Nieuws

Young Professional Bootcamp: Op 7 bits vooruit!

08/10/2019

Begin september was het weer zo ver, de Magnus Young Professional Bootcamp ging van start! Tinyce Wassens en Elise van Ginkel delen de ins en outs van dit driedaagse trainingskamp voor alle nieuwe consultants.

Een groep van 20 Magnianen, drie dagen op de prachtige locatie Kameryck. De eerste dag ging goed van start met een stukje historie over Magnus met mooie anekdotes van Willem en frisse invalshoeken van Vincent: Leaders create new leaders! Lees verder »

VolkerWessels presentatie tijdens Connect to Innovate

18/09/2019

Een van de centrale thema’s tijdens Connect to Innovate is Continuous Accounting. In een wereld waarin transacties met de snelheid van het licht verwerkt worden en de meest actuele stand van zaken in real-time beschikbaar is, ontstaan nieuwe mogelijkheden op het gebied van accounting en control.  Lees verder »

Hoe maak je met low code het verschil in je SAP landschap?

24/07/2019

Daar weten wij als Mendix en SAP expert het fijne van! Op dinsdag 1 oktober vertellen we je er graag alles over tijdens Connect to Innovate in Nieuwegein. Met ook dit jaar weer veel innovatie, maar wel de vertrouwde gezichten van Peter-Jan, Vincent, Jos, Jan, Frank, Chris, Wouter, Kimm, en Lex. En natuurlijk alle laatste insights op het gebied van Mendix on top of SAP, Analytics en de digital core. Zien we je daar?

Lees verder »

Hunkemöller Duitsland live met OIL

23/07/2019

Jawohl, een strik om Hunkemöller Duitsland! Ook in het grootste land van Hunkemöller draaien we sinds afgelopen week op de Omnichannel Integration Layer (OIL). Wat gaaf om aan zo’n project samen te werken met een groot team van Hunkemöller en Magnus Black. Op naar de volgende!  Lees verder »

Bovemij: Met vernieuwd inzicht op weg naar een data driven organisatie

15/07/2019

Het is een mooie zonnige dag als we met onze Mini afreizen naar Nijmegen voor een interview met Edwin Heijne en Boris Suvee van Bovemij Financieringsmaatschappij. Na een paar extra rondjes over de rotonde parkeren we de Mini prominent voor het pand en dragen we de sleutels over aan Edwin. Lees verder »

Zijn consumenten al klaar voor conversational commerce?

19/06/2019

De Google Home Mini’s en Alexa’s veroveren snel terrein in Nederlandse huishoudens. Wat betekenen deze innovaties voor digital commerce? Hoe volwassen is conversational commerce in Nederland en wat kunnen bedrijven doen om meer mature te worden? Lees het in dit artikel dat Axel Groothuis en Wim La Haye (Bluebird Day) samen schreven voor Frankwatching. Lees verder »

Magnus benoemd tot Microsoft Gold Partner

11/06/2019

Mooi nieuws! Onze jarenlange Microsoft expertise en het gebruik van Azure hebben ervoor gezorgd dat we de Microsoft Gold Partner status hebben behaald. In 2018 zijn we al gecertificeerd op het gebied van Application Development, nu is daar ook het onderdeel Cloud Platform bij gekomen. Lees verder »

Blokker: Alles in huis voor serieuze omnichannel strategie

05/06/2019

Onlangs heeft Blokker OIL, het omnichannel order management platform van Magnus Black in gebruik genomen. Hiermee heeft Blokker een grote stap gezet in het uitrollen van een omnichannel architectuur die past bij de ambities van Blokker. Lees verder »

Een carrière in de consultancy? Interview met Hans Hoogsteen en Shafiek Ramdin

22/05/2019

Hans Hoogsteen en Shafiek Ramdin gaven onlangs een interview aan de Carrière Spiegel, het magazine van het Delftsch Studenten Corps over een carrière als Young Professional bij Magnus. Leuk om te lezen als je je aan het oriënteren bent op de arbeidsmarkt. Heb jij je studie aan de universiteit (bijna) afgerond en ben je analytisch en communicatief vaardig? Dan is het Magnus Young Professional Programma misschien ook wel iets voor jou. Lees verder »

Industrial analytics embedden in een organisatie

24/04/2019

Bevindingen van het industrial data science congres 2019

Blog Thomas Jones – De verhalen die in de wandelgangen voorbij gaan over industrial analytics hebben vaak iets mythisch, alsof het over een droomwereld gaat. Maintenance engineers fantaseren over een wereld waarin ze geen preventief onderhoud meer hoeven te plannen, omdat de magie van het algoritme zijn gang wel gaat. Lees verder »

SAC VS HANA: Een simpele Time Series forecast

19/04/2019

Stel, je werkt bij Bacardi en wilt graag weten hoeveel Bacardi Rum Superior je volgende maand gaat verkopen in Florida. Wat nu? Dan schakel je natuurlijk Magnus in! In dit blog vertelt Yvonne Haartsen het verschil tussen Time Series forecasten met SAP Analytics Cloud (SAC) en SAP HANA. Lees verder »

