Nieuws

VolkerWessels presentatie tijdens Connect to Innovate

18/09/2019

Een van de centrale thema’s tijdens Connect to Innovate is Continuous Accounting. In een wereld waarin transacties met de snelheid van het licht verwerkt worden en de meest actuele stand van zaken in real-time beschikbaar is, ontstaan nieuwe mogelijkheden op het gebied van accounting en control.  Lees meer »

Hoe maak je met low code het verschil in je SAP landschap?

24/07/2019

Daar weten wij als Mendix en SAP expert het fijne van! Op dinsdag 1 oktober vertellen we je er graag alles over tijdens Connect to Innovate in Nieuwegein. Met ook dit jaar weer veel innovatie, maar wel de vertrouwde gezichten van Peter-Jan, Vincent, Jos, Jan, Frank, Chris, Wouter, Kimm, en Lex. En natuurlijk alle laatste insights op het gebied van Mendix on top of SAP, Analytics en de digital core. Zien we je daar?

Lees meer »

Hunkemöller Duitsland live met OIL

23/07/2019

Jawohl, een strik om Hunkemöller Duitsland! Ook in het grootste land van Hunkemöller draaien we sinds afgelopen week op de Omnichannel Integration Layer (OIL). Wat gaaf om aan zo’n project samen te werken met een groot team van Hunkemöller en Magnus Black. Op naar de volgende!  Lees meer »

Bovemij: Met vernieuwd inzicht op weg naar een data driven organisatie

15/07/2019

Het is een mooie zonnige dag als we met onze Mini afreizen naar Nijmegen voor een interview met Edwin Heijne en Boris Suvee van Bovemij Financieringsmaatschappij. Na een paar extra rondjes over de rotonde parkeren we de Mini prominent voor het pand en dragen we de sleutels over aan Edwin. Lees meer »

Zijn consumenten al klaar voor conversational commerce?

19/06/2019

De Google Home Mini’s en Alexa’s veroveren snel terrein in Nederlandse huishoudens. Wat betekenen deze innovaties voor digital commerce? Hoe volwassen is conversational commerce in Nederland en wat kunnen bedrijven doen om meer mature te worden? Lees het in dit artikel dat Axel Groothuis en Wim La Haye (Bluebird Day) samen schreven voor Frankwatching. Lees meer »

IoT is booming, maar hoe bescherm je je tegen de risico’s?

11/06/2019

Blog Robin Gabriner | Persoonlijk kan ik niet wachten op het moment dat alles ‘smart’ is. Dat mijn auto aan de dealer vertelt een nieuwe accu te bestellen, en dat mijn lamp in de keuken laat weten aan vervanging toe te zijn. Lees meer »

Magnus benoemd tot Microsoft Gold Partner

11/06/2019

Mooi nieuws! Onze jarenlange Microsoft expertise en het gebruik van Azure hebben ervoor gezorgd dat we de Microsoft Gold Partner status hebben behaald. In 2018 zijn we al gecertificeerd op het gebied van Application Development, nu is daar ook het onderdeel Cloud Platform bij gekomen. Lees meer »

Blokker: Alles in huis voor serieuze omnichannel strategie

05/06/2019

Onlangs heeft Blokker OIL, het omnichannel order management platform van Magnus Black in gebruik genomen. Hiermee heeft Blokker een grote stap gezet in het uitrollen van een omnichannel architectuur die past bij de ambities van Blokker. Lees meer »

Een carrière in de consultancy? Interview met Hans Hoogsteen en Shafiek Ramdin

22/05/2019

Hans Hoogsteen en Shafiek Ramdin gaven onlangs een interview aan de Carrière Spiegel, het magazine van het Delftsch Studenten Corps over een carrière als Young Professional bij Magnus. Leuk om te lezen als je je aan het oriënteren bent op de arbeidsmarkt. Heb jij je studie aan de universiteit (bijna) afgerond en ben je analytisch en communicatief vaardig? Dan is het Magnus Young Professional Programma misschien ook wel iets voor jou. Lees meer »

Industrial analytics embedden in een organisatie

24/04/2019

Bevindingen van het industrial data science congres 2019

Blog Thomas Jones – De verhalen die in de wandelgangen voorbij gaan over industrial analytics hebben vaak iets mythisch, alsof het over een droomwereld gaat. Maintenance engineers fantaseren over een wereld waarin ze geen preventief onderhoud meer hoeven te plannen, omdat de magie van het algoritme zijn gang wel gaat. Lees meer »

SAC VS HANA: Een simpele Time Series forecast

19/04/2019

Stel, je werkt bij Bacardi en wilt graag weten hoeveel Bacardi Rum Superior je volgende maand gaat verkopen in Florida. Wat nu? Dan schakel je natuurlijk Magnus in! In dit blog vertelt Yvonne Haartsen het verschil tussen Time Series forecasten met SAP Analytics Cloud (SAC) en SAP HANA. Lees meer »

Gasunie: Optimalisatie in onderhoud door sluiten van PDCA cyclus

18/04/2019

Op de VNSG EAM & Utilities Themamiddag over Advanced Maintenance vorige week hebben we samen met Gasunie een presentatie gegeven. Bert van der Weide, Reliability Engineer van Gasunie en Thomas Jones, Senior SAP EAM Consultant van Magnus vertelden alles over optimalisatie in het onderhoud door het volledig sluiten van de PDCA-cyclus. Heb je deze presentatie gemist? Dan volgt hier een kleine samenvatting. Lees meer »

