25 jaar Magnus | de reünie

Geweldige reünie! zo goed iedereen te zien…

21 mei 2015 |

25jaarMagnus

Magnus 48 uur

21 april 2015 | Eerste Magnathon succesvol.
Magnathon2015-aHet idee van de Magnathon is om innovatieve concepten in interdisciplinaire teams uit te werken. In april 2015 hebben twintig man zich 48 uur opgesloten in Lunteren. Een waanzinnig weekend waarin alles wat Magnus is samenkomt. Kennis, kunde en plezier! Met als resultaat een dosis ervaring in IoT (Internet of Things) en virtual reality. Maar ook een nieuwe beoordelingsapp en een kickstarter project voor een bordspellen platform 2.0.

Magnathon2015-b

Johan van Soestdijkstraat 37a

13 april 2015 | Op de tweede verdieping van het kantoor van de AVVL – een uitvaartonderneming nu bekend onder de naam Yarden – in Diemen was de eerste vaste stek. Een eenzaam kantoor midden in een woonwijk. Wel lekker, om de hoek een bakker en een slagerij met onovertroffen vleessalade. Zo af en toe was je aan de beurt om eten te halen. Gemoedelijk aten we dan de lunch samen met de crew van Granaada en partner, het incentive bureau waarmee we ons kantoor deelden.

Windows was er nog niet en de PC’s kwamen ’s ochtends langzaam op gang met het opstarten via een 8 inch floppy drive. Zo’n disk die je kon buigen. Na twee jaar werd het kantoor al te klein en zijn we verhuist naar Naarden. Het oude kantoor staat er nog, maar wacht op een nieuwe bestemming. In ieder geval de grond, want nadat het een aantal jaar is gekraakt en onbewoonbaar is gemaakt, zal het plaats maken voor een hotel. Het zou toch mooi zijn als in het hotel op zijn minst een Magnus zaal in gebruik wordt genomen. Of een Willem Hulshof of Hans Hoogsteen suite.

Magnus-diemen

Het eerste lustrum: 1995

31 maart 2015 | Wie erbij was is het zeker niet vergeten. Wie ooit bij Magnus heeft gewerkt heeft zeker een van de vele verhalen gehoord. Karaoke in de resortbar. Voor het diner op het strand nog even schieten met waterpistooltjes. Het altijd aanwezige muziekbandje bij het eten en wanneer we onverhoopt ergens een wachtrij hadden tijdens een excursie. En natuurlijk 75 collega’s die terugkeerden met een duikbrevet.

dakak1995.jpg

Hoe het allemaal begon…

26 maart 2015 | Als (oud-)werknemers maken jullie allemaal onderdeel uit van een stukje van de Magnus historie. Maar weten jullie nog hoe het allemaal begon? En waar komt de naam Magnus eigenlijk vandaan?

Het begon allemaal, lang lang geleden, als een groot avontuur. Willem en Hans zaten samen op een project op Schiphol voor Arthur Andersen. Ondernemend als ze zijn fantaseerden ze over de perfecte autosloperij. Als je dit nou echt goed zou organiseren kon je daar best veel geld mee verdienen, toch? Alleen het wonen in een caravan met een aangelijnde bouvier voor de deur sprak nog niet zo aan…

Bij Arthur Andersen waren de carrièrepaden strak omlijnd, na precies vier jaar werd je manager. Toen Willem na drie jaar en 11 maanden met uitmuntende beoordelingen toch nog geen manager werd, kwamen de dromen in een stroomversnelling. Tijd om tot actie over te gaan! Willem en Hans betrokken Roger Deslorieux (nu Magnus Maleisië), Jos Valk en Menno Hoffman bij hun plannen. Van september 1989 tot januari 1990 hielden de heren twee keer per week pizzasessies om hun plannen uit te werken en te brainstormen over de naam.

Na fase 1 van het Schiphol project is het moment daar om de grote stap te nemen. Fase 2 van het project wordt uitgevoerd door hetzelfde team, maar dan onder de naam Magnus.

En hoe de naam nu uiteindelijk ontstaan is? Magnus is geïnspireerd op Magnus Pym, de perfecte spion, uit het boek ‘A perfect spy’ van John Le Carré.