Magnus Green Day

magnus-greenday-petop-petafNaast alle mooie projecten die wij voor onze klanten realiseren, is er ook tijd om samen leuke dingen te ondernemen!

Zo is er woensdag 9 november afgetrapt met de eerste editie van de ‘Magnus Green Day’. Dit evenement met alle collega’s van Magnus Green stond volledig in het teken van teambuilding activiteiten en het leren kennen van elkaar.

Wie is waar nu eigenlijk mee bezig?

De dag werd afgetrapt bij het hoofdkantoor van SAP Nederland, waar we na een kopje koffie begonnen met de ‘Magnus Green Day’ show. Een show gevuld met een ‘petje-op, petje-af’ quiz, om te zien hoeveel collega’s nu daadwerkelijk afweten van het verborgen toilet op ons hoofdkantoor, de neon letters op het eerste kantoorgebouw en vele andere leuke weetjes over de geschiedenis van Magnus.

Daarnaast hielden mede-collega’s korte presentaties waarin zij vertelden over de projecten waar zij mee bezig zijn. Van de nieuwe ‘Ship-from-Store’ oplossing, tot de nieuwste OIL (Omnichannel Integration Layer) platformen en mobile app applicaties. Informatief en een mooie blik op wat de toekomst ons gaat brengen.

Waar we ooit begonnen met vier collega’s, zijn we nu uitgegroeid tot een team van 33 man/vrouw sterk. Dat maakte het levend-kwartet spel wat pittiger dan in eerste instantie gedacht, maar uiteindelijk heeft toch iedereen gewonnen.

Het grote mysterie…

magnus-greenday-robotwars-builders2Al maanden werd er druk gespeculeerd over de middagactiviteit. Gaan we nu karten? Ontsnappen uit een escape room? Of gaan we dan toch een slipcursus doen in dit slechte weer? Na de lunch was het moment dan eindelijk daar. De grote onthulling!

Of toch niet? Met enkel de bekendmaking van het adres gingen we op pad richting Eindhoven. Daar kwamen we aan op een groot industrieterrein, waar we werden geleid naar gebouw 10. Bij binnenkomst werd het dan eindelijk duidelijk…

Race of the Robots

magnus-greenday-robotwars-builderGeïnspireerd op het programma Robot Wars, ging iedereen in teamverband de strijd met elkaar aan om de winnende robot-car te bouwen. De strijd barstte los. Een deel van elk team ging creatief aan de slag met bouwen, terwijl anderen zich stortten op het spelen van spelletjes om munten te verdienen, die vervolgens konden worden uitgegeven aan robot onderdelen.

Naast spelletjes spelen konden er ook munten worden verdiend door de beste score te halen in de daaropvolgende rondes. De robot quiz, de beauty contest en tot slot: de race in de arena!

magnus-greenday-robotwars-buildersIn een spannend toernooi in de arena moesten de robots diverse opdrachten uitvoeren. Een rondje om de rotonde, ringsteken, bowlingbal in beweging duwen tot er een zoemer afgaat, inparkeren en tot slot zo vlug mogelijk de timer stoppen door de grote knop in te drukken.

Na het huldigen van de winnaars brak het moment aan om gezellig na te praten onder het mom van een drankje en werd de dag afgesloten met een BBQ.

En nu? Nu is het speculeren wat we volgend jaar gaan doen…

Verslag door Lilian Weeda, technology consultant bij Magnus Green