Sawan Bruins mentor energy startups

Sawan Bruins is door startup programma Rockstart geselecteerd om Smart Energy startups te begeleiden. “Rockstart is dé plek bedrijven van de toekomst te ontmoeten, ik vind het een eer om hierbij betrokken te zijn,” vertelt Sawan. Als mentor zal hij zijn ervaring uit de nationale en internationale energiesector inzetten om startende ondernemers te ondersteunen.

Kweekvijver

Rockstart is een broedplaats voor startups, waaruit eerder al succesvolle bedrijven zoals het peer-to-peer leenplatform Peerby en het 3D-printer netwerk 3D Hubs zijn ontstaan. We love start-ups, is hun motto. In de Accelerator programma’s worden startende ondernemers in hun eerste 150 dagen op weg geholpen door Rockstart, die in ruil daarvoor een belang in de startups ontvangt. Rockstart biedt startups werkruimte aan Amsterdamse grachten, geeft toegang tot een netwerk van investeerders en brengt hen in contact met mentoren. Een echte kweekvijver dus.

Smart energy startups

Sawan Bruins is gestart als mentor voor energy startups in het Smart Energy Accelerator programma. “Deze jonge ondernemers gaan bepalen hoe de energiesector er over 5 tot 10 jaar uit ziet. Ontzettend leuk en inspirerend om hier vanaf het begin bij te zijn,” aldus Sawan. Als ervaren consultant leidde hij projecten bij nationale en internationale organisaties in de energiesector. “Het lijkt mij bijvoorbeeld erg leuk om startende ondernemers voor te bereiden op hun contacten met de grote energiebedrijven. Want ook de grote jongens investeren graag in smart energy technologie en ondernemingen.”

Op weg naar Demo Day

Een nieuwe lichting energy startups start op 19 februari tijdens de Launch Party. Daarna zullen start-ups en mentors speed-daten om elkaar te leren kennen. Wanneer er aan beide kanten een persoonlijke en professionele klik is, gaan ze van start en werken ze toe naar de Demo Day van 6 juli. Dan zijn de 150 dagen voorbij en houden de energy startups hun ‘final pitch’ voor geïnteresseerde investeerders.

Neem contact op met Sawan Bruins voor meer informatie.