Henry Bijl

Wat is je rol hier bij Magnus?

Ik ben junior consultant bij Magnus Digital.

Wat is je achtergrond?

Ik heb de Bachelor en Master Industrial Engineering & Management in Groningen afgerond. Het leuke aan deze opleiding is dat je leert over zowel technische als bedrijfskundige processen. Door mijn afstudeerprojecten te combineren met twee totaal verschillende stages, één in de consultancy en de ander bij een productiebedrijf, kreeg ik een beter beeld bij wat ik na mijn afstuderen wilde gaan doen. Uiteindelijk heb ik voor de consultancy gekozen omdat de afwisseling tussen verschillende projecten en bedrijven mij heel leerzaam leek. En tot dusver heb ik hier nog geen spijt van!

Wat voor projecten doe je zoal?

Bij Green ontwikkelen we Mendix apps waarmee we opereren op het snijvlak van business en IT. Er zijn dagen dat je als een programmeur developet maar ook dagen dat je samen met de klant uitzoomt en nagaat wat de klant wilt bereiken met de app. Dit is een leuke afwisseling en sluit goed met mijn interesses. Recent heb ik ook een uitstapje gemaakt naar Magnus Digital, waar we een bouwbedrijf in de overgang naar een nieuw ERP systeem hebben begeleid. Interessant, omdat bij zo’n project de nadruk meer ligt op projectmanagement.

Wat zijn je sterke punten?

Ik kan een vraagstuk goed in behapbare stukjes opdelen. Door deze één voor één op te pakken heb je uiteindelijk het hele vraagstuk opgelost. Daarnaast ben ik leergierig en positief ingesteld.

Wat moeten we nog meer over je weten?

In mijn vrije tijd ben ik een fanatieke sporter. Momenteel ben ik veel aan het hardlopen, maar bovenal houd ik van voetballen.

Neem contact op met Henry

11 + 12 =