Licentieadvies en licenties

Magnus is Value Added Reseller (VAR) van SAP. Dat zijn wij om onze klanten optimaal te kunnen ondersteunen met ‘inside information’ over licentie aanschaf en beheer. De “Licentie Metrics” van SAP zijn vaak moeilijk te doorgronden. Magnus heeft de kennis in huis om je op dit gebied te ondersteunen bij het maken van de juiste keuzes en om aanschaf van verkeerde licenties te voorkomen.

Met het groeiende aantal SAP (add-on) oplossingen en de mogelijke overstap van organisaties naar SAP S/4 HANA is er een stijgende vraag van klanten naar duidelijkheid over de SAP licentie.

De licentiestructuur van SAP is soms ingewikkeld en ook is de licentiebehoefte niet altijd direct duidelijk in combinatie met de juiste user types. Daarnaast spelen natuurlijk de kosten een belangrijke rol bij het maken van de juiste keuzes. De selectie van de juiste licentie onderdelen is vaak complex. SAP hanteert zogenaamde ‘Business metrics’ waarmee de licentieprijs wordt samengesteld op basis van bijvoorbeeld het aantal users, transacties, de bedrijfsomzet, aantal benodigde gigabytes, en dergelijke. Daarnaast heeft SAP een nieuw licentiemodel voor indirecte toegang tot SAP-systemen in het leven geroepen.

De (licentie)structuur van S/4HANA is wezenlijk anders dan bij SAP ECC. Naast de on-premise omgeving zijn er ook mogelijkheden met S/4HANA Cloud, dat uiteraard weer andere licentiestructuren kent. Een adviseur die de SAP licentiestructuren kent en je kan ondersteunen bij het maken van de juiste keuzes en juiste gebruikerslicenties voor jouw situatie, is essentieel.

Magnus is SAP Recognized Expertise Partner

Data Warehousing (SAP Data Services en SAP Business Warehouse)

Enterprise Performance Management (SAP Business Planning & Consolidation en SAP Financial Information Management)

SAP Business Intelligence (SAP Analytics Cloud en SAP BusinessObjects)

Verder sparren over licenties? Neem dan contact op met Jos Verheul

7 + 7 =

Wat kost de overstap naar S/4HANA?

Benieuwd naar de consequenties die de overstap naar S/4HANA voor jouw organisatie heeft? Wij bieden je het inzicht. Met een scan van je huidige SAP contract maken we helder wat er precies zal veranderen door de overstap naar S/4HANA. Eenmaal duidelijk of het handig is voor jullie om over te gaan naar S/4HANA vertalen we graag, samen met jullie, de exacte behoefte naar de juiste licentie. Vervolgens kunnen we in de onderhandelingen met SAP jullie belangen behartigen en ervoor zorgen dat je de juiste prijs betaalt.