VNSG Analytics Dag “Data Driven met SAP” op 14 mei

10/04/2019

Wil je in één dag helemaal bijgepraat worden over de laatste ontwikkelingen op SAP Analytics gebied? Kom dan op dinsdag 14 mei naar het Spoorwegmuseum in Utrecht. De VNSG focusgroepen BI en EPM organiseren dan namelijk de VNSG Analytics dag “Data Driven met SAP” en Magnus is er natuurlijk bij. Lees meer »

Als analytics consultant aan de slag bij Tommy Hilfiger en Magnus

25/03/2019

PVH Europe en Magnus werken al sinds 2011 samen op het gebied van Analytics en BI. Het afgelopen jaar is daar een samenwerking bij gekomen op het gebied van recruitment, het Young Professional Analytics programma. Lees meer »

Meer leren over Advanced Maintenance? Kom 11 april naar de VNSG Themamiddag

19/03/2019

Op donderdag 11 april vindt bij SAP in Den Bosch de jaarlijkse themamiddag van de VNSG focusgroepen Utilities en EAM plaats. Als SAP recognized expertise partner Enterprise Asset Management (EAM) is Magnus natuurlijk aanwezig om kennis te delen. Lees meer »

Magnus Advanced Analytics Deep Dive sessions

12/03/2019

Tijdens de koude wintermaanden heeft een groep collega’s zich in de avonduren verzameld op kantoor voor het uitwerken van een aantal gave advanced analytics use cases. Afgelopen week zijn de resultaten aan de groep gepresenteerd. En natuurlijk geven we jullie graag een kleine sneak peak van de mooie ideeën die op deze winterse avonden ontstaan. Lees meer »

Heb jij de ‘digital touch’? Kom langs op Mendix World!

27/02/2019

Het grootste low-code event ter wereld komt naar Ahoy en natuurlijk is Magnus erbij. Op 16 en 17 april staat Ahoy Rotterdam helemaal in het teken van digitale transformatie tijdens Mendix World 2019. Meer dan 3000 deelnemers uit business en IT kunnen zich twee dagen lang onderdompelen in low-code applicatie ontwikkeling. Lees meer »

Conversaties tussen klanten en bedrijven via chat en voice, met behulp van chatbots

27/02/2019

Voor het zesde jaar op rij is Magnus betrokken bij onderzoeks- en actieprogramma ShoppingTomorrow. Dit jaar nam Axel Groothuis opnieuw plaats in de expertgroep Conversational Commerce. Samen met een aantal andere experts schreef hij een bluepaper over chatbots. Deze bluepaper is na te lezen in het boek en hier te downloaden.

Lees meer »

Vincent Beumer benoemd tot partner bij Magnus

26/02/2019

Begin 2019 is Vincent Beumer toegetreden tot het management van Magnus als nieuwste partner. Vincent startte twaalf jaar geleden als Business Intelligence consultant bij Magnus en had al snel rollen als architect, project- of programmamanager. Sinds 2012 is Vincent verantwoordelijk voor het Analytics-team en dat blijft hij ook. Lees meer »

Cyber security briefing op 2 april: “Hoe beveilig ik de digitale infrastructuur van mijn bedrijf?”

25/02/2019

Hoe beveilig je je kritische digitale bezittingen/ kroonjuwelen? Hoe bestrijd je een Zero-Day Exploit of een DDOS aanval? Wat doen Fortune 500 bedrijven om een veilige organisatie te creëren die klaar is om de hedendaagse cyber uitdagingen te weerstaan? Dat vertellen we je allemaal tijdens de cyber security briefing op dinsdag 2 april. Lees meer »

Vierde “Get to know S/4 HANA training” op 18 april

20/02/2019

Voor de vierde keer op rij organiseren we op 18 april een interactieve Get to know S/4 HANA training. De training werd hoog gewaardeerd door eerdere deelnemers. Heb jij de training nog niet gevolgd? En ben je benieuwd wat de impact van S/4 HANA is voor jouw organisatie? Geef je dan snel op voor deze leerzame middag. Lees meer »

Analytics team van PVH on the move

19/02/2019

Half januari verhuisde PVH Europe naar een geweldige nieuwe campus in de Amsterdamse Houthavens. En natuurlijk wilden we graag zien waar het Analytics en Business Intelligence (ABI) team van Simcha Knol en Gert Meiling terecht zou komen. Daarom stonden we al snel met onze Magnus Mini op de stoep voor een rondleiding en een interview. Lees meer »

Magnus organiseert Mendix Meetup: How High Can Low-Code Go?

28/01/2019

Dinsdag 12 februari organiseren we als Magnus Green onze eerste Mendix Meetup. Een avond speciaal voor developers die meer willen weten over de “onbegrensde” mogelijkheden van het Mendix platform.

