• Studie naar het startup ecosysteem van de Nederlandse energiemarkt
    Energy Insight
  • CONSORTIUM MANAGEMENT VOOR INTEGRATIE VAN EUROPESE ELEKTRICITEITSNETWERKEN
    Case CWE
  • Digital Transformation van customer service
    Case story

Energy

European market integration

De integratie van de Europese energiemarkt krijgt vorm. De initiatieven van netbeheerders (TSOs) en energiebeurzen (PXs) bewegen richting één Interne Europese Markt. In dit stadium raken de verschillende projecten elkaar. Dat leidt tot nog meer complexiteit in het aansturen van de organisatie- en grensoverschrijdende projecten.

Onze diensten

Magnus Red heeft meer dan tien jaar ervaring in het leiden van internationale projecten voor marktintegratie en -harmonisatie. Onder meer het CWE project, een van de voorlopers op het gebied van marktingratie. Maar ook energieregio’s CORE, CEE, CMGB en DAT. We werken dagelijks met tientallen TSOs en energiebeurzen samen aan de gemeenschappelijke doelen. Magnus Red is hierbij de neutrale partij. Wij houden rekening met de belangen van alle betrokken partijen en brengen projecten en activiteiten binnen Europa op één lijn. Zo voegen we senioriteit toe in het managen van internationale consortia. En hiermee zijn we uniek in Europa

Magnus Red’s team van experts heeft uitgebreide kennis van de Europese elektriciteitsmarkt, en van TSOs in het bijzonder. Onze expertise? Capacity Calculation methodes en processen (zowel expliciet als impliciet, zowel ATC als Flow-Based), maar ook de IT software, hardware en infrastructuur, die in Europees verband wordt gebruikt. We hebben uitgebreide ervaring met de methodologie, financiën, wet- en regelgeving en met marktacceptatie. Bovendien brengen we onze Business Diplomacy aanpak in: we creëren consensus en werken toe naar gezamenlijke oplossingen. Zo vermindert Magnus Red projectrisico’s en leiden we projecten richting succes.

Cases

Nederlandse energiemarkt

Leveranciers en netbeheerders zijn niet langer de enige spelers van belang in de Nederlandse energiemarkt. Veel startups treden toe tot de energiesector en introduceren technologische innovaties die gericht zijn op consumentengemak en duurzaamheid.

Onze diensten

In de afgelopen tien jaar heeft Magnus Red verschillende Nederlandse energiebedrijven geholpen om hun strategische doelen te behalen. Onze experts begrijpen de uitdagingen van het digitale tijdperk en weten hoe je klanten bedient en behoudt via alle relevante nieuwe communicatiekanalen. Zo geven we onze opdrachtgevers, zowel gevestigde energieleveranciers als veelbelovende startups, een voorsprong. Magnus Red ondersteunt daarnaast ook nieuwe initiatieven via het Rockstart Smart Energy Accelerator Program.

Cases

Neem contact op met Alexander van der Mark.