Gasunie: Optimalisatie in onderhoud door sluiten van PDCA cyclus

18/04/2019

Op de VNSG EAM & Utilities Themamiddag over Advanced Maintenance vorige week hebben we samen met Gasunie een presentatie gegeven. Bert van der Weide, Reliability Engineer van Gasunie en Thomas Jones, Senior SAP EAM Consultant van Magnus vertelden alles over optimalisatie in het onderhoud door het volledig sluiten van de PDCA-cyclus. Heb je deze presentatie gemist? Dan volgt hier een kleine samenvatting. Lees verder »

VNSG Analytics Dag “Data Driven met SAP” op 14 mei

10/04/2019

Wil je in één dag helemaal bijgepraat worden over de laatste ontwikkelingen op SAP Analytics gebied? Kom dan op dinsdag 14 mei naar het Spoorwegmuseum in Utrecht. De VNSG focusgroepen BI en EPM organiseren dan namelijk de VNSG Analytics dag “Data Driven met SAP” en Magnus is er natuurlijk bij. Lees verder »

Als analytics consultant aan de slag bij Tommy Hilfiger en Magnus

25/03/2019

PVH Europe en Magnus werken al sinds 2011 samen op het gebied van Analytics en BI. Het afgelopen jaar is daar een samenwerking bij gekomen op het gebied van recruitment, het Young Professional Analytics programma. Lees verder »

Meer leren over Advanced Maintenance? Kom 11 april naar de VNSG Themamiddag

19/03/2019

Op donderdag 11 april vindt bij SAP in Den Bosch de jaarlijkse themamiddag van de VNSG focusgroepen Utilities en EAM plaats. Als SAP recognized expertise partner Enterprise Asset Management (EAM) is Magnus natuurlijk aanwezig om kennis te delen. Lees verder »

Magnus Advanced Analytics Deep Dive sessions

12/03/2019

Tijdens de koude wintermaanden heeft een groep collega’s zich in de avonduren verzameld op kantoor voor het uitwerken van een aantal gave advanced analytics use cases. Afgelopen week zijn de resultaten aan de groep gepresenteerd. En natuurlijk geven we jullie graag een kleine sneak peak van de mooie ideeën die op deze winterse avonden ontstaan. Lees verder »

Heb jij de ‘digital touch’? Kom langs op Mendix World!

27/02/2019

Het grootste low-code event ter wereld komt naar Ahoy en natuurlijk is Magnus erbij. Op 16 en 17 april staat Ahoy Rotterdam helemaal in het teken van digitale transformatie tijdens Mendix World 2019. Meer dan 3000 deelnemers uit business en IT kunnen zich twee dagen lang onderdompelen in low-code applicatie ontwikkeling. Lees verder »

Vincent Beumer benoemd tot partner bij Magnus

26/02/2019

Begin 2019 is Vincent Beumer toegetreden tot het management van Magnus als nieuwste partner. Vincent startte twaalf jaar geleden als Business Intelligence consultant bij Magnus en had al snel rollen als architect, project- of programmamanager. Sinds 2012 is Vincent verantwoordelijk voor het Analytics-team en dat blijft hij ook. Lees verder »

Cyber security briefing op 2 april: “Hoe beveilig ik de digitale infrastructuur van mijn bedrijf?”

25/02/2019

Hoe beveilig je je kritische digitale bezittingen/ kroonjuwelen? Hoe bestrijd je een Zero-Day Exploit of een DDOS aanval? Wat doen Fortune 500 bedrijven om een veilige organisatie te creëren die klaar is om de hedendaagse cyber uitdagingen te weerstaan? Dat vertellen we je allemaal tijdens de cyber security briefing op dinsdag 2 april. Lees verder »

Vierde “Get to know S/4 HANA training” op 18 april

20/02/2019

Voor de vierde keer op rij organiseren we op 18 april een interactieve Get to know S/4 HANA training. De training werd hoog gewaardeerd door eerdere deelnemers. Heb jij de training nog niet gevolgd? En ben je benieuwd wat de impact van S/4 HANA is voor jouw organisatie? Geef je dan snel op voor deze leerzame middag. Lees verder »

Analytics team van PVH on the move

19/02/2019

Half januari verhuisde PVH Europe naar een geweldige nieuwe campus in de Amsterdamse Houthavens. En natuurlijk wilden we graag zien waar het Analytics en Business Intelligence (ABI) team van Simcha Knol en Gert Meiling terecht zou komen. Daarom stonden we al snel met onze Magnus Mini op de stoep voor een rondleiding en een interview. Lees verder »

Op weg naar een digital core? Een goede voorbereiding is het halve werk

18/12/2018

Je kunt er als een berg tegenop zien: de reis naar een digital core. Maar met de juiste voorbereiding en uitrusting is iedere reis veilig af te leggen. Er zijn drie aandachtspunten waar elk bedrijf bij stil moet staan, voorafgaand aan de transitie naar een digital core. In dit filmpje en blog neemt Greetje Gompelman-Kooima, Managing consultant bij Magnus Blue, je mee langs die punten. Lees verder »

SAP Gold partner met een neusje voor nieuwe dingen

11/12/2018

Dit najaar heeft Magnus Blue de status SAP Gold partner behaald. En dat binnen vier maanden na de benoeming door SAP tot Value Added Reseller. Daar zijn we natuurlijk enorm trots op, vooral omdat het echt een team-effort is. Maar waar staat Magnus Blue nu exact voor? Probeer dat maar eens in een minuut te vatten…