Lees meer »

Lezing Conversational Commerce door Axel Groothuis tijdens Webwinkel Vakdagen

22/01/2019

Ben je werkzaam in de e-commerce en wil je meer rendement uit jouw online activiteiten halen? Breng dan woensdag 23 of donderdag 24 januari een bezoek aan de Webwinkel Vakdagen in de Jaarbeurs in Utrecht. Ervaringsdeskundigen en topbestuurders delen hun kennis en ervaring in een uitgebreid programma met meer dan 200 inspirerende sessies. En natuurlijk is Magnus erbij. Lees meer »

Op weg naar een digital core? Een goede voorbereiding is het halve werk

18/12/2018

Je kunt er als een berg tegenop zien: de reis naar een digital core. Maar met de juiste voorbereiding en uitrusting is iedere reis veilig af te leggen. Er zijn drie aandachtspunten waar elk bedrijf bij stil moet staan, voorafgaand aan de transitie naar een digital core. In dit filmpje en blog neemt Greetje Gompelman-Kooima, Managing consultant bij Magnus Blue, je mee langs die punten. Lees meer »

SAP Gold partner met een neusje voor nieuwe dingen

11/12/2018

Dit najaar heeft Magnus Blue de status SAP Gold partner behaald. En dat binnen vier maanden na de benoeming door SAP tot Value Added Reseller. Daar zijn we natuurlijk enorm trots op, vooral omdat het echt een team-effort is. Maar waar staat Magnus Blue nu exact voor? Probeer dat maar eens in een minuut te vatten…

Lees meer »

Nieuwe ‘Get to know S/4 HANA training’ gepland op 5 februari 2019

04/12/2018

Na het grote succes van de S/4 HANA training op 15 november staat de nieuwe training gepland op dinsdag 5 februari. Weet jij al wat je kunt verwachten van S/4 HANA? En wat de impact is voor jouw organisatie? In een middag ben je helemaal op de hoogte. Lees meer »

Hoge opkomst voor The Future of Finance

14/11/2018

Op dinsdag 13 november vond in Den Bosch de VNSG finance middag: The Future of Finance plaats. Zo’n 100 geïnteresseerden kwamen bij SAP Nederland samen om te horen hoe de toekomst van de financiële afdeling eruit gaat zien wanneer je met SAP werkt. Lees meer »

Van drie ideeën naar drie werkende apps: Daan’s eerste weken bij Magnus

06/11/2018

Daan van der Ham (23 jaar) heeft net zijn studie Natuurkunde aan de TU in Delft afgerond. Sinds anderhalve maand werkt hij bij Magnus als Young Professional bij Mendix projects. Lees meer »

Mendix met Power BI, selfservice en samenwerking centraal in een dynamische applicatie

30/10/2018

Blog Govert Harlaar | Elke applicatie levert data op en data geeft inzicht. Of het nou een bedrijfsapplicatie of een consumentenapplicatie is, de data die je er uit haalt kun je gebruiken. Enerzijds om bedrijfsprocessen te faciliteren, te controleren of te verbeteren. Anderzijds om kennis te vergaren en bijvoorbeeld je klanten of consumenten te analyseren. Lees meer »

Tips & Tricks: Digital connected assets

23/10/2018

Organisaties krijgen steeds meer te maken met het verwerken van asset data, mede gevoed door een toename van gegevensuitwisseling van asset data. Dit brengt nieuwe kansen met zich mee, ook in onderhoudswereld; hoe kan deze datastroom het beste ingezet worden voor het tijdig en het juist uitvoeren van onderhoud, optimaliseren van onderhoudsstrategieën en bij het verbeteren van de prestaties van de assets tegen de laagst mogelijke kosten. Lees meer »

Advanced analytics in een productie omgeving

18/10/2018

Bij de termen big data, data science en machine learning denk je al snel aan gepersonaliseerde advertenties, aanbevelingen voor producten die je moet gaan kopen en meer van dat soort zaken. Dit is ook niet gek, omdat het vakgebied data science het meest volwassen is, en daarom ook het meest toegepast wordt, in de business to consumer sector.  Lees meer »

Magnus Blue en SAP samen voor goud

15/10/2018

De duidelijke focus van Magnus Blue op SAP werpt zijn vruchten af, binnen vier maanden na de benoeming tot Value Added Reseller heeft Magnus nu ook de status Gold partner behaald. Lees meer »

Get to know S/4 HANA training – donderdag 15 november

08/10/2018

What can you expect from S/4 HANA? S/4 HANA is hot, en nu op een stevig niveau met de huidige versies, 1809 voor on-premise en 1808 voor de cloud. Maar wat kun je verwachten? En wat is de impact voor jouw organisatie? Dat hoor je allemaal op donderdag 15 november van 13:00 tot 16:30 uur bij Magnus in Naarden.  Lees meer »

De beste route naar S/4HANA?

03/10/2018

De Your Road to S/4HANA app is live! Magnus Blue heeft een nieuwe app gelanceerd waarmee je snel kunt zien of jouw organisatie al klaar is voor de overstap naar S/4 HANA. Lees meer »

Verlenging Asset management Expertise Partnership door SAP

01/10/2018

Goed nieuws van het Magnus Blue EAM front! SAP heeft het Recognized Expertise Partnership op het gebied van Asset management wederom verlengd. En dat is een hele fijne bevestiging voor het team van Johan Amsing dat zich dagelijks bij verschillende opdrachtgevers inzet om het allerbeste op onderhoudsvlak uit de SAP systemen te halen. Lees meer »

Samenvatting van interviews uit The Data Rush

20/09/2018

Wij interviewden 17 marketing leiders uit de Europese consumer products & retail sector voor een Europees onderzoek naar Digital Marketing & Data. Als we de resultaten moeten samenvatten, dan is het wel het belang van data voor het voortbestaan van hun bedrijven. We zijn echt een nieuw tijdperk ingegaan: The Data Rush. Hierbij een samenvatting van de interviews. Lees meer »

Verslag van het Magnus Young Professional Bootcamp

19/09/2018

Madelon Driessen en Maurice Chin Ten Fung doen verslag van het Magnus Young Professional Bootcamp: een driedaags trainingskamp voor alle nieuwe consultants van dit jaar. Lees meer »

Op zoek naar de juiste SAP en Mendix licenties?

