Verassende Inspiration Day: Agile Cooking

Agile & Scrum was het thema van de Inspiration Day van dit jaar, de dag waarop we bij Magnus Red nadenken over het consultancy-vak. Agile en Scrum zijn een filosofie en manier van werken die we steeds vaker toepassen bij onze online ontwikkelprojecten. Iets waar ook veel van onze opdrachtgevers enthousiast over zijn. Maar zou het bij al onze projecten passen? En hoe dan? 

Wesley Geurts presenteerde de principes van Agile en hoe hij deze heeft toegepast het Digital Transformation traject dat hij eerder dit jaar uitvoerde. Agile is veel meer dan een software-ontwikkelmethode: het is filosofie die IT en business direct met elkaar laat samenwerken en gezamenlijke verantwoordelijkheid laat dragen. Dat vraagt van de meeste mensen in (vaak grotere) organisaties een totaal andere manier van denken en handelen.

Agile-day-by-MagnusRed-2015

Adel Kadric deelde zijn ervaringen met Scrum als project manager van de ontwikkeling van een online platform. Scrum is manier om aan Agile ontwikkelprojecten te werken: het is bekend van de sprints, daily standups en natuurlijk de bruine scrumborden. Hoe werkt dat nou echt? En hoe krijg je mensen zover om zich aan de regels van Scrum te houden?

Potje Agile Cooking

Als proef op de som kregen de consultants de opdracht om Agile te gaan koken. Een aantal consultants werd vooraf door de organisatie al benaderd om de rol van Product Owner te vervullen: zij bedachten de gerechten en hadden boodschappen gedaan. De Scrum Masters en ontwikkelaars werkten vervolgens in een sprint van vier ‘dagen’ aan de gerechten. Een leuke manier om de kennis uit de ochtend direct toe te passen!

Natuurlijk eindigden we met de vraag of we al onze projecten Agile en Scrum zouden moeten uitvoeren. En dat blijkt toch echt maatwerk: niet elke opdracht leent zich hiervoor. En zo blijken we bij Magnus Red altijd weer na te denken over wat het beste is voor de siuatie waarin onze opdrachtgevers zich bevinden.