• MAGNUS SAP SECURITY SCAN
  Is uw SAP landschap hacker-proof? In 2 dagen inzicht in de beveiliging van uw SAP landschap.
  Dat wil ik! >
 • TCO reductie met Magnus kwaliteit
  Het beste van twee werelden.
  Hybrid Shoring >
 • Magnus Managed Services
  Continuïteit, kwaliteit en kostenreductie met een persoonlijke touch.
  Managed Services >
 • Hybrid cloud solutions
  De zekerheid van uw private cloud met de flexibiliteit van een public cloud.
  Hybrid cloud solutions >
themaMS

SAP security scan

Magnus-SAP-Scan-iconRegelmatig verschijnen er persberichten over nieuwe kwetsbaarheden in de SAP software. Opvallend is dat in vrijwel alle gevallen het misbruik van deze kwetsbaarheden voorkomen kan worden door een degelijk securitybeleid én follow up. Onterecht bestaat veelal het idee dat dit weinig aandacht nodig heeft. “De SAP servers staan toch in een apart netwerksegment” of “Onze firewall filtert welk verkeer wordt toegelaten” zijn veelgehoorde kreten. In twee dagen geeft de Magnus SAP Security Scan inzicht in de beveiliging van uw SAP landschap. Aangevuld met een rapport met concrete aanbevelingen heeft u alle middelen in huis om de beveiliging op orde te brengen én te houden.

De Oplossing

Na een korte introductie waarin de activiteiten worden besproken, start de SAP Security Scan met een intake om de architectuur van het landschap helder te krijgen. Vervolgens zal de Magnus Security Expert zijn tools inzetten om de SAP Productie Servers te scannen op kwetsbaarheden. Uiteraard hebben deze scans geen negatieve impact op uw omgeving en brengen zij geen schade aan. De bevindingen van deze scan worden uitgewerkt in een rapport. Hierin worden ook de concrete stappen vermeld om de kwetsbaarheden op te lossen. Aspecten die aan bod komen zijn bijvoorbeeld: Gateway Access Control, JAVA security, SAP Security notes, encrypted SAP GUI en HTML verbindingen, onnodige clients en SAP standaard UserID en wachtwoorden. Tot slot zal ook het security beleid onder de loep worden genomen en mogelijke verbeterpunten geïdentificeerd.

Daarom Magnus

Door de jarenlange beheer en project ervaring weten de Magnus consultants als geen ander hoe belangrijk informatiebeveiliging is. Vanuit de interesse van een aantal consultants is de SAP Security Scan ontwikkeld om de SAP omgevingen van onze klanten nog beter én veiliger te laten opereren.

Lees de PDF voor meer informatie.

Denk hierbij aan

Recente blogs
 • Techneuten in de cloud?
  Begin november vond de SAP TechEd plaats in Amsterdam. Centraal ...
 • Kwaliteitsaudit schaart Magnus onder 3% van Nederlandse organisaties met ISO certificering
  De Managed Services tak van Magnus heeft het nieuwe ISO ...
 • Big Data & Amazon Web Services: Vier vragen voor onze Big Data man Ben Hattem
  Na jarenlang projecten met ERP systemen te hebben uitgevoerd, werkt ...