ISS

ISS Facility Services is één van de grootste facilitaire dienstverleners in Nederland en biedt facility management, cleaning services, catering, security en meer. ISS heeft meer dan 530.000 professionals in dienst en opereert in meer dan 50 landen. ISS ondersteunt duizenden klanten in zowel de publieke als private sector.

‘s Werelds grootste outsourcer ontwikkelt in slechts enkele weken een multi-device facilities management App, met een onmiddelijke Return On Investment (ROI).

“Mendix has tremendous flexibility, so even though our requirements evolved, our software development evolved with them as well. That’s just not possible with other development tools.” Martijn Jansen, Manager Business Technology, ISS

Voor ISS is de schoonmaakstatus van gebouwen inzichtelijk gemaakt door een mobiele toepassing te combineren met sensortechnologie. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met sensors de vullingsgraad van handdoek- en zeepdispensers te meten. Sensoren kunnen ook (toilet)deurbewegingen, het waterniveau van plantenbakken en zelfs de aanwezigheid van ongedierte monitoren. Hiermee kunnen zowel reactief als proactief activiteiten uitgezet worden bij de best beschikbare servicemedewerker.

Als de sensoren een waarde meten waaraan een (schoonmaak)actie gekoppeld is, wordt automatisch of via een plannerfunctie de dichtstbijzijnde gekwalificeerde medewerker ingeschakeld. Deze medewerker ziet op zijn/haar mobiele toestel de werklijst met uit te voeren taken. Taken worden volgens een afgesproken prioriteit gepresenteerd en uitgezet. Ze zijn snel en eenvoudig af te melden door de betreffende QR-code te scannen. Ook incidenten zoals een omgevallen koffiebeker kunnen op deze manier snel gemeld en afgehandeld worden. Het back-end systeem ondersteunt meerdere serviceniveaus en levert alle input voor rapportages. Zo is een geïntegreerd systeem gerealiseerd waarmee het schoonmaakproces transformeert van het routinematig aflopen van ruimtes naar het gericht en conform de klantbehoefte leveren van een service. Dankzij het brede scala aan sensoren en de geboden flexibiliteit kan ISS Facility Services met deze toepassing haar volledige serviceportfolio van Cleaning, Security, Catering tot Pest Control ondersteunen.

Door inzet van deze intelligente toepassing is ISS in staat haar kosten te verlagen en haar service levels te verbeteren. Alleen al in het eerste jaar heeft deze oplossing ISS significant budget bespaard.

Download onze projectreferentiesheet (in het Engels) voor meer details.