Vanuit procesoptimalisatie en de toenemende aantallen orders ontstond de vraag naar het digitaliseren van de orderstroom. Binnen de industrie is geen standaard voor EDI, en daarom zocht Modiform een oplossing voor een flexibele manier om automatische document-uitwisseling in te richten. Digitaliseren is standaardiseren en vanuit die optiek hebben we ook onze eerste stappen kunnen zetten in het standaardiseren van het orderproces.

Magnus is sinds 2015 de SAP beheerpartner van Modiform en vanuit onze ervaring hebben wij meegedacht over de vraag rondom ‘digitaal orderen’. Magnus heeft Mendix geadviseerd omdat hiermee eenvoudig verschillende integratiekanalen aangeboden kunnen worden aan de klanten van Modiform. Bovendien heeft Mendix een goede integratie met de SAP back-end. Magnus is gecertificeerd implementatiepartner van zowel SAP als Mendix. Vanwege de flexibiliteit van Mendix kan Modiform haar klanten ontzorgen; iedere type berichtenverkeer kan afgehandeld worden door Mendix.

Het opzetten van een connectie met een klant van Modiform is met Mendix een kwestie van uren in plaats van dagen of weken. De vraag naar de klant is dan ook vrij eenvoudig: “Als jullie de order op wat voor manier dan ook gestructureerd kunnen aanleveren, dan kunnen wij ons daar op aanpassen, en de order automatisch verwerken.” Intussen zijn er meer dan 10.000 orders aangemaakt via het orderportaal en zijn we druk bezig met het koppelen van steeds meer klanten.

Na het succes van het ‘digitaal orderen’ is ook naar andere niet-standaard processen gekeken, waar anders SAP maatwerk noodzakelijk was geweest. Zo hebben we bijvoorbeeld de logistieke integratie van een Franse productielocatie met behulp van Mendix gefaciliteerd.

Door maatwerk niet ‘in’ SAP maar ‘daar buiten’ te ontwikkelen in Mendix kan het SAP systeem ‘schoon’ gehouden worden. Zo kan innoveren veel sneller en is Modiform beter voorbereid op toekomstige upgrades van het SAP systeem.

 

Over Modiform

Modiform biedt oplossingen op het gebied van kweek-, transport- en verpakkingssystemen voor de tuinbouwketen op basis van gerecyclede grondstoffen. Modiform kent de markt en verbindt partijen van veredelaar tot retail en consument en als familiebedrijf weet Modiform van aanpakken en houden ze de lijnen kort. Dat heeft Modiform gebracht tot een leidende positie in de markt.