Lees verder »

Nieuwe ‘Get to know S/4 HANA training’ gepland op 5 februari 2019

04/12/2018

Na het grote succes van de S/4 HANA training op 15 november staat de nieuwe training gepland op dinsdag 5 februari. Weet jij al wat je kunt verwachten van S/4 HANA? En wat de impact is voor jouw organisatie? In een middag ben je helemaal op de hoogte. Lees verder »

Hoge opkomst voor The Future of Finance

14/11/2018

Op dinsdag 13 november vond in Den Bosch de VNSG finance middag: The Future of Finance plaats. Zo’n 100 geïnteresseerden kwamen bij SAP Nederland samen om te horen hoe de toekomst van de financiële afdeling eruit gaat zien wanneer je met SAP werkt. Lees verder »

Mendix met Power BI, selfservice en samenwerking centraal in een dynamische applicatie

30/10/2018

Blog Govert Harlaar | Elke applicatie levert data op en data geeft inzicht. Of het nou een bedrijfsapplicatie of een consumentenapplicatie is, de data die je er uit haalt kun je gebruiken. Enerzijds om bedrijfsprocessen te faciliteren, te controleren of te verbeteren. Anderzijds om kennis te vergaren en bijvoorbeeld je klanten of consumenten te analyseren. Lees verder »

Tips & Tricks: Digital connected assets

23/10/2018

Organisaties krijgen steeds meer te maken met het verwerken van asset data, mede gevoed door een toename van gegevensuitwisseling van asset data. Dit brengt nieuwe kansen met zich mee, ook in onderhoudswereld; hoe kan deze datastroom het beste ingezet worden voor het tijdig en het juist uitvoeren van onderhoud, optimaliseren van onderhoudsstrategieën en bij het verbeteren van de prestaties van de assets tegen de laagst mogelijke kosten. Lees verder »

Advanced analytics in een productie omgeving

18/10/2018

Bij de termen big data, data science en machine learning denk je al snel aan gepersonaliseerde advertenties, aanbevelingen voor producten die je moet gaan kopen en meer van dat soort zaken. Dit is ook niet gek, omdat het vakgebied data science het meest volwassen is, en daarom ook het meest toegepast wordt, in de business to consumer sector.  Lees verder »

Magnus Blue en SAP samen voor goud

15/10/2018

De duidelijke focus van Magnus Blue op SAP werpt zijn vruchten af, binnen vier maanden na de benoeming tot Value Added Reseller heeft Magnus nu ook de status Gold partner behaald. Lees verder »

Get to know S/4 HANA training – donderdag 15 november

08/10/2018

What can you expect from S/4 HANA? S/4 HANA is hot, en nu op een stevig niveau met de huidige versies, 1809 voor on-premise en 1808 voor de cloud. Maar wat kun je verwachten? En wat is de impact voor jouw organisatie? Dat hoor je allemaal op donderdag 15 november van 13:00 tot 16:30 uur bij Magnus in Naarden.  Lees verder »

De beste route naar S/4HANA?

03/10/2018

De Your Road to S/4HANA app is live! Magnus Blue heeft een nieuwe app gelanceerd waarmee je snel kunt zien of jouw organisatie al klaar is voor de overstap naar S/4 HANA. Lees verder »

Verlenging Asset management Expertise Partnership door SAP

01/10/2018

Goed nieuws van het Magnus Blue EAM front! SAP heeft het Recognized Expertise Partnership op het gebied van Asset management wederom verlengd. En dat is een hele fijne bevestiging voor het team van Johan Amsing dat zich dagelijks bij verschillende opdrachtgevers inzet om het allerbeste op onderhoudsvlak uit de SAP systemen te halen. Lees verder »

Verslag van het Magnus Young Professional Bootcamp

19/09/2018

Madelon Driessen en Maurice Chin Ten Fung doen verslag van het Magnus Young Professional Bootcamp: een driedaags trainingskamp voor alle nieuwe consultants van dit jaar. Lees verder »

Op zoek naar de juiste SAP en Mendix licenties?

18/09/2018

Wist je al dat we tegenwoordig niet alleen kunnen ondersteunen bij implementatie- en maintenance vraagstukken, maar ook bij het aanschaffen en samenstellen van de juiste SAP of Mendix licenties? En dat kan zomaar heel veel voordeel opleveren… Lees verder »

7 vragen aan Magnus’ voetbalteam

06/09/2018

Wist je dat Magnus een eigen zeven-tegen-zeven voetbalteam heeft? Na een enthousiaste start van het eerste seizoen, is afgelopen dinsdag seizoen twee begonnen. Tijd om VV Magnus in de spotlights te zetten. Zeven vragen aan sterspelers Shafiek Ramdin en Mark Klein Entink Lees verder »

26 Oktober: Magnus Besturendag

29/08/2018

Ben jij kersvers bestuurslid van een studievereniging? En wil jij alles halen uit jouw bestuursjaar? Kom dan naar Magnus’ Besturendag! Een unieke kans om te netwerken met andere bestuursleden en de consultants van Magnus Red te ontmoeten. Volg onze consultancy-workshops en spar met andere besturen over jullie uitdagingen. Inspirerend? Jazeker! Lees verder »

Webinar 7 september: S/4HANA Group Reporting

28/08/2018

Op vrijdag 7 september organiseert de VNSG focusgroep Enterprise Performance Management een webinar over (Financial) Group Reporting. Bart Peijnenburg van SAP zal de roadmap hieromtrent presenteren.