18/09/2018

Wist je al dat we tegenwoordig niet alleen kunnen ondersteunen bij implementatie- en maintenance vraagstukken, maar ook bij het aanschaffen en samenstellen van de juiste SAP of Mendix licenties? En dat kan zomaar heel veel voordeel opleveren… Lees meer »

The Data Rush: Europees onderzoek naar digital marketing & data

11/09/2018

De zomervakantie is voorbij; het werkende leven is nu echt weer begonnen. Wij geven je graag wat vers leesvoer om de tweede helft van 2018 geïnspireerd in te gaan. Onze consultants werkten aan een Europees onderzoek naar digital marketing & data. Hiervoor interviewden we, samen met ons internationale netwerk nextcontinent, 17 marketing managers van toonaangevende consumentenmerken. Wij vroegen hen het hemd van het lijf over Lees meer »

De volgende stap in Agile? Van Scrum naar DevOps

10/09/2018

DevOps is een Agile methode, waarmee je continous development realiseert. Vaak gezien als de volgende stap na Scrum. Maar wat is nou precies het verschil? En hoe stap je over van Scrum naar DevOps? Magnus Red’s Gijs Schuringa tekende het voor je uit.  Lees meer »

7 vragen aan Magnus’ voetbalteam

06/09/2018

Wist je dat Magnus een eigen zeven-tegen-zeven voetbalteam heeft? Na een enthousiaste start van het eerste seizoen, is afgelopen dinsdag seizoen twee begonnen. Tijd om VV Magnus in de spotlights te zetten. Zeven vragen aan sterspelers Shafiek Ramdin en Mark Klein Entink Lees meer »

Wat is Design Thinking? Arjen Krom deelt de ins & outs

31/08/2018

Design thinking is een hot topic, maar wat houdt ‘t precies in? En waarom past het zo goed bij de manier van werken van Magnus? Magnus Red’s Arjen Krom geeft je inzicht en de zin en onzin van deze manier van ontwikkelen en innoveren. Lees meer »

26 Oktober: Magnus Besturendag

29/08/2018

Ben jij kersvers bestuurslid van een studievereniging? En wil jij alles halen uit jouw bestuursjaar? Kom dan naar Magnus’ Besturendag! Een unieke kans om te netwerken met andere bestuursleden en de consultants van Magnus Red te ontmoeten. Volg onze consultancy-workshops en spar met andere besturen over jullie uitdagingen. Inspirerend? Jazeker! Lees meer »

Webinar 7 september: S/4HANA Group Reporting

28/08/2018

Op vrijdag 7 september organiseert de VNSG focusgroep Enterprise Performance Management een webinar over (Financial) Group Reporting. Bart Peijnenburg van SAP zal de roadmap hieromtrent presenteren.

Lees meer »

Wat is voor jouw organisatie de beste route naar S/4 HANA?

27/08/2018

Dat, en veel meer, vertellen we je graag op dinsdag 2 oktober tijdens Connect to Innovate in Nieuwegein. Natuurlijk zijn we ook dit jaar weer vertegenwoordigd door de vertrouwde gezichten van Jan, Jos, Peter-Jan, Vincent, Chris, Wouter en Greetje. En zoals altijd helpen we je graag de juiste keuzes te maken. Lees meer »

Nieuwste SAP EAM producten getest bij SAP in Walldorf

16/07/2018

Eind juni zijn Johan Amsing en Jan-Adriaan van Enk naar SAP in Walldorf geweest voor de “SAP Partners testing”. Als early adopters van SAP EAM oplossingen werden ze uitgenodigd om de nieuwste producten in het EAM domein te verkennen en toetsen. Lees meer »

Eerste young professionals bij Tommy van start

12/07/2018

De eerste selectieronde voor het exclusieve Young Professional Programma van Magnus en Tommy Hilfiger is inmiddels afgerond. En met succes; uit alle sollicitanten zijn uiteindelijk twee hele slimme Masters geselecteerd. De komende tijd gaan Yvonne en Luc aan de slag met het uitgebreide trainingsprogramma en uitdagende Analytics projecten bij Tommy en Magnus. Lees meer »

Klantarena: Magnus Red zet klanten centraal, letterlijk

10/07/2018

“De klant staat bij ons centraal!” Elke zichzelf respecterende organisatie zegt dit als uitgangspunt te hebben in haar dienstverlening. Maar wat verwacht jouw klant eigenlijk echt en voldoe je aan deze verwachtingen? Dat kunnen klanten het beste zelf vertellen, in een klantarena. Magnus Red begeleidt klantarena’s, waarin jouw klant letterlijk centraal Lees meer »

