Steven Groot

“The goal is to turn data into information, and information into insight.” (Carly Fiorina)

Steven Groot, aangenaam! In 2007 ben ik bij Magnus begonnen als SAP Business Intelligence consultant, na een aantal jaren als SAP ABAP programmeur actief te zijn geweest. Ik wilde mij meer toeleggen op de bedrijfsmatige kant, maar dit nog wel blijven combineren met mijn technische kwaliteiten. Business Intelligence Consultant bij Magnus bleek hiervoor de juiste combinatie.

Inmiddels zijn vele leuke projecten al de revue gepasseerd, zoals het herontwerpen van het datawarehouse van een uitgever en het opzetten van het datamodel voor inkoop en verkoop in de kledingbranche. Bij dit soort projecten is het van belang dat de juiste gegevens (“data”) uit de verschillende administratiesystemen op de gewenste manier klaar worden gezet voor gebruik in de rapportages (“information”). Dat is het werk waar mijn passie ligt.

Door deze passie is Business Intelligence overal toe te passen. Zeker nu the Internet of Things voet aan de grond krijgt. Elk systeem of apparaat dat op internet is aangesloten, kan gegevens aanleveren. Zo ben ik thuis ook aan de slag gegaan en heb ik een dashboard ontwikkeld waarmee de informatie van de zonnepanelen en het stroomverbruik kan worden getoond. Per dag is te zien hoeveel de zonnepanelen produceren, hoeveel er verbruikt wordt en hoeveel er terug geleverd wordt aan het stroomnet.

Business Intelligence was de afgelopen jaren volop in beweging en zal de komende jaren in snel tempo blijven veranderen. Ik blijf ook niet stil zitten en ga met alle plezier op zoek naar de gegevens die nodig zijn om de rapportages te leveren die u het juiste inzicht bieden.

Meer weten? Mail Steven.

Links:

Meer professionals