Johan Amsing

“Do not only talk about change, just do it”

Als Asset Management consultant werk ik graag aan innovatieve projecten en maak ik gebruik van de nieuwste technieken en (mobiele) toepassingen. Hiermee help ik mijn klanten dusdanig dat ze hun werk efficiënter en effectiever kunnen uitvoeren. Zo stel ik mijn klanten in staat om hun strategie en doelstellingen te kunnen verwezenlijken.

Waarom ik zo enthousiast ben over onderhoud? Als Asset Management consultant moet je als kameleon kunnen optreden, de ene keer spreek je met een monteur of werkvoorbereider, de andere keer met iemand van inkoop, de financiële afdeling of de manager Technische Dienst. Je moet met iedereen overweg kunnen en iedereen begrijpen. Je snel kunnen aanpassen aan de situatie vind ik heel uitdagend en leuk. En het vooral niet moeilijker maken dan het is. Gewoon aanpakken en doen, dat is wat ik van huis uit heb meegekregen.

Het blijven veranderen en voorop blijven lopen op het gebied van Asset Management is het gaafst. Je weet hierbij grenzen te verleggen, projectteamleden te motiveren en samen het verschil te maken. Bij projecten is de initiatie fase het meest uitdagend. Het uitdenken van de oplossing en samen met de klant de beste aanpak bedenken. Hoe staat het nu, waar wil je naartoe en welke technieken kunnen we hier het beste voor inzetten? Het denken in concepten, elkaar challengen, het maken van de blauwdruk en het creëren van draagvlak om iedereen mee te krijgen. Het samen gaan voor een project, met een goede structuur, zodat mensen weten waar ze aan toe zijn. En natuurlijk op tijd opleveren, afspraak is afspraak.

Een mooi voorbeeld is het Management of Change project bij Gasunie. We hebben als eerste in Nederland de nieuwe “SAP Management of Change” oplossing geïmplementeerd. Daarbij hebben we er vanaf dag één voor gezorgd dat Gasunie inzicht kreeg in de mogelijkheden om daarna stap voor stap tot de juiste oplossing voor diverse vraagstukken te komen. Door direct mogelijkheden en onmogelijkheden te laten zien, krijg je mensen mee in het denkproces. Je maakt een plan de campagne, ziet dit groeien en als het dan werkt, dan ben ik oprecht trots. Helemaal als ik dan, zoals bij Gasunie, ook nog de waardering van de stuurgroep krijg en een trotse klant heb die overal zijn succes story voor ons wil vertellen. Samen gaan voor een project, tot mooie oplossingen komen, tevreden klanten hebben en successen vieren, dat maakt mijn werk super!

Meer weten? Mail Johan.

Links

Meer professionals