IFRS16 Expert sessie, dinsdag 11 september

05/07/2018

Val je onder het IFRS16 rapportage regime? Dan moet je vanaf het boekjaar dat in 2019 start al je huur- en leaseverplichtingen rapporteren op je balans. Dat is geen sinecure, omdat deze lease contracten meestal verspreid beschikbaar zijn in organisaties en het veelal om enkele honderden tot duizenden contracten gaat. Heb jij nog niets geregeld voor IFRS16? Lees meer »

Magnus College Machine Learning

02/07/2018

De afgelopen twee maanden heeft een groep Magnianen hard gestudeerd om alles te leren over data science. Naast vele uren zelfstudie werden er om de week tijdens Magnus College op kantoor verschillende onderwerpen op het gebied van Machine Learning behandeld. Daarin deelden de ervaren data scientists hun kennis met collega’s.  Lees meer »

De slimme oplossing voor IFRS16 rapportages

29/06/2018

Val je onder het IFRS16 rapportage regime? Dan moet je vanaf het boekjaar dat in 2019 start al je huur- en leaseverplichtingen rapporteren op je balans. Dat is geen sinecure, omdat deze lease contracten meestal verspreid beschikbaar zijn in organisaties en het veelal om enkele honderden tot duizenden contracten gaat. Lees meer »

Magnus consultants up-to-date over S/4 HANA Cloud

28/06/2018

Afgelopen dinsdag heeft een SAP Cloud expert 25 consultants bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen van S/4 HANA in de Cloud. Tijdens een enthousiaste presentatie kwam aan bod hoe je omgaat met upgrades, wat de laatste mogelijkheden voor customizing zijn en wat wel en niet kan in versie 1806. Lees meer »

Deelnemers training voorbereid op overgang naar S/4 HANA

26/06/2018

Na de ‘Get to know S/4 HANA’ training van afgelopen week zijn de 11 deelnemers nu helemaal op de hoogte van alle ins en outs van S/4 HANA. Lees meer »

Welke route legt het FD af op het gebied van data science en analytics

21/06/2018

Luc Meys (31) is Manager Business Intelligence & Marketing Intelligence bij het Financieele Dagblad. Hij praat ons bij over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van data science en advanced analytics bij het FD. Welke weg heeft het FD al afgelegd? Lees meer »

Magnus voorzitter Conversational Commerce @ShoppingTomorrow

21/06/2018

Magnus is weer actief betrokken bij Shopping Tomorrow, het jaarlijkse, grootschalige onderzoek dat de toekomst van (online) retail in kaart brengt. Honderden experts uit het veld komen samen in meer dan twintig verschillende expertgroepen om samen aanbevelingen te doen. Magnus vervult elk jaar een actieve rol als voorzitter van zo’n groep. Dit jaar is Magnus’ Axel Groothuis voor de tweede keer voorzitter van de werkgroep Conversational Commerce. Een veel belovende ontwikkeling binnen (online) winkelen.
Lees meer »

Webinar: Manage your assets, compliance and safety with an integrated solution approach

19/06/2018

Are you looking for top expertise to bring your work environment to a higher and safer level?

SAP Enterprise Asset Management (EAM) helps organizations by efficiently managing the entire lifecycle of physical assets resulting in reduced operating costs, asset utilization and improved EHS performance. Magnus (for EAM) and YASH (for EHS) are known and experienced partners to support you in achieving your goals on EAM/EHS. Lees meer »

Magnus Green en Omnext slaan handen ineen

19/06/2018

De Omnext Fit Test stelt Magnus in staat om continu de kwaliteit van Mendix applicaties inzichtelijk te maken en te optimaliseren.

Na al langere tijd succesvol samen te werken bij Mendix-projecten zijn Magnus en Omnext nu een officiële strategische alliantie aangegaan. Met dit partnership spreken Magnus en Omnext de ambitie uit om gezamenlijk de kwaliteit van de gerealiseerde Mendix-applicaties continu te optimaliseren door deze transparant en meetbaar te maken. Lees meer »

Kersverse SAP Value Added Reseller Magnus Blue helpt Trespa bij aanschaf SAP licenties

13/06/2018

Om bedrijven optimaal te kunnen ondersteunen op hun route naar S/4 HANA heeft Magnus Blue voor 2018 een nóg duidelijkere focus op SAP gekozen. Binnen die focus past het erg goed om bedrijven ook te kunnen helpen met ‘inside information’ over licentie aanschaf en beheer. Daarom is Magnus Blue vanaf heden Value Added Reseller (VAR) van SAP. Lees meer »

Get to know S/4 HANA training – maandag 18 juni

11/06/2018

GET TO KNOW S/4 HANA TRAINING
What can you expect from S/4 HANA?

S/4 HANA is hot, en nu op een stevig niveau met de huidige versies, 1709 voor on-premise en 1802 voor de cloud. Maar wat kun je verwachten? En wat is de impact voor jouw organisatie? Dat hoor je allemaal op maandag 18 juni van 14:00 tot 17:30 uur bij Magnus in Naarden. Lees meer »

Is data de olie van de 21e eeuw?

