Greetje Gompelman-Kooima benoemd tot secretaris VNSG focusgroep Financieel

Na zo’n vijf jaar als bestuurslid mee te hebben gedraaid bij de VNSG focusgroep financieel is Greetje begin deze maand benoemd tot secretaris. Greetje heeft het stokje overgenomen van Erik van den Berg.

De belangrijkste onderwerpen waar de focusgroep zich mee bezig houdt, zijn:

  • Financial Accounting (FI): New General Ledger, Closing Cockpit.
  • Receivable Management: Collection, Dispute en Credit Management.
  • Management Accounting (CO): Profit Center Accounting.
  • Governance, Risk & Compliance (GRC): Process controls, Access controls.
  • Enterprise Performance Management (EPM): Business Planning & Consolidation.

Het primaire doel van de focusgroep is dat eindgebruikers kennis krijgen van nieuwe en bestaande functionaliteiten van SAP en ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen. Greetje: “Ik vind het belangrijk dat mensen van elkaar kunnen leren, en het wiel niet steeds opnieuw uitgevonden hoeft te worden. Het liefst laten we de eindgebruiker aan het woord. We zijn vooral op zoek naar ervaringen, zodat anderen hier weer van kunnen leren.” De komende periode wil het bestuur dan ook een aantal interessante middagen organiseren met vooral veel input van de focusgroep, zowel van adviesleden als eindgebruikers.

S/4HANA Financial Management en SAP Fiori

Als practice manager SAP Financial Management bij Magnus is Greetje met haar team ook heel erg bezig met het vergroten van de kennis en het voorop blijven lopen als het gaat om nieuwe functionaliteiten binnen SAP. Daarbij gaat de aandacht nu en de komende tijd natuurlijk vooral uit naar de belangrijke ontwikkelingen rondom S/4HANA Financial Management en SAP Fiori. Daarnaast is Magnus SAP recognized expertise partner Finance en EPM.

Links