De slimme oplossing voor IFRS16 rapportages

Val je onder het IFRS16 rapportage regime? Dan moet je vanaf het boekjaar dat in 2019 start al je huur- en leaseverplichtingen rapporteren op je balans. Dat is geen sinecure, omdat deze lease contracten meestal verspreid beschikbaar zijn in organisaties en het veelal om enkele honderden tot duizenden contracten gaat.

Magnus en Opal Wave sluiten exclusief partnership in Nederland voor IFRS16 oplossing

Het structureren en organiseren van deze administratie, en deze vervolgens op een correcte wijze rapporteren, zal voor veel organisaties een uitdaging zijn.

Magnus en Opal Wave introduceren een compleet uitgewerkte oplossing in SAP BPC voor het rapporteren van de leases die in enkele dagen geïmplementeerd kan worden. Vervolgens kan deze geïntegreerd worden met bestaande BPC consolidatie en rapportage oplossingen. Op deze manier wordt het rapporteren conform IFRS16 eenvoudig geïntegreerd met het bestaande landschap. Daarnaast is de oplossing ook uitermate geschikt om de transitie strategie te bepalen. Op basis van een scenario analyse wordt de impact op de balans en belangrijkste kengetallen bepaald voor de diverse varianten, zo kan een overwogen keuze gemaakt worden voor de transitie. Dit voorkomt het maken van eindeloze complexe Excel berekeningen met alle risico’s en werk van dien.

Over Opal Wave

Opal Wave is een in de UK gebaseerde SAP-expertisepartner, opgericht in 2008 door drie SAP BPC Enterprise Performance Management (EPM) specialisten. Na 20 jaar werkzaam te zijn in het EPM domein wilden ze hun ervaring en expertise combineren om klanten echt waardevolle service te bieden met vele voordelen voor hun business. Om efficiënt te voldoen aan de aankomende IFRS16-rapportageverplichtingen heeft Opal Wave een gespecialiseerde SAP BPC-oplossing ontwikkeld. Dit template maakt optimaal gebruik van de mogelijkheden van SAP BPC en is speciaal ontwikkeld voor bedrijven die al SAP BPC gebruiken.

Magnus & Opal Wave

Magnus is exclusief implementatiepartner van Opal Wave in Nederland. Als SAP Recognized Expertise Partner Enterprise Performance Management en de eerste consultancy organisatie die een SAP BPC project uitvoerde in Nederland heeft Magnus alle kennis in huis om een gedegen advies te geven en een snelle implementatie van deze oplossing te waarborgen.

Geïnteresseerd? Neem contact op met Jos Verheul via 088 696 6000.