Kwaliteitsaudit schaart Magnus onder 3% van Nederlandse organisaties met ISO certificering

De Managed Services tak van Magnus heeft het nieuwe ISO 27001 en het ISO 9001 certificaat behaald. Deze certificeringen wordt uitgereikt aan organisaties die voldoen aan de strenge eisen voor informatiebeveiliging en kwaliteitsmanagement. Magnus ontvangt de certificeringen voor het beheer van SAP en Mendix bedrijfsinformatiesystemen en randapplicaties.

Magnus Managed Services verzorgt al jarenlang het beheer voor diverse relaties. Dit wordt uitgevoerd door een team van specialisten die nauw samenwerken en gebruikmaken van complexe ondersteunende systemen. Om de kwaliteit en beschikbaarheid te borgen gebeurt dit volgens vaste protocollen welke toegespitst zijn op de specifieke klantwensen. Deze werkwijze was tot op heden echter niet officieel gecertificeerd.

“Met het toenemende aantal klanten en de zorg van bedrijven voor cybercrime en uitval van netwerken groeide de behoefte aan een officieel kwaliteitsstempel,” aldus Christian Onderstal, director Magnus Managed Services. “De ISO certificeringen zijn een waarborg voor onze relaties dat we voldoen aan alle gestelde eisen.”

Hogere klanttevredenheid met ISO 9001

ISO 9001 is de internationale norm waarin eisen worden gesteld aan het kwaliteitsmanagement systeem. Belangrijke onderwerpen zijn het kwaliteitsbeleid, procesmanagement, klantgerichtheid en het continu verbeteren hiervan. Door volgens ISO 9001 te werken wordt de geleverde kwaliteit gewaarborgd en kan een verhoogde klanttevredenheid worden gerealiseerd. In Nederland is ongeveer 3% van het totale bedrijfsleven gecertificeerd volgens ISO 9001.

ISO 27001 garandeert optimale bescherming van gevoelige informatie

De eisen met betrekking tot informatiebeveiliging worden beschreven in ISO 27001. Dit gaat onder meer over het implementeren, onderhouden en verbeteren van beveiligingsmaatregelen die zijn aangepast aan de behoeften van afzonderlijke relaties. Een van de kenmerken hiervan is het waarborgen dat medewerkers en relaties enkel toegang hebben tot de data waartoe zij geautoriseerd zijn. Slechts 0,02% van de Nederlandse organisaties heeft haar processen volgens ISO 27001 gecertificeerd. Onlangs is er een nieuwe ISO 27001 norm uitgekomen. Magnus is na een uitgebreide audit direct gecertificeerd volgens de laatste richtlijnen.

Over Magnus

Magnus is een consultancy organisatie die zijn klanten al 25 jaar in staat stelt om IT op een Business Smart + User Centric manier in te zetten. Magnus heeft een track record op het gebied van SAP, Mendix, Microsoft, e-commerce en mobile solutions en loopt voorop met de allernieuwste ontwikkelingen. Als SAP partner van het eerste uur staat Magnus van oudsher bekend om zijn SAP consultancy en Managed Services. Met de groei van de organisatie op nieuwe technologieën is ook het technisch en functioneel beheer de afgelopen jaren uitgebreid naar Mendix, Microsoft, Aris en maatwerkoplossingen.