Govert Harlaar

Wat is je rol binnen Magnus?

Ik ben Data Analytics Consultant binnen het Analytics team van Magnus Blue. Ik houd mij voornamelijk bezig met het implementeren van data modellen in business warehouses, om zoveel mogelijk informatie uit de data te halen. De uitdaging zit hem vooral in het raakvlak tussen wat collega’s uit ‘de business’ graag willen zien of te weten willen komen, en wat er technisch mogelijk is met de data die je voor handen hebt.

Wat is je achtergrond?

Ik heb de Bachelor Lucht en Ruimtevaarttechniek en de Master in Aerodynamica gedaan aan de TU Delft. Daarnaast heb ik ook een onderzoeksstage gedaan aan de San Diego State University. Na mijn afstuderen in 2017 ben ik vrij snel bij Magnus aan de slag gegaan.

Wat voor projecten doe je zoal?

Dat is heel divers, maar de rode draad is toch wel informatie halen uit data. Zo hielp ik een mediabedrijf om alle datastromen in kaart te brengen in het kader van de GDPR. Ik heb de afgelopen tijd voor verschillende klanten datamodellen gebouwd, onder andere een datamodel dat wordt gebruikt voor risicoanalyse van leaseaanvragen. Nu werk ik bij een modebedrijf aan het implementeren van een HR datamodel in een datawarehouse.”

Wat zijn je sterke punten?

Ik ben sociaal vaardig en kan ook goed de diepte induiken in grote datasets of complexe processen.

Wat moeten we nog meer over je weten?

Ik vind het in mijn vrije tijd erg fijn om te sporten, waarbij voetbal toch wel mijn favoriete sport is. Ik doe dan ook graag mee met VV Magnus 1 dat op dinsdagavond een potje bedrijfsvoetbal speelt in Utrecht.

Neem contact op met Govert

13 + 1 =