Lees verder »

Wat is voor jouw organisatie de beste route naar S/4 HANA?

27/08/2018

Dat, en veel meer, vertellen we je graag op dinsdag 2 oktober tijdens Connect to Innovate in Nieuwegein. Natuurlijk zijn we ook dit jaar weer vertegenwoordigd door de vertrouwde gezichten van Jan, Jos, Peter-Jan, Vincent, Chris, Wouter en Greetje. En zoals altijd helpen we je graag de juiste keuzes te maken. Lees verder »

Nieuwste SAP EAM producten getest bij SAP in Walldorf

16/07/2018

Eind juni zijn Johan Amsing en Jan-Adriaan van Enk naar SAP in Walldorf geweest voor de “SAP Partners testing”. Als early adopters van SAP EAM oplossingen werden ze uitgenodigd om de nieuwste producten in het EAM domein te verkennen en toetsen. Lees verder »

Eerste young professionals bij Tommy van start

12/07/2018

De eerste selectieronde voor het exclusieve Young Professional Programma van Magnus en Tommy Hilfiger is inmiddels afgerond. En met succes; uit alle sollicitanten zijn uiteindelijk twee hele slimme Masters geselecteerd. De komende tijd gaan Yvonne en Luc aan de slag met het uitgebreide trainingsprogramma en uitdagende Analytics projecten bij Tommy en Magnus. Lees verder »

IFRS16 Expert sessie, dinsdag 11 september

05/07/2018

Val je onder het IFRS16 rapportage regime? Dan moet je vanaf het boekjaar dat in 2019 start al je huur- en leaseverplichtingen rapporteren op je balans. Dat is geen sinecure, omdat deze lease contracten meestal verspreid beschikbaar zijn in organisaties en het veelal om enkele honderden tot duizenden contracten gaat. Heb jij nog niets geregeld voor IFRS16? Lees verder »

Magnus College Machine Learning

02/07/2018

De afgelopen twee maanden heeft een groep Magnianen hard gestudeerd om alles te leren over data science. Naast vele uren zelfstudie werden er om de week tijdens Magnus College op kantoor verschillende onderwerpen op het gebied van Machine Learning behandeld. Daarin deelden de ervaren data scientists hun kennis met collega’s.  Lees verder »

De slimme oplossing voor IFRS16 rapportages

29/06/2018

Val je onder het IFRS16 rapportage regime? Dan moet je vanaf het boekjaar dat in 2019 start al je huur- en leaseverplichtingen rapporteren op je balans. Dat is geen sinecure, omdat deze lease contracten meestal verspreid beschikbaar zijn in organisaties en het veelal om enkele honderden tot duizenden contracten gaat. Lees verder »

Magnus consultants up-to-date over S/4 HANA Cloud

28/06/2018

Afgelopen dinsdag heeft een SAP Cloud expert 25 consultants bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen van S/4 HANA in de Cloud. Tijdens een enthousiaste presentatie kwam aan bod hoe je omgaat met upgrades, wat de laatste mogelijkheden voor customizing zijn en wat wel en niet kan in versie 1806. Lees verder »

Deelnemers training voorbereid op overgang naar S/4 HANA

26/06/2018

Na de ‘Get to know S/4 HANA’ training van afgelopen week zijn de 11 deelnemers nu helemaal op de hoogte van alle ins en outs van S/4 HANA. Lees verder »

Welke route legt het FD af op het gebied van data science en analytics

21/06/2018

Luc Meys (31) is Manager Business Intelligence & Marketing Intelligence bij het Financieele Dagblad. Hij praat ons bij over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van data science en advanced analytics bij het FD. Welke weg heeft het FD al afgelegd? Lees verder »

Webinar: Manage your assets, compliance and safety with an integrated solution approach

19/06/2018

Are you looking for top expertise to bring your work environment to a higher and safer level?

SAP Enterprise Asset Management (EAM) helps organizations by efficiently managing the entire lifecycle of physical assets resulting in reduced operating costs, asset utilization and improved EHS performance. Magnus (for EAM) and YASH (for EHS) are known and experienced partners to support you in achieving your goals on EAM/EHS. Lees verder »

Kersverse SAP Value Added Reseller Magnus Blue helpt Trespa bij aanschaf SAP licenties

13/06/2018

Om bedrijven optimaal te kunnen ondersteunen op hun route naar S/4 HANA heeft Magnus Blue voor 2018 een nóg duidelijkere focus op SAP gekozen. Binnen die focus past het erg goed om bedrijven ook te kunnen helpen met ‘inside information’ over licentie aanschaf en beheer. Daarom is Magnus Blue vanaf heden Value Added Reseller (VAR) van SAP. Lees verder »

Get to know S/4 HANA training – maandag 18 juni

11/06/2018

GET TO KNOW S/4 HANA TRAINING
What can you expect from S/4 HANA?

