Trespa finance afdeling zelf in control met SAP BPC

Onlangs is bij Trespa, fabrikant van hoogwaardige gevelbekleding, SAP BPC geïmplementeerd. Het project is als een schoolvoorbeeld opgepakt, zoals je in het interview met het projectteam van Trespa in het VNSG Magazine kunt lezen.  

Oplossing voor maandelijkse consolidatie en rapportage uitdaging

Als multinational met vestigingen over de hele wereld was het elke maand weer een uitdaging om alle cijfers te consolideren naar een eenheid, om goed inzicht in de bedrijfsvoering te krijgen. Het projectteam van Trespa ging op zoek naar een nieuwe oplossing. Deze moest goed aansluiten op de overige systemen, met het beheer zoveel mogelijk in-house en waarbij de Finance afdeling niet al te afhankelijk van de IT-afdeling is. Wens was ook om een gebruiksvriendelijke aansluiting met het geliefde Excel te hebben. En de implementatie moest zo lean mogelijk zijn. De keuze viel op SAP BPC, een tool waar Magnus als specialist van het eerste uur veel ervaring mee heeft.

Bekijk de volledige referentie.

“De schouder aan schouder aanpak was optimaal voor de juiste kennisoverdracht, Trespa is nu helemaal zelf in control. De solide basis is gezet voor stap 2: planning en forecasting” – Eric Jan van der Poll, Finance Manager

Links