Niet voor niets is Modiform Europees marktleider. Als continu innoverend productontwikkelingsbedrijf voor verpakkingen voor de tuinbouw, streeft Modiform continu naar verbetering van haar producten en processen loopt zij voorop in de keten. Bovendien weet Modiform hoe belangrijk duurzaamheid is in de maatschappij van vandaag. Zo creëert Modiform met haar doelstelling HORIZON2025 kansen om – samen met haar ecosysteem van klanten en partners – vóór 2025 nieuw plastic te verbannen. 

De innovatieve drive van Modiform heeft zich in de afgelopen jaren vertaald naar een aantal concrete projecten in samenwerking met Digital Transformation partner Magnus. Een samenwerking die gebaseerd is op het gedeelde, innovatieve karakter en de betrokkenheid tussen de twee bedrijven.

‘’Magnus is geen leverancier, maar een innovatieve partner waarmee we nauw samenwerken en tot grensverleggende oplossingen komen’’

Enerzijds wordt het ERP ingezet om de standaard bedrijfsprocessen optimaal in te richten. Met in Mendix ontwikkelde low-code applicaties worden de unieke bedrijfsprocessen van Modiform ondersteund. Denk aan maatwerkoplossingen om:

  • Onderhoud van kwalitatief goede productdata te automatiseren
  • Investerings- en budgetteringsproces soepel te laten verlopen
  • Samenwerking met haar strategische leveranciers nog inzichtelijker te maken

Als productiebedrijf is het voor Modiform van groot belang dat productdata en prijzen continu worden onderhouden. Waar dit voorheen, aan de hand van werkinstructies, handmatig werd gedaan, wordt productdata nu automatisch aangemaakt en beheerd. Het voordeel van het automatiseren van repetitieve taken is een minder foutgevoelig proces, consistentie van je data en meer efficiëntie over de hele lijn.

Ook is het proces voor interne budgettering inzichtelijker en gestroomlijnder gemaakt. Waar men voorheen veelal in Excel een jaarplanning en budgetten bijhield, wordt dit nu in een Mendix-applicatie gedaan. Elke afdeling kan zo een jaarlijkse budgetplanning opstellen. Dit geeft een duidelijk overzicht aan het management en versnelt de goedkeuring en de opvolging van investeringen.

Voor Modiform zijn de samenwerkingen met haar strategische leveranciers essentieel. Omdat de grondstoffenmarkt sterk in beweging is, en vertrouwde partners hierin een sleutelrol spelen, is een goede partnerrelatie van groot belang.

Met het ‘Supplier Relation Management systeem’, gerealiseerd in Mendix, is Modiform in staat om haar leveranciersrelaties optimaal en efficiënt te onderhouden met bezoekverslagen en het uniform vastleggen van contracten en afspraken.

 

Over Modiform

Modiform biedt oplossingen op het gebied van kweek-, transport- en verpakkingssystemen voor de tuinbouwketen op basis van gerecyclede grondstoffen. Modiform kent de markt en verbindt partijen van veredelaar tot retail en consument en als familiebedrijf weet Modiform van aanpakken en houden ze de lijnen kort. Dat heeft Modiform gebracht tot een leidende positie in de markt.

Meer weten over de mogelijkheden om met low code bedrijfsprocessen te versnellen en optimaliseren? Neem contact op met Wouter Visser

6 + 10 =