S/4 HANA is hot, en nu op een stevig niveau met de huidige versies, 1709 voor on-premise en 1802 voor de cloud. Maar wat kun je verwachten? En wat is de impact voor jouw organisatie? Dat hoor je allemaal op maandag 18 juni van 14:00 tot 17:30 uur bij Magnus in Naarden. Lees verder »

Is data de olie van de 21e eeuw?

06/06/2018

Niels Hoogeveen | We horen vaak dat we in de ‘Information Age’ leven en dat data de nieuwe olie is. 90% van de data vandaag de dag is gegenereerd in de laatste twee jaar. Experts voorspellen dat vanaf nu ieder jaar de data minstens verdubbeld zal worden. Lees verder »

SAP verlengt Recognized Expertise Partnerships van Magnus binnen Analytics domein

06/06/2018

De continue stroom aan mooie Analytics projecten werpt zijn vruchten af, SAP heeft onlangs de drie Recognized Expertise Partnerships van Magnus op dit gebied geprolongeerd. Lees verder »

Rennen voor het goede doel bij SAP Nederland

04/06/2018

Op vrijdag 1 juni was het weer tijd voor de jaarlijkse SAP Run Like Never Before. En ook dit jaar was Magnus met 2 teams aanwezig om het goede doel, de Richard Krajicek Foundation, te supporten. Elk team rende mee in een estafette van 5×5 kilometer in de omgeving van het SAP pand in Den Bosch. Lees verder »

Bèta studenten aan de slag met mooie retail case tijdens business tour bij Magnus

29/05/2018

Vorige week kregen we bezoek van een groep studenten uit Eindhoven en Enschede die hebben ervaren hoe het is om als Young Professional bij Magnus en PVH te werken. Speciaal voor deze dag is ook Simcha Knol van PVH naar ons kantoor gekomen om wat te vertellen over het bedrijf en de unieke samenwerking tussen Tommy Hilfiger en Magnus. Lees verder »

Emerce Eguide: case stories van OIL bij HEMA en Intersport

25/05/2018

Afgelopen week is de Emerce Eguide uitgekomen: de inspiratiegids op het gebied van online projecten. En – oh boy – wat zijn wij trots op onze mooie case stories van HEMA en Intersport International. Twee supergave voorbeelden van de succesvolle inzet van Magnus’ omnichannel integration layer, ofwel OIL. Lees verder »

Omoda: Alle processen van bestelling tot bezorging in Magnus Omnichannel Integration Layer

16/05/2018

Het Zeeuwse familiebedrijf Omoda is één van de grootste aanbieders van schoenen, tassen en accessoires. Met meer dan 250 schoenenmerken en wereldwijde bezorging kun je je voorstellen dat er elke dag heel wat producten het magazijn en de 20 filialen verlaten. Maar heb je er weleens bij stilgestaan wat er allemaal gebeurt voor jij je nieuwe paar schoenen in ontvangst kunt nemen? Lees verder »

De visie van Hans Veltman op S/4 logistics

11/05/2018

Hans Veltman, principal consultant bij Magnus, loopt al heel wat jaren mee in de SAP wereld en was al actief met SAP toen R/3 werd geïntroduceerd, destijds een enorme doorbraak. Hans is gespecialiseerd in de logistiek en kijkt dan ook al reikhalzend uit naar de vele mogelijkheden die S/4 HANA biedt Lees verder »

S/4 HANA met Taishi (ambitie)

26/04/2018

Hoe implementeer je S/4 HANA? Welke processen worden verbeterd door de implementatie van S/4? Hoe reageren de gebruikers op deze wijzigingen? En wat zijn de lessons learned? Een aantal vragen die aan bod kwamen tijdens een informele kennissessie met een van de eerste S/4 HANA eindgebruikers in Nederland. Lees verder »

Exclusieve samenwerking Magnus & Tommy Hilfiger voor Young Professionals

20/04/2018

We proudly announce you: Een supergave en exclusieve samenwerking met Tommy Hilfiger! Voor dit Young Professional Programma is maar een select aantal plaatsen beschikbaar. Is dit de perfect fit voor jou? Lees verder »

Gezonde werkcultuur, betere bedrijfsresultaten met SAP EHS

18/04/2018

Ben je op zoek naar SAP Environment, Health and Safety Management (EHS) expertise? Magnus partner YASH Technologies behoort wereldwijd tot de toonaangevende consultancybedrijven voor SAP EHS. Lees verder »

Wouter Visser over S/4 HANA en Mendix

16/04/2018

Als Mendix specialist sinds het allereerste begin (2007), heeft collega Wouter Visser al vele integraties met SAP op zijn naam staan. Sinds de samenwerking tussen SAP en Mendix trekt hij dan ook volle zalen tijdens SAP events om alles te vertellen over de combinatie tussen S/4 HANA en Mendix. Lees verder »

Nathan Snoei over zijn eerste S/4 Greenfield migratie

11/04/2018

S/4 HANA is een hot topic in SAP land. Veel organisaties zijn zich er inmiddels van bewust dat we ruim voor 2025 actie moeten ondernemen, maar de sprong wagen voelt toch nog heel spannend. Want wat is het juiste moment? En waar ga je tegenaan lopen? Collega Nathan Snoei heeft zojuist zijn eerste S/4 Greenfield migratie uitgevoerd. En natuurlijk zijn we benieuwd naar zijn ervaringen…

Lees verder »