06/06/2018

Niels Hoogeveen | We horen vaak dat we in de ‘Information Age’ leven en dat data de nieuwe olie is. 90% van de data vandaag de dag is gegenereerd in de laatste twee jaar. Experts voorspellen dat vanaf nu ieder jaar de data minstens verdubbeld zal worden. Lees meer »

SAP verlengt Recognized Expertise Partnerships van Magnus binnen Analytics domein

06/06/2018

De continue stroom aan mooie Analytics projecten werpt zijn vruchten af, SAP heeft onlangs de drie Recognized Expertise Partnerships van Magnus op dit gebied geprolongeerd. Lees meer »

Rennen voor het goede doel bij SAP Nederland

04/06/2018

Op vrijdag 1 juni was het weer tijd voor de jaarlijkse SAP Run Like Never Before. En ook dit jaar was Magnus met 2 teams aanwezig om het goede doel, de Richard Krajicek Foundation, te supporten. Elk team rende mee in een estafette van 5×5 kilometer in de omgeving van het SAP pand in Den Bosch. Lees meer »

Bèta studenten aan de slag met mooie retail case tijdens business tour bij Magnus

29/05/2018

Vorige week kregen we bezoek van een groep studenten uit Eindhoven en Enschede die hebben ervaren hoe het is om als Young Professional bij Magnus en PVH te werken. Speciaal voor deze dag is ook Simcha Knol van PVH naar ons kantoor gekomen om wat te vertellen over het bedrijf en de unieke samenwerking tussen Tommy Hilfiger en Magnus. Lees meer »

Emerce Eguide: case stories van OIL bij HEMA en Intersport

25/05/2018

Afgelopen week is de Emerce Eguide uitgekomen: de inspiratiegids op het gebied van online projecten. En – oh boy – wat zijn wij trots op onze mooie case stories van HEMA en Intersport International. Twee supergave voorbeelden van de succesvolle inzet van Magnus’ omnichannel integration layer, ofwel OIL. Lees meer »

Omoda: Alle processen van bestelling tot bezorging in Magnus Omnichannel Integration Layer

16/05/2018

Het Zeeuwse familiebedrijf Omoda is één van de grootste aanbieders van schoenen, tassen en accessoires. Met meer dan 250 schoenenmerken en wereldwijde bezorging kun je je voorstellen dat er elke dag heel wat producten het magazijn en de 20 filialen verlaten. Maar heb je er weleens bij stilgestaan wat er allemaal gebeurt voor jij je nieuwe paar schoenen in ontvangst kunt nemen? Lees meer »

De visie van Hans Veltman op S/4 logistics

11/05/2018

Hans Veltman, principal consultant bij Magnus, loopt al heel wat jaren mee in de SAP wereld en was al actief met SAP toen R/3 werd geïntroduceerd, destijds een enorme doorbraak. Hans is gespecialiseerd in de logistiek en kijkt dan ook al reikhalzend uit naar de vele mogelijkheden die S/4 HANA biedt Lees meer »

Magnus Red lanceert app voor EU network codes

26/04/2018

Ben je werkzaam in de Europese electriciteitssector? Dan hebben we goed nieuws voor je! Magnus Red’s energieteam lanceert een app die jouw werkende leven makkelijker maakt. Lees meer »

S/4 HANA met Taishi (ambitie)

26/04/2018

Hoe implementeer je S/4 HANA? Welke processen worden verbeterd door de implementatie van S/4? Hoe reageren de gebruikers op deze wijzigingen? En wat zijn de lessons learned? Een aantal vragen die aan bod kwamen tijdens een informele kennissessie met een van de eerste S/4 HANA eindgebruikers in Nederland. Lees meer »

Exclusieve samenwerking Magnus & Tommy Hilfiger voor Young Professionals

20/04/2018

We proudly announce you: Een supergave en exclusieve samenwerking met Tommy Hilfiger! Voor dit Young Professional Programma is maar een select aantal plaatsen beschikbaar. Is dit de perfect fit voor jou? Lees meer »

Gezonde werkcultuur, betere bedrijfsresultaten met SAP EHS

18/04/2018

Ben je op zoek naar SAP Environment, Health and Safety Management (EHS) expertise? Magnus partner YASH Technologies behoort wereldwijd tot de toonaangevende consultancybedrijven voor SAP EHS. Lees meer »

Wouter Visser over S/4 HANA en Mendix

16/04/2018

Als Mendix specialist sinds het allereerste begin (2007), heeft collega Wouter Visser al vele integraties met SAP op zijn naam staan. Sinds de samenwerking tussen SAP en Mendix trekt hij dan ook volle zalen tijdens SAP events om alles te vertellen over de combinatie tussen S/4 HANA en Mendix. Lees meer »

Nathan Snoei over zijn eerste S/4 Greenfield migratie

11/04/2018

S/4 HANA is een hot topic in SAP land. Veel organisaties zijn zich er inmiddels van bewust dat we ruim voor 2025 actie moeten ondernemen, maar de sprong wagen voelt toch nog heel spannend. Want wat is het juiste moment? En waar ga je tegenaan lopen? Collega Nathan Snoei heeft zojuist zijn eerste S/4 Greenfield migratie uitgevoerd. En natuurlijk zijn we benieuwd naar zijn ervaringen…

Lees meer »

JBC met OIL bekroond tot beste omnichannel retailer van België

03/04/2018

Nog geen maand na het live gaan met de Magnus’ Omnichannel Integration Layer (OIL) en de nieuwe webshop is JBC Fashion overtuigd winnaar op het RetailDetail Omnichannel Congres. Lees meer »

Gericht innoveren met Mendix tijdens VNSG Gebruikersdag EAM

29/03/2018

Op donderdag 12 april organiseert de VNSG de jaarlijkse Enterprise Asset Management Gebruikersdag bij SAP in Den Bosch. Deze dag is bedoeld voor alle professionals binnen service en onderhoud, die functioneel of business verantwoordelijk zijn voor de invulling van EAM. Het is een uniek evenement waar je in één dag de laatste ervaringen en ontwikkelingen op het gebied van EAM hoort. Magnus sponsort deze themadag met een presentatie en een stand.

