Feike de Groot

Wat is je rol hier bij Magnus?

Sinds februari 2023 werk ik als Consultant in het Digital Transformation team van Magnus.

Wat is je achtergrond?

Gedurende mijn studententijd verbleef ik in Eindhoven, waar ik de bachelor Technische Bedrijfskunde volgde. Na een erg interessant bachelor eindproject, waar ik voor het eerst in aanraking kwam met consultancy & techniek, besloot ik om mij verder te ontwikkelen in dit vakgebied. Tijdens mijn master Operations Management & Logistics heb ik mij daarom verder ontwikkeld in supply chain management, quality & reliability vraagstukken, en bovenal data science. Opgedane kennis heb ik succesvol kunnen toepassen bij vooraanstaande organisaties zoals NXP Semiconductors, de Nationale Spoorwegen, en Prodrive Technologies.

Aan wat voor opdrachten werk je zoal?

In de afgelopen periode heb ik bij verschillende klanten een rol gehad. Zo heb ik mij beziggehouden met een e-commerce selectietraject voor een grote Nederlandse retailer, met de centrale vraag: “Welk e-commerce platform kan het beste bijdragen aan de omnichannel ambities van de klant?”. Dat wil zeggen, hoe kan er een uniforme klantbeleving gerealiseerd worden tussen verschillende verkoopkanalen. Er is bijvoorbeeld één uniforme winkelervaring, één prijs, één type promotie, etc. Ook ben ik betrokken geweest bij een onderzoek voor een grote Nederlandse haven waar het ‘Port Community System’ onderzocht is. Dit IT-systeem is de spin in het web voor veel bedrijfsprocessen, maar wat als de klant de bijbehorende kosten niet kan overzien?

De komende periode ga ik mij samen met mijn collega’s focussen op een ERP implementatietraject, waar we onder meer kritisch gaan kijken naar de huidige bedrijfsprocessen, integraties en IT-architectuur.

Wat zijn je sterke punten?

Ik hou ervan om nieuwe uitdaging aan te gaan en nieuwe materie tot mij te nemen. Ook ben analytisch erg sterk, kan ik goed functioneren in teams, en word ik enthousiast van presenteren.

Wat moeten we nog meer over je weten?

Ik kan erg genieten van reizen en ander culturen leren kennen! Zo ben ik betrokken bij een vrijwilligersorganisatie die projecten in Gambia uitvoert en heb ik meerdere reizen gemaakt. Verder hou ik erg van zeilsporten, wielrennen en ben ik af en toe te vinden op de golfbaan.

Neem contact op met Feike

8 + 6 =