Een startup op het gebied van zonne-energie zou haar volgende fase in haar ontwikkeling ingaan. De startup had heel wat ups en downs verwerkt in haar eerste jaren en was uitgegroeid tot een bedrijf met tien mensen. Het was nu tijd om de organisatie in de volgende versnelling te brengen om aantrekkelijk te worden voor lange-termijn investeerders. Magnus Energy hielp de scale-up haar organisatie te professionaliseren.

 

De resultaten voor de scale-up

Transformatie van ongerichte en oncontroleerbare startup tot een gefocuste en doelgerichte organisatie – in vier maanden. Efficiënte en effectieve systemen, organisaties en processen. Aantrekkelijker voor lange-termijn investeerders, klaar om de volgende fase in te gaan.

Magnus’ bijdrage

Magnus Energy heeft het management geholpen om de organisatie te focussen en aan te sturen. Daarbij is er bewustwording en acceptatie gecreëerd in de organisatie om een lean-and-mean en doelgerichte manier van werken aan te nemen. Ook is er open source software geïmplementeerd voor administratie en back office. Er is gewerkt aan een ‘core tool’ roadmap voor IT ontwikkeling, in lijn met het business plan. Concept business plan en informatie memorandum voor potentiële investeerders. Technische hardware & software audit op de ‘core tool’.