Florent Beau

Wat is je rol binnen Magnus?

Ik ben senior consultant in het energieteam van Magnus Red.

Wat is je achtergrond?

Ik heb eerder de samenwerking tussen Frankrijk en Singapore op het gebied van onderzoek en hoger onderwijs ondersteund. Dat deed ik bij de Franse ambassade in Singapore. Daarvoor heb ik in Frankrijk Structures & Materials Science gestudeerd.

Aan wat voor projecten werk je zoal?

Mijn focus binnen Magnus ligt in Project Management Support bij de integratie van de Europese elektriciteitsmarkten. Op dit moment help ik elektriciteitsnetwerkbeheerders (TSO’s) in het CORE programma met CCR, een consortium van 16 elektriciteitsnetwerkbeheerders in Centraal West en Centraal Oost Europa. In dit project zorgt ons team voor de verticale en horizontale integratie van alle vereiste activiteiten van de TSO’s voor het definiëren en implementeren van gemeenschappelijke methodes. Deze zorgen voor de juiste calculaties, zodat er over alle landen een optimale en veilige beschikbaarheid van Europese energie is. In 2018 nam ik deel aan de lokale implementatie aan de Belgische grens van het XBID project, deze maakt ononderbroken transacties van grensoverschrijdende capaciteit voor de intraday-markt mogelijk.

Wat zijn je sterke punten?

Ik krijg vaak te horen dat ik een ‘inspirerende helper’ ben. Ik ben een betrouwbare teamspeler en ik houd ervan om een groep aan te sturen die aan complexe problemen moet werken.

Wat moeten we nog meer over je weten?

Ik vind het leuk om voor een goed doel te racen. Of dat nou in een oude auto in de Sahara is of het lopen van een halve marathon.

Neem contact op met Florent

3 + 9 =