JBC met OIL bekroond tot beste omnichannel retailer van België

03/04/2018

Nog geen maand na het live gaan met de Magnus’ Omnichannel Integration Layer (OIL) en de nieuwe webshop is JBC Fashion overtuigd winnaar op het RetailDetail Omnichannel Congres. Lees verder »

Tips & Tricks: Migration S/4HANA made easy

30/03/2018

U staat voor de beslissing om te upgraden naar een S/4 HANA systeem. Hoe kan ik nu de data uit mijn huidige SAP systeem succesvol en gecontroleerd migreren naar mijn S/4 HANA systeem? Vanaf versie 1610 heeft SAP binnen S/4 HANA standaard twee nieuwe migratietools beschikbaar om u te ondersteunen bij de data migratie, deze tools zijn nog volop in ontwikkeling. Lees verder »

Gericht innoveren met Mendix tijdens VNSG Gebruikersdag EAM

29/03/2018

Op donderdag 12 april organiseert de VNSG de jaarlijkse Enterprise Asset Management Gebruikersdag bij SAP in Den Bosch. Deze dag is bedoeld voor alle professionals binnen service en onderhoud, die functioneel of business verantwoordelijk zijn voor de invulling van EAM. Het is een uniek evenement waar je in één dag de laatste ervaringen en ontwikkelingen op het gebied van EAM hoort. Magnus sponsort deze themadag met een presentatie en een stand.

Lees verder »

Vacature parttime servicedesk medewerk(st)er

21/03/2018

Gezocht: duizendpoot met affiniteit voor klanten.

Bruis jij van de energie en sta jij iedere ochtend weer te popelen om weer een klant fan van jou te maken? Pak jij stralend de telefoon op, beantwoord je iedere mail met een lach en zorg je ondertussen dat alle tickets op tijd worden opgepakt door je veel te drukke collega’s? Lees verder »

Innovatie in het onderhoudsdomein tijdens VNSG EAM focusgroep meeting

20/03/2018

Vorige week vond op ons kantoor in Naarden de VNSG EAM focusgroep meeting plaats. We kijken terug op een hele interessante middag, met een mooie opkomst. Lees verder »

Welke mogelijkheden bieden de mobiele BI apps van SAP?

19/03/2018

Govert Harlaar | Als hij niet in je broekzak zit, heb je hem in je hand, of anders ligt hij naast je, bij het lezen van de krant. Kortom, je mobiel is nooit ver weg. Bij het management en directie is er tegenwoordig de behoefte om de laatste rapportages en dashboards vanaf de telefoon of tablet te kunnen openen. Lees verder »

Succesvolle VNSG EPM focusgroep middag

15/03/2018

Dinsdag 13 maart kwamen zo’n 35 bezoekers naar Den Bosch voor de eerste VNSG Enterprise Performance Management (EPM) focusgroep bijeenkomst sinds lange tijd. Het vakgebied waar Business intelligence en Finance vaak samenkomt, is veel in beweging en er zijn veel uitdagingen. Lees verder »

S/4 HANA Finance: Wat kunnen we de komende jaren verwachten van SAP?

14/03/2018

Greetje | Onlangs ben ik met de VNSG twee dagen naar SAP in Walldorf geweest om alles te horen over de “intelligente onderneming”. En wat was het leuk! Ik heb nieuwe mensen leren kennen en energie gekregen van alle nieuwe oplossingen van SAP. Ik geef je graag een voorproefje van mijn belangrijkste nieuwe inzichten op het gebied van S/4 HANA finance. Lees verder »

Vacature: Assistent Finance

13/03/2018

Ben jij die Assistent Finance die een informele werkgever zoekt met korte lijntjes en aandacht voor jouw ontwikkeling? Lees dan vooral verder … Lees verder »

Tips & Tricks: Customer Connection SAP EAM – Release 2017

06/03/2018

Vanuit het Customer Connecton Programma heeft SAP in Q3 2017 een set aan nieuwe SAP EAM functies opgeleverd. Deze nieuwe functionaliteiten worden beschikbaar gesteld in de vorm van SAP notes. In deze tip geven we een overzicht van deze verbeteringen waarbij focus met name ligt op het vlak van Preventief Onderhoud en de onderhoudsorder en lichten we kort de mogelijkheden voor uw onderhoudsorganisatie toe. Lees verder »

13 maart VNSG EAM focusgroep middag bij Magnus

05/03/2018

Op dinsdag 13 maart vindt de VNSG EAM focusgroep meeting plaats bij Magnus. Geïnteresseerden zijn vanaf 12.30 uur welkom op ons kantoor in Naarden. Op de agenda staat een update over het Customer Connection programma, een presentatie over de mogelijkheden van OpenText en presentaties over “Data controlled maintenance” en “SAP & Mendix – Best of both worlds”. Lees verder »

Joost de Ruyter van Steveninck

13/02/2018

Tot onze grote schrik en verslagenheid hebben wij zaterdag vernomen dat onze geliefde collega Joost de Ruyter van Steveninck plotseling is overleden. Lees verder »

Nummer 1 voor Magnus in MT1000

21/12/2017

Magnus heeft een prachtige positie behaald in de MT1000, de jaarlijkse ranglijst van beste zakelijke dienstverleners. Respondenten van het MT-onderzoek waardeerden Magnus op nummer 17 in de categorie Business Intelligence & Data. Daarbinnen behaalt Magnus op ‘excellente uitvoering’ de nummer-1 positie. Lees verder »

Magnus on tour met presentaties over S/4HANA en Mendix

23/11/2017

Magnus en YASH kijken terug op een week waarin we samen een zeer informatieve ronde tafel bijeenkomst organiseerden waarin de weg naar S/4HANA en de rol die Mendix daarin kan spelen centraal stonden. Lees verder »

Rondetafel best practices s/4HANA implementaties

19/10/2017

Welke vragen en twijfels heeft u als het gaat om een migratie naar S/4HANA?