Lees meer »

Vacature parttime servicedesk medewerk(st)er

21/03/2018

Gezocht: duizendpoot met affiniteit voor klanten.

Bruis jij van de energie en sta jij iedere ochtend weer te popelen om weer een klant fan van jou te maken? Pak jij stralend de telefoon op, beantwoord je iedere mail met een lach en zorg je ondertussen dat alle tickets op tijd worden opgepakt door je veel te drukke collega’s? Lees meer »

Innovatie in het onderhoudsdomein tijdens VNSG EAM focusgroep meeting

20/03/2018

Vorige week vond op ons kantoor in Naarden de VNSG EAM focusgroep meeting plaats. We kijken terug op een hele interessante middag, met een mooie opkomst. Lees meer »

Welke mogelijkheden bieden de mobiele BI apps van SAP?

19/03/2018

Govert Harlaar | Als hij niet in je broekzak zit, heb je hem in je hand, of anders ligt hij naast je, bij het lezen van de krant. Kortom, je mobiel is nooit ver weg. Bij het management en directie is er tegenwoordig de behoefte om de laatste rapportages en dashboards vanaf de telefoon of tablet te kunnen openen. Lees meer »

Succesvolle VNSG EPM focusgroep middag

15/03/2018

Dinsdag 13 maart kwamen zo’n 35 bezoekers naar Den Bosch voor de eerste VNSG Enterprise Performance Management (EPM) focusgroep bijeenkomst sinds lange tijd. Het vakgebied waar Business intelligence en Finance vaak samenkomt, is veel in beweging en er zijn veel uitdagingen. Lees meer »

S/4 HANA Finance: Wat kunnen we de komende jaren verwachten van SAP?

14/03/2018

Greetje | Onlangs ben ik met de VNSG twee dagen naar SAP in Walldorf geweest om alles te horen over de “intelligente onderneming”. En wat was het leuk! Ik heb nieuwe mensen leren kennen en energie gekregen van alle nieuwe oplossingen van SAP. Ik geef je graag een voorproefje van mijn belangrijkste nieuwe inzichten op het gebied van S/4 HANA finance. Lees meer »

Vacature: Assistent Finance

13/03/2018

Ben jij die Assistent Finance die een informele werkgever zoekt met korte lijntjes en aandacht voor jouw ontwikkeling? Lees dan vooral verder … Lees meer »

13 maart VNSG EAM focusgroep middag bij Magnus

05/03/2018

Op dinsdag 13 maart vindt de VNSG EAM focusgroep meeting plaats bij Magnus. Geïnteresseerden zijn vanaf 12.30 uur welkom op ons kantoor in Naarden. Op de agenda staat een update over het Customer Connection programma, een presentatie over de mogelijkheden van OpenText en presentaties over “Data controlled maintenance” en “SAP & Mendix – Best of both worlds”. Lees meer »

2 maart: Consultancy Tour bij Magnus Red

23/02/2018

Op vrijdag 2 maart is het zover: dan bezoeken 30 Groningse studenten bedrijfskunde het kantoor van Magnus Red. Wij zijn de laatste stop in de Consultancy Tour van studievereniging EBF. Ook dit jaar maken we er een onvergetelijke middag van. Wat we gaan doen? Lees meer »

Joost de Ruyter van Steveninck

13/02/2018

Tot onze grote schrik en verslagenheid hebben wij zaterdag vernomen dat onze geliefde collega Joost de Ruyter van Steveninck plotseling is overleden. Lees meer »

Resultaten Conversational Commerce onderzoek ShoppingTomorrow

25/01/2018

Magnus is vanaf de start betrokken bij ShoppingTomorrow en deed dit jaar onderzoek naar Conversational Commerce. Samen met experts uit het veld onderzochten we kansen en beperkingen van Conversational Commerce voor retailers. Ook namen we de proef op de som met een pilot, waarin we een prototype ontwikkelden Lees meer »

24 Januari: Conversational Commerce op WWVD

05/01/2018

Het is inmmiddels een traditie: Tijdens de WebWinkelVakDagen presenteert partner Axel Groothuis de resultaten van het ShoppingTomorrow onderzoek. Dit keer leidde Magnus de expertgroep Conversational Commerce, een veelbelovend onderwerp Lees meer »

8 februari: rondetafel over Hybrid Agile

03/01/2018

Magnus Red organiseert op 8 februari een rondetafel over Hybrid Agile. Voor welke projecten is Agile werken de beste aanpak en voor welke projecten kun je beter voor de traditionele waterval methode kiezen? Of zijn er mengvormen denkbaar, een hybride vorm van Agile werken? Daarover gaan consultants Sanne Reus, Samara Minnema en Magiel Tak met de deelnemers in gesprek tijdens de rondetafel Lees meer »

