SERIS

SERIS start pilot met Magnus ronde registratie toepassing op Google Glass.

Als toonaangevend beveiligingsbedrijf streeft SERIS ernaar voorop te blijven lopen met de nieuwste ontwikkelingen. Consultancy club Magnus test Google Glass al een aantal maanden en zag direct mogelijkheden voor de beveiligingsbranche. Met als belangrijkste doelstellingen het optimaliseren van de dienstverlening voor (potentiële) opdrachtgevers en het verbeteren van de informatievoorziening voor beveiligers is de ronde registratie toepassing ontwikkeld.

Jan van Dijk, commercieel directeur SERIS Nederland: “De ronde registratie toepassing is een uitermate geschikt hulpmiddel bij het maken van ingewikkelde controlerondes. De beveiliger weet exact wat er gecontroleerd moet worden en beschikt over alle relevante informatie op de locatie. Denk aan grote locaties waar allerlei technische controles uitgevoerd moeten worden. Of kleinere locaties waar tijdens een inbraakalarm direct de gegevens worden verstrekt vanuit de Particuliere Alarmcentrale (PAC). Google Glass zorgt dat de juiste afwikkeling en registratie kunnen plaatsvinden.”

Glass toepassing zorgt voor instructies, controle en veiligheid

De beveiliger krijgt via Glass instructies over zijn ronde en wat hij in welke ruimte precies moet controleren. Daarbij wordt ook vastgelegd dat de beveiliger daadwerkelijk alle stappen van de controle heeft uitgevoerd. Door de inzet van Glass kunnen beveiligers een bredere verantwoording krijgen op het gebied van safety en veiligheidstaken.

De pilot is voor SERIS dan ook geslaagd als opdrachtgevers het gevoel hebben nog meer ontzorgd te worden en beveiligers de toegevoegde waarde inzien. Ondertussen wordt er door beide partijen volop nagedacht over nog meer innovatieve oplossingen.

“Magnus is een flexibele club die meedenkt en ongevraagd met goede ideeën komt. We zijn dan ook heel enthousiast over de voortgang en kijken samen al naar verdere toepassingen in het werkveld”, aldus Jan van Dijk.

Over SERIS

SERIS is relatief nieuw in de Nederlandse beveiligingsveiligheids- en facilitymarkt (2010) en is ontstaan uit diverse overnames van security- & safety organisaties. Met een moedermaatschappij in Frankrijk en zustermaatschappijen in België en Luxemburg beschikt SERIS over jarenlange internationale kennis en kunde op het gebied van beveiligings gerelateerde dienstverlening. Bovendien heeft SERIS bijna 100 jaar ervaring op de Nederlandse beveiligings- & veiligheidsmarkt!

SERIS is aangesloten bij de Nederlandse Veiligheidsbranche en beschikt over het Keurmerk Beveiliging. Zijn Safety dienstverlening heeft het VCA* certificaat. Meer informatie op www.seris-group.nl.