Veel bedrijven hebben nog veel vragen over de (mogelijke) transitie naar S/4 HANA. Daarom organiseren we op dinsdag 14 november een Ronde Tafel met als thema “Best practices met S/4 HANA implementaties”. Lees verder »

De Sanoma case: al 10 jaar innovatief met SAP & Mendix

05/10/2017

Eind september kondigden Mendix en SAP een wereldwijd partnership aan. Als zowel SAP- als Mendix-partner hebben wij bij onze klanten al met succes de voordelen van deze combinatie benut. Lees verder »

Mendix en SAP kondigen wereldwijd partnership aan tijdens SAP TechEd in Las Vegas

26/09/2017

Na vijf intensieve maanden voorbereiding op het gebied van sales, marketing en productontwikkeling is zojuist op de TechEd in Las Vegas het SAP Cloud Platform Rapid Application Development by Mendix gelanceerd. Lees verder »

Magnus en YASH delen internationale S/4 HANA kennis tijdens connect to innovate

19/09/2017

Op dinsdag 3 en woensdag 4 oktober vindt in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein connect to innovate plaats. In dit nieuwe tweedaagse kennisevent worden het VNSG Congres, het SAP Innovation Forum en de SAP Inspiration Days volledig met elkaar geïntegreerd. Lees verder »

Boeiend magazine 2017 gaat over Industry 4.0

07/07/2017

Magnus Red’s nieuwste editie van Boeiend magazine gaat over Industry 4.0, ook wel de vierde industriële revolutie genoemd. Zullen technologische innovaties zoals internet of things, artificial intelligence en robotica tot een economische aardverschuiving leiden? Of is er niets nieuws onder de zon? Onze consultants schijnen hier graag hun licht op en schreven dit magazine vol met interviews, artikelen en columns. Lees verder »

Magnus team Runs Like Never Before tijdens SAP estafetteloop

20/06/2017

Op vrijdag 9 juni hebben we met twee teams meegelopen in de SAP Run Like Never Before estafetteloop in Den Bosch. Van de 57 teams en de ruim 300 deelnemers zijn we met 1 team zelfs derde geworden. Voor de statistieken; Gerwin, Stephan, Vincent, en Alain hebben de 25 km in 1.52.10 afgerond, een gemiddelde van 13,4 kilometer per uur. Een geweldig resultaat! Lees verder »

Succesvolle Masterclass Preventief Onderhoud

20/06/2017

Op 13 juni hebben Maintenance- & Reliability Engineers van negen organisaties bij Magnus met succes een Masterclass Preventief Onderhoud gevolgd. Tijdens de Masterclass hebben SAP Asset management experts van Magnus SAP Preventief Onderhoud grondig behandeld. Lees verder »

Mooie presentaties van ABN AMRO Lease en Trespa tijdens VNSG BI event

23/05/2017

Op donderdag 18 mei was het Postillion hotel in Bunnik het toneel voor de VNSG BI Themadag. Met zo’n 250 deelnemers, een breed scala aan presentaties, en een goede sfeer op de informatiemarkt, een mooi event om deel van uit te maken. Lees verder »

Emerce eGuide: mooie cases met onze opdrachtgevers

22/05/2017

De Emerce eGuide van 2017 is uit! Een prachtig boekwerk met de mooiste cases van online projecten. Magnus staat er dit jaar in en wel met twee mooie opdrachtgevers: WE Fashion en Coolcat. Twee retailers die hun omnichannel strategie in praktijk brachten met Magnus’ Omnichannel Integration Layer. Daar zijn we trots op! Lees verder »

Masterclass Preventief onderhoud dinsdagmiddag 13 juni 2017

22/05/2017

Op dinsdag 13 juni staat bij Magnus Preventief Onderhoud centraal. Tijdens deze masterclass behandelen we de wijze waarop u de verschillende typen onderhoudsplannen in SAP kunt gebruiken en lichten we de nieuwe features van SAP Preventief Onderhoud toe. Lees verder »

BI Event: Simple Analytics?! 18 mei Bunnik

25/04/2017

Op donderdag 18 mei rijden we met onze Magnus Mini bij het Postillion hotel in Bunnik naar binnen. Want wie wil er nu niet zo af en toe eens in de driver’s seat zitten? We laten je dit gevoel graag zelf ervaren. Op het marktplein en in de presentaties. Lees verder »

Trespa finance afdeling zelf in control met SAP BPC

24/04/2017

Onlangs is bij Trespa, fabrikant van hoogwaardige gevelbekleding, SAP BPC geïmplementeerd. Het project is als een schoolvoorbeeld opgepakt, zoals je in het interview met het projectteam van Trespa in het VNSG Magazine kunt lezen.   Lees verder »

