plannen, aansturen, monitoren en optimaliseren.

EWM is een zeer flexibele oplossing die door middel van configuratie naadloos aansluit bij uw processen. Dit stelt u in staat om maatwerk te voorkomen of te vervangen door standaard functionaliteit. Zo hoeft u niet te investeren in de uitbreiding van uw huidige WM oplossing.

 

Welke mogelijkheden kunnen wij u bieden met EWM?

Met EWM kunt u uw ‘mission critical’ magazijn processen op een flexibele manier automatiseren. Niet door middel van maatwerk, maar door configuratie. Hierdoor zijn we in staat de IT-processen naadloos aan te laten sluiten bij de fysieke lay-out van uw magazijn. Dit zal een grote bijdrage leveren aan uw Supply Chain Operational Excellence.

Met EWM beschikt u over diverse nieuwe functies en processen:

  • Goederen ontvangst; Unloading proces, het managen van Shipping HU, opslag locatie bepaling, route bepaling binnen het magazijn, opslag optimalisatie (slotting), omgekeerde bewerkingen, de-consolidatie;
  • Interne warehouse processen; Opnieuw rangschikken van de magazijn materialen (re-arrangement), standaard en complexe aanvullingsplanning (replenishment), onderdelen opslag (kit-to-stock), management van de ladingsvolgorde
  • Goederen uitgifte; Route bepaling, bulk order management, creëren van order pick plaatsen, automatische magazijn item productie, kit-to-order;
  • Cross proces functionaliteit; Cross-docking, labour management, yard management, magazijn interne werkwijze en resource optimalisatie
  • Ondersteunende functies; RFID-technologie voor alle magazijn processen, EH&S integratie, MFC-systeem, partij- en serienummer beheer, transportproces-integratie, QIE-Integratie, magazijn cockpit, grafische magazijn lay-out, integratie met bijvoorbeeld Google Glass technologie, oplossing voor Multi Distributiecentra problematiek

Wat is de toegevoegde waarde van Magnus?

Samen met onze partner T-Systems bieden we u alle diensten gerelateerd aan EWM. Denk aan Business Consulting, haalbaarheidsanalyse, opstellen van business case, projectmanagement, hardware, hosting, connectiviteit, licenties, ontwerp, inrichting, implementatie, upgrade en migratie.

We beschikken over een internationaal Center of Excellence, een Rapid Deployment Solution (RDS), een in-house EWM demo systeem, en meer dan 20 jaar logistieke ervaring.

We denken graag met u mee over de optimalisatie van uw magazijnprocessen. Neem voor meer informatie of een vrijblijvende demo contact op met Mark Mozer via 088 696 6000.