Het is mooi om te zien dat, ondanks alle ellende van de afgelopen tijd, er toch ook veel Nederlandse organisaties een enorme boost hebben gekregen. Investeerders hebben veel vertrouwen en helpen graag bij het mogelijk maken van nog meer groei. Waar je als start-up nog wel af kunt met een eenvoudig ERP- of boekhoudpakket, worden de processen naarmate je groeit natuurlijk ook complexer. Om nog maar te zwijgen van alle regelgeving waar je als grotere organisatie aan dient te voldoen. En het inzicht dat je aan de investeerders wilt kunnen overleggen. Al deze ontwikkelingen en snelle groei vragen een gedegen en flexibele cloud oplossing voor je core systemen. Toch? 

Zorg dat je de snelle groei bijhoudt met je core systemen 

Veel scale-ups zetten nieuwe technologieën in om het bestaande ecosysteem eens goed wakker te schudden en klanten te verrassen met baanbrekende nieuwe diensten. En met succes! Vaak ligt de focus op technologie achter de primaire processen, maar hoe zit het met de core systemen? Denk aan General Ledger, administratie van debiteuren en crediteuren, projecten, sales, inkoop en wellicht HR. Kunnen de bestaande systemen de snelle groei van de organisatie bijhouden?

Compliance wordt steeds belangrijker bij groeiende organisatie 

Naarmate je als bedrijf verder groeit zijn er ook steeds meer regels waar je aan moet voldoen. Zeker als er investeerders bij komen kijken zijn wet- en regelgeving en helder inzicht in de cijfers key. Om in een snelgroeiend bedrijf aan deze compliance te voldoen dienen de core financiële processen flexibel mee te bewegen met de groei, en tegelijkertijd ondersteund te worden door een systeem dat van nature sterk is in compliance. Bij Magnus implementeren we deze processen al meer dan 30 jaar in SAP technologie. We hebben uitgebreide ervaring met de laatste slimmigheden op het gebied van implementatie en technologie, bijvoorbeeld met de innovatieve SAP S/4HANA Public Cloud oplossing.

Snelle implementatie met SAP, het is echt mogelijk 

Al zolang ik me in de IT-wereld begeef, hoor ik regelmatig dat SAP, door mensen die het nog niet gebruiken, een beetje gezien wordt als dinosaurus. Een stabiele oplossing voor hele grote organisaties, maar niet al te flexibel. Onterecht, want hoe lastig het ook is om dit ouderwetse imago af te schudden, de tijden zijn echt wel veranderd. De afgelopen jaren heeft SAP duidelijk de switch weten te maken richting innovatieve ERP oplossingen en tools, zonder in te boeten op de kwaliteit. De laatste Public Cloud ERP oplossing vereenvoudigt dan ook snelle implementatie en wendbaarheid, terwijl het een goede compliance binnen je organisatie verzekerd. Win-win dus, en zeker een hele interessante optie om als scale-up te overwegen. De huidige primaire systemen kunnen eenvoudig verbonden worden met de SAP S/4 backbone. Bovendien is ook de usability van deze oplossing goed op niveau waardoor het snel geadopteerd zal worden door de gebruikers.

Geen onderhoudsproblemen  

De laatste SAP-oplossingen werken met ‘continuous development’, waardoor je met jouw team kunt blijven focussen op je belangrijkste uitdagingen, en niet op onderhoud. En zoals dat bij een echte public cloud oplossing hoort, krijg je maandelijks en per kwartaal nieuwe functionaliteiten en beveiligings updates, die direct gebruik kunnen worden. Op deze manier kun je zelfs met je back-end processen de beste van de klas zijn.

Fit to standard en low code 

Bij onze implementaties proberen we zo dicht mogelijk bij de standaard te blijven waarbij we wel de bedrijfsdoelstellngen realiseren. Op deze manier kun je nieuwe innovaties het makkelijkst adopteren en heb je geen last bij upgrades. Waar dit niet de beste oplossing is, of de wensen anders zijn, zetten we Mendix in. Met dit low code platform bouwen we die onderdelen die nodig zijn om net het verschil te maken.

Meer weten over de vele mogelijkheden van flexibel doorgroeien als scale-up organisatie? Neem dan vooral contact op met Peter-Jan Simons.

8 + 12 =