Line van Kesteren

Wat is je rol binnen Magnus?

Ik ben managing consultant binnen het energieteam van Magnus Energy.

Aan wat voor opdrachten werk je zoal?

Voornamelijk integratie projecten binnen de Europese elektriciteitssector. Met het energieteam verzorgen wij het project management voor samenwerkingsprojecten tussen netbeheerders en elektriciteitsbeurzen. Via deze projecten wordt Europese wet- en regelgeving uitgevoerd met als doel één geïntegreerd Europees netwerk te creëren met optimale samenwerking. Hierdoor worden leveringszekerheid maar ook vergaande integratie van renewable energy gefaciliteerd.

Wat is je achtergrond?

Ik heb een Bachelor en Master of chemistry in Nijmegen gedaan. Tijdens mijn master heb ik mij gespecialiseerd in klimaat en beleid via een minor aan de VU in Amsterdam en een onderzoeksstage bij het KNMI en DGmilieu.

Na mijn studie heb ik drie jaar voor het klimaatpanel van de Verenigde Naties gewerkt, het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC). Dit was een fantastische internationale ervaring waarbij ik mocht samenwerken met wetenschappers van over de hele wereld om het afsluitende rapport over klimaatverandering te schrijven en goedgekeurd te krijgen door alle overheden.

Sinds 2015 werk ik bij Magnus waar ik me met het programma management bezighoud voor de Centraal West-Europese integratie van de elektriciteitsmarkt.

Waar ben je goed in?

In project management en stakeholder management! Ik vind het leuk om complexe vragen te analyseren en die te vertalen naar concrete vervolgstappen die project members kunnen oppakken. Goede communicatie is belangrijk om processen te verhelderen en versnellen, waarbij ik help door discussies en workshops te faciliteren.

Wat moeten we nog meer van je weten?

Ik ben yogi en fanatiek reiziger met goed gevoel voor talen. Verder dans ik, houd ik van koken en van buiten zijn en in de tuin werken.

Neem contact op met Line

13 + 7 =