7 vragen aan Magnus’ voetbalteam

Wist je dat Magnus een eigen zeven-tegen-zeven voetbalteam heeft? Na een enthousiaste start van het eerste seizoen, is afgelopen dinsdag seizoen twee begonnen. Tijd om VV Magnus in de spotlights te zetten. Zeven vragen aan sterspelers Shafiek Ramdin en Mark Klein Entink.

  1. Hoezo heeft Magnus een eigen voetbalteam?

Shafiek: “Ik heb vorig jaar VV Magnus opgericht, omdat ik het leuk vind om alle collega’s buiten werktijd beter te leren kennen en samen sportief bezig te zijn. En wat is nou leuker dan samen een balletje trappen?”

  1. Hoe ging het eerste seizoen?

Mark: “Het was vooral een seizoen waarin we veel leergeld hebben betaald. Je moet niet naar de resultaten kijken – die vielen namelijk nogal tegen – maar naar het feit dat we op elkaar ingespeeld zijn geraakt.”

  1. Dat klinkt logisch. Wat verwachten jullie van komend seizoen?

Shafiek: “Veel verbetering dus! En dat gaat ook echt lukken, we zijn enorm gegroeid en bovendien gaan we op trainingskamp eind september (inclusief derde helft trainingen). Afgelopen dinsdag hebben we helaas met 4-5 verloren van Pepsico, maar dat is alweer een stuk beter dan het vorige seizoen, haha.”

  1. Oei… wat is het ervaringsniveau van de spelers?

Mark: “Ja, dat verschilt nogal. Er zijn spelers bij die vanaf hun vroegste jeugd voetballen, maar ook nieuwelingen. Ik heb zelf bijvoorbeeld altijd gehockeyd en dit is de eerste keer dat ik in voetbalteam speel.”

  1. Een gemixt team dus, geldt dat ook voor man/vrouw?

Shafiek: “Jazeker! We lijken een mannenelftal, maar we hebben ook vrouwelijke teamleden, Corine en Marlies. En meer vrouwen zijn welkom, als ze maar bij Magnus werken.”

  1. Waar werken jullie als team naartoe?

Mark: “Champions League natuurlijk! Nee hoor, maar we spelen nu in de tweede divisie van de bedrijfscompetitie. Dus promoveren naar de eerste lijkt mij een mooi doel voor nu!”

  1. Waar en wanneer moet ik zijn als ik jullie wil aanmoedigen?

Shafiek: “De nieuwe competitie is net begonnen en de eerste helft van deze competitie staat tot 27 november gepland. We spelen elke dinsdag bij Footypark in Utrecht. We hebben geen vaste speeltijd (wedstrijdtijden wisselen), maar als we niet aan het voetballen zijn is het nog steeds gezellig in de kantine, dus kom gerust langs! En check vooral even onze Instagram en Facebook berichtjes.”

Gaan we doen! Volg Magnus’ voetbalteam via Magnus’ Instagram en via Magnus’ Facebook pagina.