Lex Mooij

Wat is je rol binnen Magnus?

Ik ben consultant bij Magnus Digital Solutions. Daar houd ik me bezig met het ontwikkelen van allerlei bedrijfssoftware applicaties met Mendix. Ik richt me met name op de integratie van Mendix en SAP omdat ik denk dat hier een enorme kans ligt voor bedrijven om te kunnen innoveren en tegelijkertijd hun systeemlandschap te versimpelen.

Wat is je achtergrond?

Ik heb hiervoor vijf jaar bij een andere consulting partij gewerkt waar ik SAP consultant was. Omdat ik met Mendix aan de slag wilde, ben ik overgestapt naar Magnus. Vooral omdat hier de expertise in zowel Mendix als  SAP erg groot is. Daarvoor heb ik in Groningen gestudeerd waar ik een Master Technology Management heb afgerond.

Wat voor projecten doe je zoal?

Recentelijk houd ik me bezig met een applicatie die een grote simulatie uit kan voeren op basis van meetgegevens binnen de olie- en gasindustrie. Dit is niet bepaald een proces wat normaal in SAP gedaan wordt, maar de Mendix kennis die ik hier opdoe is wel erg bruikbaar in toekomstige projecten!

Wat zijn je sterke punten?

Als consultant is het belangrijk om zowel de techniek te beheersen als met de klant te kunnen schakelen. Steeds die vertaalslag maken van de klantvraag naar de technische uitdaging, en de klant daarin meenemen is iets wat ik goed kan. Uiteindelijk draait het niet alleen om het neerzetten van de technisch ‘mooiste’ oplossing, maar om iets waar de klant écht iets aan heeft en toekomstbestendig is.

Wat moeten we nog meer over je weten?

Om na een drukke werkweek mijn hoofd leeg te maken ga ik het liefst het water op om samen met mijn vriendin te kitesurfen. Dit doe ik best fanatiek en daar kan ik gemakkelijk een paar uurtjes over praten, don’t get me started ?

Neem contact op met Lex

8 + 10 =