Nummer 1 voor Magnus in MT1000

21/12/2017

Magnus heeft een prachtige positie behaald in de MT1000, de jaarlijkse ranglijst van beste zakelijke dienstverleners. Respondenten van het MT-onderzoek waardeerden Magnus op nummer 17 in de categorie Business Intelligence & Data. Daarbinnen behaalt Magnus op ‘excellente uitvoering’ de nummer-1 positie. Lees meer »

Zeeman vaart nieuwe koers met e-commerce platform (OIL) van Magnus

21/12/2017

Deze zomer is Zeeman live gegaan met zijn nieuwe e-commerce platform, de Omnichannel Integration Layer (OIL) van Magnus. Waar de website en webshop voorheen een aparte url hadden, zijn deze nu voor het eerst samengevoegd. Lees meer »

Magnus on tour met presentaties over S/4HANA en Mendix

23/11/2017

Magnus en YASH kijken terug op een week waarin we samen een zeer informatieve ronde tafel bijeenkomst organiseerden waarin de weg naar S/4HANA en de rol die Mendix daarin kan spelen centraal stonden. Lees meer »

De Sanoma case: al 10 jaar innovatief met SAP & Mendix

05/10/2017

Eind september kondigden Mendix en SAP een wereldwijd partnership aan. Als zowel SAP- als Mendix-partner hebben wij bij onze klanten al met succes de voordelen van deze combinatie benut. Lees meer »

Mendix en SAP kondigen wereldwijd partnership aan tijdens SAP TechEd in Las Vegas

26/09/2017

Na vijf intensieve maanden voorbereiding op het gebied van sales, marketing en productontwikkeling is zojuist op de TechEd in Las Vegas het SAP Cloud Platform Rapid Application Development by Mendix gelanceerd. Lees meer »

Conversational Commerce demo op tijdens Shopping Today

25/09/2017

De combinatie van voice en kunstmatige intelligentie is een ontwikkeling binnen e-commerce die het aankoopproces radicaal kan gaan veranderen. Deze ontwikkeling,  Conversational Commerce genoemd, heeft grote invloed op de manier waarop consumenten winkelen. Lees meer »

Presentatie conversational commerce op Shopping Today

11/08/2017

De combinatie van voice en kunstmatige intelligentie is een recente ontwikkeling binnen e-commerce die een significant effect gaat hebben op het aankoopproces. De opmars van voice en chat beïnvloedt de manier waarop consumenten winkelen. Wat zijn de bijbehorende kansen en beperkingen? Axel Groothuis geeft hier alvast een kijkje in zijn presentatie Lees meer »

Boeiend magazine 2017 gaat over Industry 4.0

07/07/2017

Magnus Red’s nieuwste editie van Boeiend magazine gaat over Industry 4.0, ook wel de vierde industriële revolutie genoemd. Zullen technologische innovaties zoals internet of things, artificial intelligence en robotica tot een economische aardverschuiving leiden? Of is er niets nieuws onder de zon? Onze consultants schijnen hier graag hun licht op en schreven dit magazine vol met interviews, artikelen en columns. Lees meer »

Magnus team Runs Like Never Before tijdens SAP estafetteloop

20/06/2017

Op vrijdag 9 juni hebben we met twee teams meegelopen in de SAP Run Like Never Before estafetteloop in Den Bosch. Van de 57 teams en de ruim 300 deelnemers zijn we met 1 team zelfs derde geworden. Voor de statistieken; Gerwin, Stephan, Vincent, en Alain hebben de 25 km in 1.52.10 afgerond, een gemiddelde van 13,4 kilometer per uur. Een geweldig resultaat! Lees meer »

Succesvolle Masterclass Preventief Onderhoud

20/06/2017

Op 13 juni hebben Maintenance- & Reliability Engineers van negen organisaties bij Magnus met succes een Masterclass Preventief Onderhoud gevolgd. Tijdens de Masterclass hebben SAP Asset management experts van Magnus SAP Preventief Onderhoud grondig behandeld. Lees meer »

Mooie presentaties van ABN AMRO Lease en Trespa tijdens VNSG BI event

23/05/2017

Op donderdag 18 mei was het Postillion hotel in Bunnik het toneel voor de VNSG BI Themadag. Met zo’n 250 deelnemers, een breed scala aan presentaties, en een goede sfeer op de informatiemarkt, een mooi event om deel van uit te maken. Lees meer »

Emerce eGuide: mooie cases met onze opdrachtgevers

22/05/2017

De Emerce eGuide van 2017 is uit! Een prachtig boekwerk met de mooiste cases van online projecten. Magnus staat er dit jaar in en wel met twee mooie opdrachtgevers: WE Fashion en Coolcat. Twee retailers die hun omnichannel strategie in praktijk brachten met Magnus’ Omnichannel Integration Layer. Daar zijn we trots op! Lees meer »

Augmented Retail: drie rollen voor AR in de retail

04/05/2017

Consultant Timo Meurs schrijft op Twinkle Magazine over de Augmented Retail: de mogelijkheden van augmented reality in de retail. Hij ziet drie goede opties Lees meer »