Maurits Verheijen

Wat is je rol hier bij Magnus?

Ik ben Junior consultant bij het Magnus Energy team, dat houdt in dat ik help bij enkele lopende projecten om zo meer kennis op te doen over projectmanagement en de energiesector.

Wat is je achtergrond

In Delft heb ik de bachelor Technische Bestuurskunde afgerond en de hierop aansluitende master Complex Systems Engineering & Management. Bij beide studies heb ik het Energy track gevolgd. Hierdoor ben ik tijdens mijn studie al in aanraking gekomen met de energiesector.
Tijdens de minor van mijn bachelor heb ik een semester in Istanbul gestudeerd. Dit was voor mij een unieke ervaring en hierdoor leek het me ook enorm leuk om in een divers team, met mensen met verschillende achtergronden en nationaliteiten te gaan werken wat ik bij Magnus heb gevonden.

Aan wat voor opdrachten werk je zoal?

Momenteel werk ik aan twee projecten. Het ene project is een lopend project waarbij enkele aangrenzende landen in Europa hun elektriciteitsmarkt verder willen koppelen om het groeiende aandeel hernieuwbare energie beter te kunnen integreren in het internationale elektriciteitssysteem. Binnen dit project help ik mee met de projectmanagement van de Energy Balancing groep.

Het andere project is een nieuw project. Hierbij onderzoek ik samen met anderen de gassector om ook daar te kijken of Magnus zou kunnen bijdragen aan de integratie van hernieuwbare energie. Hierbij kijken we onder andere naar waterstof waarnaar ik ook onderzoek heb gedaan tijdens mijn master thesis.

Waar ben je goed in?

Een van mijn sterke punten is dat ik op rustige momenten door kan werken en juist in momenten van drukte of stress de rust kan bewaren om consciëntieus en doordacht beslissingen te maken.

Wat moeten we nog meer over je weten?

In mijn vrije tijd hockey ik graag in mijn vriendenteam in Rotterdam. Ook ga ik graag op vakantie naar de zon en is mijn doel voor komend jaar om te leren golfsurfen.

Neem contact op met Maurits

4 + 12 =