EBF Consultancy Tour: een kijkje in onze keuken

Magnus Red was de laatste stop van de EBF Consultancy Tour en zo stonden er op een druilerige vrijdagmiddag 30 studenten bedrijfskunde voor de deur. “Onwijs leuk om studenten te laten zien hoe het nou echt is om bij Magnus te beginnen en om ons motto Start Making A Difference uit te dragen,” aldus Samara Minnema. Student Isabelle Smeekes: “Ik vond Magnus Red een creatief bedrijf met een gezellige sfeer” Een mooi resultaat aan het einde van een middag die zo grauw en grijs begon.

Nadat de studenten de dagen ervoor drie andere consultancybureaus hadden bezocht in Amsterdam, kwamen zij besneeuwd aan op het kantoor in Naarden. Een stuk minder glamourous dan de Zuidas. Om de ontvangsthal op te fleuren, was de nieuwe Magnus Mini binnengereden.

Energieke start

Omdat de Groningse studenten hun donderdagavond in Amsterdam hadden doorgebracht, konden ze wel een oppepper gebruiken. Met verse drankjes van de smoothiebar in de hand, mochten zij eerst een potje tafeltennissen en tafelvoetballen. En dat werd zichtbaar gewaardeerd door de studenten. Een energieke start!

De studenten waren natuurlijk niet door weer en wind naar Naarden gereisd voor wat kantoorsporten. Natuurlijk vertelde partner Axel Groothuis over Magnus Red en de projecten. Ex-Groninger Samara vertelde over haar start bij Magnus Red en hoe zij snel doorgroeide tot senior consultant. Compleet met een kijkje in haar agenda. Want dat is de vaakst gestelde vraag onder starters: wat doe je nou eigenlijk de hele dag als consultant?

Direct meehelpen

Toen mochten de studenten laten zien wat zij in huis hadden. Zij hielpen in teams mee een commercieel gesprek over Digital Transformation voor te bereiden. Zij presenteerden aan ons hun advies voor het desbetreffende bedrijf. Zonder gebruik van laptop, dus dat leverde creatieve plaatjes op. Axel Groothuis: “Knap hoe alle studenten de ambities en filosofie van het bedrijf goed doorvoerden in hun adviezen.”

Toen was het tijd voor het vrijdagmiddagfeestje! De smoothiebar was getransformeerd tot cocktailbar en DJ Amazing Wouter V. (ofwel: Green collega Wouter Visser) zorgde voor de muziek. Uiteraard een mooi moment om elkaar beter te leren kennen. “De diversiteit van Magnus Red spreekt me erg aan,” aldus Marieke Zwaan. Student Gerjan Wubs bevestigt dit: “Bij Magnus Red kregen we een inspirerend kijkje in de keuken. Dergelijke in-housedagen dragen enorm bij aan onze beeldvorming in helpen me te kiezen bij welk bedrijf ik mij thuis voel.” En ook wij vonden het ontzettend leuk om deze topstudenten een indruk te geven van ons bedrijf.

Meer over Magnus als werkgever? Kijk dan op werkenbijmagnus.nl