Julien Benoit

Wat is je rol hier bij Magnus?

Ik ben een consultant in het energieteam van Magnus Energy.

Wat is je achtergrond?

Voordat ik bij Magnus kwam, werkte ik bij General Electric Grid-oplossingen als PMO, waar ik werkte aan het ontwikkelen van efficiëntere tools en processen.

Wat betreft mijn studie ben ik begonnen met een mechatronische ingenieursopleiding in Parijs. Daarna volgde ik een bedrijfsdiploma in energiebeheer in Grenoble.

Wat voor projecten doe je zoal?

Mijn focus binnen Magnus ligt in Project Management Support voor de integratie van de Europese elektriciteitsmarkten. Momenteel help ik elektriciteitsnetbeheerders (TSO’s) in het CORE-programma, een consortium van 16 elektriciteitsnetbeheerders in Centraal-West en Centraal-Oost-Europa. In dit project zorgt ons team voor de samenwerking tussen alle TSO’s om een ​​gemeenschappelijke methode te definiëren en te implementeren om de beschikbare capaciteit voor handel tussen landen te berekenen. Deze complexe methode zorgt voor de juiste berekeningen, zodat er in alle Europese landen een optimale, goedkope, milieuvriendelijke en veilige beschikbaarheid van energie is.

Wat zijn je sterke punten?

Ik ben half Frans en half Iers, waardoor ik kon groeien in een multiculturele omgeving en als gevolg daarvan gedij ik in complexe internationale omgevingen. Ik heb een ‘get things done’ mentaliteit en zal altijd mijn best doen om dingen voor elkaar te krijgen.

Wat moeten we nog meer over je weten?

Ik hou van hardlopen, koken, naar allerlei soorten muziek luisteren en gitaar spelen.

Neem contact op met Julien

5 + 15 =