Heeft GDPR wetgeving voor u ook gevolgen? Lees deze vier belangrijke punten en u weet er alles van

20/04/2017

U heeft de afkorting GDPR het afgelopen jaar vast al eens voorbij horen komen. Maar wat betekent het voor u en uw organisatie? Werkt u met persoonsgegevens? Dan is het zaak u goed te informeren en tijdig in actie te komen. Lees verder »

RET spreekt 6 april op VNSG EAM themadag

03/04/2017

Magnus heeft Rob van der Werf (Manager Vloot Services RET) bereid gevonden om tijdens de VNSG EAM themadag een praktijk case te presenteren met als thema “Verhogen inzetbaarheid en betrouwbaarheid van de voertuigen door het optimaal gebruik maken van Voertuig Technische Data.” Lees verder »

Interview met Young Professional Milou Zandvliet

28/03/2017

Er gaat niets boven Groningen en toch besloot Milou voor haar Master Econometrie terug te verhuizen naar de Randstad, het bruisende Amsterdam. Daar is ze met haar snelheid het geheime wapen van haar waterpolo team. Lees verder »

Bezoek de VNSG Themadag EAM op 6 april

20/03/2017

Op donderdag 6 april organiseert de VNSG focusgroep Enterprise Asset Management (EAM) de themadag en natuurlijk is het EAM team van Magnus aanwezig. Lees verder »

Interview met Mendix consultant Peter Zonneveld

01/03/2017

Vroeger wilde hij astronaut worden, maar al die natuurkunde paste uiteindelijk toch niet bij zijn hang naar afwisseling. Al treinend in de Trans Mongolië Express kwam hij op het spoor van consultant, maar dan wel met een technische component. Lees verder »

2 Maart: Magnus bij Helix career event in Utrecht

09/02/2017

Nieuwsgierig naar het werk als consultant? En studeer je aan de Innovation Management faculteit in Utrecht? Kom dan naar de opening van de Helix Carrièremaand 2017 op donderdagavond 2 maart. Lees verder »

SAP Recognized Expertise Partnership EAM en PLM geprolongeerd

19/12/2016

SAP houdt zijn partners graag scherp, daarom worden de SAP Recognized Expertise Partnerships jaarlijks opnieuw geijkt. Alleen bij voldoende gecertificeerde consultants en positieve klantreferenties wordt de benoeming opnieuw toegewezen. We zijn dan ook trots te kunnen melden dat we onze benoeming mogen prolongeren. Lees verder »

CED Repair: Een agile business model op een toekomstbestendig platform

12/12/2016

Schadespecialist CED zit volop in de digitale transformatie. Een recente ontwikkeling waarop wordt ingespeeld is dat herstel in natura kan concurreren met het uitbetalen van schades. Nieuwe multi-device technologie en slimme digitale claimsprocessen worden gecombineerd. Een innovatief insurance businessmodel dat CED – onder de naam CED Repair- samen met Magnus in drie maanden vorm heeft gegeven. André van Vuuren, operationeel manager, vertelt hoe CED Repair van ambitieus idee is gekomen tot een succesvolle nieuwe dienstverlening. Lees verder »

De leercurve van Big Data: Vier vragen aan Big Data infrastructuur manager Vincent Verheul

01/12/2016

Vincent Verheul heeft meer dan twintig jaar (internationale) ervaring als adviseur op het gebied van informatie technologie en procesoptimalisatie, met name in de supply chain. Momenteel werkt hij als infrastructuur manager aan een Big Data project.
Lees verder »

Greetje Gompelman-Kooima benoemd tot secretaris VNSG focusgroep Financieel

30/11/2016

Na zo’n vijf jaar als bestuurslid mee te hebben gedraaid bij de VNSG focusgroep financieel is Greetje begin deze maand benoemd tot secretaris. Greetje heeft het stokje overgenomen van Erik van den Berg. Lees verder »

Big Data & Amazon Web Services: Vier vragen voor onze Big Data man Ben Hattem

28/11/2016

Na jarenlang projecten met ERP systemen te hebben uitgevoerd, werkt Ben nu aan een Big Data Amazon Web Services (AWS) project. Eigenlijk was Ben al langer geïnteresseerd in de mogelijkheden van AWS, maar na dit project is hij echt fan. We stellen Ben vier vragen over zijn ervaringen.
Lees verder »

Magnus Green Day

16/11/2016

magnus-greenday-petop-petafNaast alle mooie projecten die wij voor onze klanten realiseren, is er ook tijd om samen leuke dingen te ondernemen!

Zo is er woensdag 9 november afgetrapt met de eerste editie van de ‘Magnus Green Day’. Dit evenement met alle collega’s van Magnus Green stond volledig in het teken van teambuilding activiteiten en het leren kennen van elkaar. Lees verder »

SAP BW/4HANA is gereleased! Wat is er veranderd?

10/10/2016

Steven Groot | In september is SAP BW/4HANA general available gekomen voor klanten van SAP. Hoog tijd voor mij als BI Consultant eens te kijken naar deze nieuwe release. In deze blog geef ik mijn eerste inzichten aan de hand van het maken van een eenvoudig datamodel. Lees verder »