Michiel van Loenen

“The strength of the team is each individual member. The strength of each member is the team.” (Phil Jackson)

Als meewerkend voorman, project manager en logistiek consultant heb ik de afgelopen jaren zeer uitdagende opdrachten uitgevoerd. Voornamelijk grote SAP projecten in de Fast Moving Consumer Goods (FMCG). Als ik één ding geleerd heb is het wel dat het team en alle individuele leden van groot belang zijn voor het slagen van een project. Ik doe er dan ook altijd alles aan om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen, iedereen goed geïnformeerd en betrokken te houden en de juiste sfeer te creëren.

Onlangs nog bij een grote upgrade in de drankenindustrie. Voordat we begonnen had ik eerst een rondleiding langs de verpakkingslijnen georganiseerd, dat viel direct goed in de smaak en de toon was gezet. Dat soort kleine details geven net de dimensie die je nodig hebt bij het werken met veel verschillende leveranciers en gebruikers.

Bij grote projecten met veel verantwoordelijkheid ben ik op mijn best. Zo heb ik projecten geleid waarbij er grote aanpassingen in de systemen nodig waren in het kader van globalisering van de werkzaamheden. En projecten waarbij de processen tussen verschillende bedrijven in de drankenindustrie geïntegreerd moesten worden. Stuk voor stuk fantastische projecten waarbij alle elementen van business, processen en systemen aan de orde kwamen. Maar ook het down-to-earth opschonen en harmoniseren van master data ten behoeve van de transities behoorden tot de werkzaamheden. Met de handen aan de knoppen, alles om het werk gedaan te krijgen.

Het geeft enorme voldoening om complexe veranderingen tot een goed einde te brengen. Zeker als managementteamleden opmerken: “Het is zo geruisloos gegaan, we hebben er weinig van gemerkt, vat dat op als een groot compliment!” Daar krijg ik een boost van.

Als IT consultant heb je een hele belangrijke rol in het verbeteren en vereenvoudigen van de bedrijfsprocessen in het algemeen en de dagelijkse werkzaamheden van de medewerkers in het bijzonder. Ik vind het supergaaf om deze faciliterende rol samen met een team gemotiveerde en deskundige mensen te spelen. Helemaal als we de verwachtingen kunnen overtreffen. Dan is mijn doel bereikt.

Meer weten? Mail Michiel.

Meer professionals